Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Σταθερός Η/Υ] ΒΛΑΒΗ ΣΕ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ TAGAN

RNR
21-12-15, 16:41
Καλησπέρα σας.

Εχθές προσπάθησα να ανοίξω το PC μου αλλά τίποτα, το άνοιξα και είδα ότι το τροφοδοτικό δεν δούλευε, πατάω το on/off και δεν γυρίζουν κάν τα Fans.

Θα σας γράψω το μοντέλο σήμερα, μόλις πάω σπίτι.

Τι κάνω παιδιά το πετάω ή μπορεί να επισκευαστεί, το είχα πληρώσει κανα 70euros, και το λυπάμαι, θα ξεκινήσω να κάνω μερικές μετρήσεις αλλά εαν κάποιος έχει εμπειρία σε συνήθες βλάβες που παθαίνουν θα εκτιμούσα την βοήθεια του.

Ευχαριστώ πολύ

p270
21-12-15, 17:00
είσαι σίγουρος ότι ειναι το τροφοδοτικό; το ότι δεν ανοίγει το φαν του τροφοδοτικού δεν σημαίνει ότι έχει χαλάσει σίγουρα το τροφοδοτικό σου

αν δεν έχεις τεστερ για τροφοδοτικά βραχυκύκλωσε το ένα μαύρο με το πράσινο στην φύσα του τροφοδοτικού να δεις αν ανάβει και μέτρα τάσης

νεκταριοος
21-12-15, 18:50
επισης συγνωμη που επεμβενω βαλε ενα cd rom για φορτιο και οταν μετρας τασεις αυτες να μην παιζουν πανω κατω (να εισαι ετοιμος και για κανενα μπαμ,μου εχει συμβει χεχε :lool:)

alefgr
21-12-15, 21:32
Καλό είναι να βάζουμε πάντα φορτίο στα 5V και στα 3,3V γιατί πολλά τροφοδοτικά δεν ξεκινάνε χωρίς φορτίο. Επίσης η πρώτη μέτρηση που κάνουμε σε ένα τροφοδοτικό, είναι αν υπάρχει στην πολλαπλή φίσα. η τάση standby των 5V. Σε αυτή την τάση δεν χρειάζεσαι φορτίο για δοκιμή.

Έχε υπόψη σου ότι τουλάχιστον 7 στα 10 τροφοδοτικά (ιδιαίτερα αν είναι και αρκετών χρόνων), η βλάβη είναι σε προβληματικούς ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές στο τμήμα της χαμηλής τάσης.

klik
21-12-15, 23:18
Μου είχαν φέρει παλιότερα μια 4δα taga για επισκευή και όλα είχαν χαλασμένο μόνο τον 2200μF/16V στο κέντρο περίπου της πλακέτας που ήταν για την τάση λειτουργίας του pwm και του st.by smps. Όλοι οι υπόλοιποι πυκνωτές ήταν εντάξει, αυτός ήταν προφανώς λάθος επιλογή του σχεδιαστή.

RNR
22-12-15, 09:34
Καλημέρα σας.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους.

Θα ξεκινήσω τις ενέργειες μου για service τώρα στις γιορτές και σας ενημερώνω.

Να είστε καλά. Καλές γιορτές σε όλους.