Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] Samsung UE32F5000AW. Έχει φωνή, δεν έχω εικόνα
Καλησπέρα παιδιά, έχω την Samsung UE32F5000AW, Έχει φωνή και δεν έχει εικόνα.Δεν Ανάβει το backlight.
Το τροφοδοτικό βγάζει οκ όλες τις τάσεις αλλά δεν βγάζει καθόλου τροφοδοσία για τα Led.
Στο κύκλωμα για τα Led έχει σαν driver ένα ολοκληρωμένο SEM5027A (8+8 pins),που οδηγεί ένα mosfet D3N40, για να δώσει τροφοδοσία για τα Led. Το mosfet φαίνεται καλό, πιθανόν να φταίει το SEM5027A, εκτός αν είναι αλλού το πρόβλημα. Στο net υπάρχουν κάποιες αναφορές χωρίς όμως έχουν δώσει λύση. Αν έχει τύχει σε κάποιον ή βλάβη αυτή, τον ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Με την ευκαιρία να ευχηθώ σε όλους Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές, με υγεία.
Για σου Βαγγέλη, συνήθως σε αυτά τα μοντέλα είναι η led λάμπες.
Το περίεργο φίλε μου είναι ότι δεν έχω κάποια τάση στον κονέκτορα που συνδέεται το πάνελ.
Καθόλου περίεργο,με απλα λογια..εαν είναι καμένη η λάμπα η λάμπες...(που είμαι σχεδόν σίγουρος),δεν παίρνει εντολή το SEM5027A σου να ανοίξει.
angel_grig
23-12-15, 21:51
Mαλλον αυτο που λεει ο Μανωλης ειναι ,αφου εδω (http://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=44102&page=2) ο τυπος τσεκαρε ενα ενα τα λεντ,μεχρι που βρηκε το ελλατωματικο..
Στο net, ψάχνοντας για το συγκεκριμένο μοντέλο βρήκα μια αναφορά με καμμένο Led, ότι το stand-by έκανε φλας ενώ στη δικιά μου περίπτωση δεν έχω τέτοιο σύμπτωμα να φλασάρι το led του stand-by. Από την άλλη βέβαια υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις για πρόβλημα στο panel(καμμένα led's), για το συγκεκριμένο μοντέλο. Θα δούμε...σ ευχαριστώ για την βοήθεια, αν έχεις καμιά άλλη ιδέα τα λέμε
Θα κοιτάξω παιδιά, μήπως "λύσω" το πάνελ και μετρήσω τα led.
Αν υπάρχει κάνα Video πως βγαίνει το πάνελ θα με βοηθήσει αρκετά
Να προσεχείς,δεν είναι και από εύκολες διαδικασίες...μπορεί να σπάσεις το panel.
Καλημέρα, χρόνια πολλά με υγεία. Τελικά μετά από λύσιμο του panel, βρήκα σε ένα από τα 5 Led strip, πρόβλημα με ένα καμμένο Led. Τα δεδομένα αλλάζουν, ή αλλάζω όλο το Led strip (το έχει το ebay, περίπου 50€) ή modífa στη θέση του Led αντίσταση αντί για το led. Φοβάμαι ότι αν στα 2 περίπου χρόνια λειτουργίας έβγαλε πρόβλημα το panel, ποιος μου λέει ότι στο μέλλον κάποιο Led δεν θα ξανακαεί. Απ ότι φαίνεται πρόκειται για προβληματικό μοντέλο που δεν αξίζει να δώσεις πολλά λεφτά για επισκευή. Είδωμεν...
Καλήμερα και χρονιά πολλά σε όλους. Αυτη η σειρά έχει πρόβλημα από τον κατασκευαστή και το γνωρίζουν αλλά κάνουν την πάπια γιατί πρέπει να αλλάξουν όλα τα πάνελ ανεξάρτητα με την εγγύηση.?Υπάρχουν λύσεις πολλές π.χ. από άλλη τβ,αντίστασης, άλλο led ...αλλά σε όλες της περίπτωσης θέλει να πειράξεις το τροφοδοτικό του η να το δουλεύεις σε χαμηλότερη φωτεινότητα.
Καλησπερα,επαναφερω το post διοτι εχω και εγω ιδια ακριβως TV με παρομοιο προβλημα.Εχει ηχο και backlight αλλα εικονα οχι.Διαβασα καποια post σε ξενα forum και αναφερουν για το ic200 στην t-con board.Μηπως εχει καποιος t-con board να δοκιμασω??