PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] Samsung 46F5000 ανοιγοκλεινει μονη της

petrost8
08-12-15, 01:02
καλησπερα! θα ηθελα την γνωμη σας σχετικα με ενα προβλημα που αντιμετωπιζω.

εχω μια Samsung 46F5000 η οποια μετα απο 1,5 χρονο λειτουργιας τους τελευταιους 4 μηνες ενω ειναι σε κατασταση λειτουργιας σβηνει και κατευθειαν ανοιγει μονη της, με την ημερομηνια-ωρα να χρειαζονται εκ νεου ρυθμιση (τα εχω στο χειροκινητο).

το φαινομενο αυτο συμβαινει σε τυχαιες χρονικες στιγμες. μπορει να περασει 1 μηνας για να το κανει, 2 μερες, 3 μερες. θα συμβει μονο 1 φορα την ημερα, αν και μονο μια φορα ετυχε να συμβει μεσα στα μεσανυχτα σε 10 λεπτα 3 φορες.

εχοντας το λογισμικο αναβαθμισμενο, δοκιμασα επαναφορα ρυθμισεων, απενεργοποιηση ολων των σχετικων ρυθμισεων για εξοικονομηση ενεργειας, απομακρυνση του τηλεκοντρολ, δοκιμη σε διαφορετικες πριζες και τελικα την πηγα για επισκευη οπου ο τεχνικος δεν διαπιστωσε βλαβη. δεν παρουσιασε το φαινομενο στο μαγαζι του οπως μου ειπε και δεν ελεγξε το τροφοδοτικο οπως του το προτεινα.

το προβλημα βεβαια συνεχιζει να υπαρχει και αναρωτιεμαι αν το προβλημα μπορει να ειναι καποιος ελαττωματικος πυκνωτης ή καποια ψυχρη κολληση ή γενικα το τροφοδοτικο ή τελικα μηπως συμβαινουν τυχον βυθισεις τασεων...
η τηλεοραση εχει προδιαγραφες για ταση εισοδου 220V-240V και καμια αλλη συσκευη δεν μου παρουσιαζει προβλημα με την ταση στο σπιτι.

τελος, παρατηρησα οτι αν τραβηξω την πριζα ενω η τηλεοραση ειναι ανοιχτη, θα κλεισει προφανως, και μολις την ξανασυνδεσω θα ανοιξει μονη της με την ωρα-ημερομηνια απενεγοποιημενα. ακριβως δηλαδη το προβλημα που περιγραφω.

petrost8
16-10-17, 16:32
τελικα, το προβλημα ηταν στην πλακετα του τροφοδοτικου...

Panoss
16-10-17, 17:47
Πες και πως διόρθωσες τη βλάβη. Τι άλλαξες δηλαδή. Ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές;