PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση LG] LG 37LE5500

katmadas
28-11-15, 16:33
Καλησπερα,

η παραπανω τηλεοραση δεν δειχνει τιποτα οταν ανοιγει.
ο ηχος ακουγεται κανονικα.
οι λαμπες αναβουν κανονικα..
προσανατολιστικα στην t-con.

την βγαζω για να την τσεκαρω και βλεπω ενα smd εξαρτημα (μαλλον τρανσιστορ) καμενο.
Πανω γραφει 25Α09.

οσο και να εψαξα δεν βρηκα τι ακριβως ειναι.

Κατεβασα και το service manual αλλα δεν βρισκω παλι κατι.

Τι να ειναι ρε παιδια για να το αντικαταστησω και να δοκιμασω?

manolo
28-11-15, 19:18
Καλησπέρα φίλε. Συγγνώμη γι' αυτό που θα σου πω αλλά η όλη σου περιγραφή έχει κάποιες ασάφειες. Λες για παράδειγμα ότι "είδες" κάποιο εξάρτημα SMD "μάλλον τρανζίστορ" καμμένο. Κατ' αρχήν τι εννοείς καμμένο; Είναι μαύρο από τον καπνό; είναι σπασμένο το κέλυφος από σκάσιμο, τι ακριβώς; Αφού καλά καλά δεν έχεις αναγνωρίσει το εξάρτημα πως λες ότι είναι καμένο αφού απ' ότι καταλαβαίνω δεν το έχεις μετρήσει καν.. Μέτρησες τάσεις, εξόδους;;
Μήπως επίσης το 25Α09 που διαβάζεις είναι κάποιο part number και όχι τύπος εξαρτήματος; Πρέπει να δώσεις λίγο περισσότερες πληροφορίες και πιο ακριβείς νομίζω..

katmadas
28-11-15, 19:29
καλησπερα.

Θεωρω πως ειναι καμενο καθος πανω του εχει φουσκομενο σαν σπυρι.
Για να το διαβασω εκανα αυτο που κανω παντα..
Βαζ λιγο παστα και το τριβω με το δαχτυλο, μετα μεγεθυντικο φακο.
Καταφερα και το διαβασα ολο.

Λεω μαλον τρανσιστορ γιατι μοιαζει με τετοιο αλλα δεν ξερ τι ειναι.

ειναι γενικα φουσκομενο.

manolo
29-11-15, 13:05
Το SMD πόσους ακροδέκτες έχει; Αν έχει τρεις πιθανόν να είναι τρανζίστορ, αν έχει δύο δε νομίζω. Βάλε κάποια φωτό αν μπορείς μήπως μπορέσουμε να το αναγνωρίσουμε..

katmadas
30-11-15, 16:22
40990

δεν εχω καλη καμερα σημερα....
ειναι το Q201

2 service manual εχω βρει και κατεβασα αλλα δεν βρηκα πουθενα το σχεδιο της tcon για να τσεκαρω τι ακριβως ειναι.

ο κωδικος της:

40991

2

manolo
30-11-15, 20:06
Το τρανζίστορ σου πρέπει να είναι ένα typical FET για T-CON boards, και πιθανότατα αφού κάηκε αυτό, θα σου έχει κάψει κάποια τοπική ασφάλεια..

katmadas
01-12-15, 18:49
ναι μπορει να ειναι και φετ αλλα και παλι τι να ειναι nchanel , p-chanel και το πιναουτ?τι θα γινει μαυτο?
θα τσεκαρω οπτικα το κυκλωμα για να κανω ενα τοπικο σχεδιακι μπας και καταλαβω τι ειναι.

Και ειναι απο τις σπανιες φορες που καμενο smd διαβαζεται πεντακαθαρα...τζαμπα χαρηκα στην αρχη...
μετα ψαξε ψαξε στο google απογοητευτηκα που δεν το εβρισκα...

maik65
02-12-15, 09:50
Για σου Φάνη,έχω ένα παρόμοιο tcon Και κοίταξα ,έχει τον N Channel MOSFET 2SK3018 100MA/30V

manolo
02-12-15, 12:42
Μπράβο συνονόματε! Νομίζω τον έσωσες το Φάνη αν και πρέπει να του 'χει κάψει και κάποια ασφάλεια στη T-CON αλλά αυτή θα τη βρει εύκολα πιστεύω..

katmadas
02-12-15, 22:30
ευχαριστω ρε φιλε.
Θα δοκιμασω και θα σας πω..
θα τσεκαρω και για ασφαλειες..

katmadas
10-02-16, 15:59
δεν εβγαλα ακρη την γυρισα πισω καθως δεν καλυπτε ο πελατης την πλακετα.
δοκιμασα με κατι φετ που ειχα αλλα δεν εκανε διαφορα