PDA

Επιστροφή στο Forum : [Δέκτης Δορυφορικός] Comcrypt 4000 Δεν Αναβει

MitsoulasFm
15-12-15, 01:32
Καλησπερα σας προσφατα μου εδωσε ενας φιλος εναν comcrypt 4000 ο οποιος δεν λειτουργει καν,Με μετρησεις που εγιναν διοδους και αντιστασεις ηταν ολα οκ εκτος απο δυο διοδους που ειχαν ωμικη αντιστασ 3,5 Ω παρολα αυτα στην πλακετιτσα που εχει τα 7segment display αν γινει καποιο βραχυκυκλωμα αναβουν...τι λετε να φταιει;;;

chip
15-12-15, 11:10
Μου φαίνεται απίθανο κάποιος να απαντήσει χωρίς να έχει σχέδιο χωρίς να έχει καν φωτογραφία από το εσωτερικό, χωρίς να ξέρει αν το τροφοδοτικό στο εσωτερικό δίνει τάσεις...
και ύστερα όταν λέμε βραχυκύκλωμα στα display τι βραχυκύκλωμα? δουλεύει το τροφοδοτικό και έστειλες τάση απευθείας στα display? και αυτά συνδέονται που? απευθείας στον μικροελεγκτή οπότε πιθανόν να έκανες και βλάβη στον μικροελεγκτή?

όταν μέτρησες τις διόδους τις μέτρησες πάνω στο κύκλωμα εκτός?
ιστορικό ξέρεις?

leosedf
15-12-15, 11:25
Κάποιος θα του έβαλε χέρι και θα αυτοκτόνησε ο 5000 :lool::lool:

MitsoulasFm
15-12-15, 20:04
Μου φαίνεται απίθανο κάποιος να απαντήσει χωρίς να έχει σχέδιο χωρίς να έχει καν φωτογραφία από το εσωτερικό, χωρίς να ξέρει αν το τροφοδοτικό στο εσωτερικό δίνει τάσεις...
και ύστερα όταν λέμε βραχυκύκλωμα στα display τι βραχυκύκλωμα? δουλεύει το τροφοδοτικό και έστειλες τάση απευθείας στα display? και αυτά συνδέονται που? απευθείας στον μικροελεγκτή οπότε πιθανόν να έκανες και βλάβη στον μικροελεγκτή?

όταν μέτρησες τις διόδους τις μέτρησες πάνω στο κύκλωμα εκτός?
ιστορικό ξέρεις?

Υπαρχουν δυο διοδακια στο δευτερευον του μ/σ Εκτος Κυκλωματος τα διοδακια ειναι οκ,εντος κυκλωματος εχουν αντισταση 1 ωμ και οταν ειναι στην μπριζα ο μ/σ ζεσταινεται και οταν μετρησα τασεις στην εξοδο ηταν κανονικες.Και οι πυκνωτες ελεγχθηκαν εκτος κυκλωματος και 2 αλλαχθηκαν αλλα η κατασταση παραμενει ως εχει,στα 7segment displays τα δυο τσιπακια ειναι flip flop

MitsoulasFm
15-12-15, 20:07
Κάποιος θα του έβαλε χέρι και θα αυτοκτόνησε ο 5000 :lool::lool:

χαχαχαχα λες?

leosedf
15-12-15, 20:12
Δε λέω, έτσι είναι. Secure microcontroller είναι, αν πειράξει κάποιος τις γραμμές του με πολύμετρο κλπ σβήνει όλο το λογισμικό του και το παίρνεις στο χέρι.
Οπότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.