PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] Επειγον!!!!Προβλημα με samsung LE37A656A1F επειγον!!!!

Vaggelis87
02-11-15, 22:03
Καλησπερα στην παρεα..ειμαι νεος στο forum κ δεν γνωριζω κ πολλα απο τηλεορασεις.. λοιπον για να μην μακρυγορω θελω να σας αναφερω το προβλημα με την lcd μου..Στην αρχη ξεκινησε να μου δειχνει αρνητικα η σεπια χρωματα στην οθονη οποτε κ διαβασα μεσα εδω πως προκειται για την t-con οπου εχει καψει το ολοκληρωμενο AS15-F την ελυσα για να το βρω κ το βρηκα!!ομως επειδη παραγγειλα απο εναν φιλο με ηλεκτρονικα ανταλακτικα το συγκεκριμενο chip την ξανα εδεσα ακριβως οπως την ελυσα αλλα μου παρουσιασε κ αλλο προβλημα..ξαφνικα δεν εχω καθολου εικονα ενω ηχο εχω κανονικα..να προσθεσω οτι τα backlight αναβουν κανονικα..αυτο σε τι μπορει να ωφειλεται?υπαρχει περιπτωση να ειναι απλα απο την πλακετα η προεκυψε κατι αλλο????σας ευχαριστω εκ των πρωτερων

betacord85
03-11-15, 01:13
ειδες αν εχεις βαλει ολες τις φυσες σωστα?και στις σωστες θεσεις οπως ηταν?

Vaggelis87
03-11-15, 01:23
Ναι ειμαι σιγουρος γιαυτο φιλε μου..δεν ξερω πως εγινε αυτο..σε ευχαριστω για το ενδιαφερον

vp74
03-11-15, 20:17
Αν έλυσες και την πήρες στο χέρι την t-con, λογικά δεν κούμπωσες την καλωδιοταινία καλά που έρχεται από την main ή αν πείραξες τις ταινίες από την t-con προς το panel θα πρέπει να τις ξανακουμπώσεις με προσοχή

Vaggelis87
03-11-15, 22:26
Τις ξεκουμπωσα κ τις κουμπωσα αρκετες φορες τις καλωδιοταινιες φιλε μου..κ νομιζω οτι τις εχω κουμπωσει σωστα..μηπως επαθε τιποτα το inverter η το τροφοδοτικο?

vp74
03-11-15, 23:16
Το τροφοδοτικό σου έχει 2 θέσεις προς inverter board. Βάλε την καλωδιοταινία στην άλλη θέση. Αν θυμάμαι καλά από το forum οι θέσεις αυτές είναι για διαφορετικά panel. Και είναι ίδιες οπότε μάλλον κούμπωσες σε θέση για άλλο panel. Για τσεκάρισέ το.

40834

Vaggelis87
04-11-15, 00:53
Λοιπον εκανα αυτο που ειπες κ δημιουργηθηκε ακομα ενα προβλημα...εκανε ενα σκασιμο η πλακετα κατω απο τις επαφες του πανελ κ νομιζω καηκε το πανελ..γτ ενω πριν αναβαν οι λαμπες τωρα δεν αναβουν..βοηθηστε σας παρακαλω...εχω πει κ στη γυναικα οτι θα την φτιαξω κ θα με κρεμασει που δεν εχει καθολου τηλεοραση..:wiink:

vp74
04-11-15, 13:02
Καλησπέρα Βαγγέλη. Η αλλαγή της καλωδιοταινίας inverter από τη μια θέση στην άλλη δεν μου έχει προκαλεσει ποτέ τέτοια βλάβη (σκάσιμο). Έχει να κάνει με σήμα που παίρνει η main για να ανάψει ή όχι το panel. Το ότι δεν ανάβουν οι λάμπες (backlight) δεν σημαίνει πως κάηκε το panel. Μήπως παρέδωσε η t-con ή κάποια λάμπα; Στο έκανε αμέσως αφού άλλαξες θύρα; Ποια πλακέτα εννοείς (είναι εύκολη μια φωτό της; ). Αν βάλεις την καλωδιοταινία inverter στην θέση που ήταν κ αφαιρέσεις την καλωδιοταινία από main προς t-con οι λάμπες σου δεν ανάβουν; (backlight). Οι φωτογραφίες θα βοηθήσουν. Παρακάτω μια φωτό για την θέση που μπαίνει η καλωδιοταινία από τροφοδοτικό προς inverter.

40840

Vaggelis87
04-11-15, 15:29
40842408434084440845 Καλησπερα φιλε μου..παρακατω θα δεις ακριβως τι επαθε η πλακετα του τροφοδοτικου..εκανε ενα σκασιμο σε αυτα τα δυο σημεια που εχω τσεκαρει..τι εγινε για εξηγησε μου..σε ευχαριστω

Vaggelis87
04-11-15, 16:16
Λοιπον ειχες δικιο δουλευουν οι λαμπες κανονικα..οποτε επανερχομαστε στο αρχικο μας προβλημα..μαυρη οθονη μονο ηχος

vp74
04-11-15, 20:40
Καλησπέρα. Στην τέταρτη φωτογραφία στην αριστερή μεριά έχεις κυκλώσει τα 24V. Στην δεξιά μεριά (προς mainboard) είναι ο πυκνωτής cm859 (γραμμή 5.3V) και 2 smd αντιστάσεις (RM864,RM865). Άλλαξε τους πυκνωτές και προς inverter και προς mainboard και θα ψάξω να βρω και τις τιμές των smd αντιστάσεων. (και μια διοδος cb852, μαλλον αυτη εσκασε). Zητώ συγγνώμη για το πρόβλημα, σε ποια θέση έχεις τώρα την καλωδιοταινία προς inverter;

40846

Vaggelis87
04-11-15, 21:10
Μην ζητας συγνωμη φιλε μου...δε πειραζει!! Τους αλλαξα ολους τους πυκνωτες εκτος των κιτρινων..την καλωδιοταινια την εβαλα στην πρωτη θεση δηλαδη στην γωνια..τωρα με ενδιαφερει να δω τι φταιει με την οθονη..που δεν εχει εικονα

vp74
04-11-15, 22:21
Μήπως είναι κάποιος πυκνωτής στην πλακέτα μετά την mainboard; (control board). Το γράφω διότι έχεις backlight, έχεις ήχο (mainboard) και το πρόβλημα δημιουργήθηκε αφού έλυσες και επανασύνδεσες την tv. Αρκετός χρόνος για να αποφορτιστεί πλήρως ένας πυκνωτής του control board αν ήταν στα τελευταία του. Επρεπε πρώτα να σου προτείνω αυτό πριν δημιουργηθεί το θέμα με το τροφοδοτικό σου. Κάποιος ποιο έμπειρος για τον έλεγχο των πυκνωτών του control board; Με πιστολάκι αν ζεστάνει τα πυκνωτάκια θα καταλάβει αν φταίνε οι smd πυκνωτές;

40848

Vaggelis87
04-11-15, 22:52
Δυστυχως δεν εχω καποιον να μετρησει..με το πολυμετρο δεν μπορω?κ αν ναι...πως!?κ με το πιστολακι πως το καταλαβαινω