Επιστροφή στο Forum : [Tablet] Samsung Galaxy Tab 3.0 T310
Καλησπέρα σε όλους,
έχω τα παρακάτω πρόβλημα ενός φίλου που με έχει ταλαιπωρήσει και χρειάζομαι τα φώτα σας. Το παραπάνω tablet, ενώ δούλευε κανονικά - όπως μου είπε ο φίλος, - μετά από ένα αεροπορικό ταξίδι στο οποίο το είχε βάλει στη βαλίτσα είναι νεκρό. Δεν κάνει τίποτα. Ούτε φορτίζει, ούτε ανοίγει, τίποτα. Λοιπόν έλεγξα κατ' αρχήν μπαταρία η οποία ήταν ψόφια, ( περίπου 2,7 V). Τη φόρτισα με εξωτερικό τροφοδοτικό, την έφτασα μέχρι 3,7V περίπου, αλλά πάλι δεν ανοίγει με τίποτα. Η πλακέτα και γενικότερα το tablet που το έχω ανοίξει, είναι σε πολύ καλή κατάσταση, καθόλου ταλαιπωρημένο, ούτε σημάδια οξείδωσης, ούτε κάποιο ράγισμα, τίποτα απολύτως. Επίσης έλεγξα τον usb flex charging connector και φαίνεται ΟΚ γιατί μόλις συνδέσω τον φορτιστή τα 5V τα μετράω μέσα στη πλακέτα στα άκρα κάποιων πυκνωτών που σημαίνει ότι περνάνε μέσα από τη καλωδιοταινία και τον FPC connector. Ο κονέκτορας της μπαταρίας είναι ΟΚ, τόσο τα pin της τάσης, όσο και της γείωσης και τα δύο ενδιάμεσα. Βέβαια όταν συνδέσω το φορτιστή, ενώ σε διάφορα σημεία μετράω τα 5V, στα pins της μπαταρίας δεν τα μετράω παρά την εκάστοτε τάση της. Δυστυχώς δεν έχω βρει κάποιο service manual ή schematic που θα με βοηθούσε. Κάποια γνώμη τι μπορεί να φταίει ή που αλλού να ψάξω;;
Ευχαριστώ πολύ.
Αφού ανέβασες την τάση πάνω από τα 2.7 πάτησες να δεις αν ανάβει? (να έχει πάνω από 3.3 η μπαταρία).
Ναι φίλε μου πάτησα. Τίποτα.. Νεκρό:saad:
Το άφησες μερικές ώρες στο φορτιστή? Φαίνεται ότι απλά ξεφόρτισε.
Ξέρω ότι όταν είναι τελείως ξεφόρτιστη η μπαταρία δεν ανάβει αμέσως το ενδεικτικό led, αλλά μετά από μισή ή 45 λεπτά που το είχα στη φόρτιση δεν άναβε ακόμα το ενδεικτικό led, έτσι για να δοκιμάσω πιο γρήγορα, ανέβασα τη τάση της μπαταρίας με εξωτρικό τροφοδοτικό όπως ανέφερα και πριν και μετά δοκίμασα switch on αλλά τίποτα. Λες να το αφήσω στη φόρτιση ένα βράδυ ας πούμε;;
Δοκίμασε το και μετά βλέπουμε.
windmill82
01-11-15, 22:53
απο οσο θυμάμαι το Τ310 δεν εχει ενδεικτικο led φορτισης. Αστο στη φορτιση περισσοτερο χρονο για να δεις αν η ταση της μπαταριας ανεβαινει. Επομενο βημα , εφοσον εχεις ταση μπατ πανω απο 3.6v να δοκιμασεις αν μπαινει σε recovery ή εστω download mode .
ΟΚ θα το αφήσω πολλές ώρες στη φόρτιση και θα ενημερώσω. Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε και windmill82
απλά είμαι λίγο απαισιόδοξος γιατί όταν τη φόρτισα με εξωτερικό τροφοδοτικό και την έφτασα στα 3.7Volt προσπάθησα να το ανοίξω και τίποτα. Το μόνο που ίσως έχω ελπίδα είναι ότι επειδή δεν την άφησα αρκετή ώρα στο τροφοδοτικό δεν είχε αρκετό ρεύμα να δώσει ώστε να ανοίξει το tablet..
Καλημέρα σε όλους. Σήμερα έβαλα το tablet από τις 08:15 στη φόρτιση κανονικά μέχρι και τις 10:45 (2,5 ώρες) και προσπάθησα πριν λίγο να το ανοίξω αλλά δεν αποκρίνεται..
Μια σκέψη που κάνω και θα ήθελα τη γνώμη σας.. Αν έχει γίνει η μπαταρία του τελείως drained και δεν επανέρχεται (παρ' όλο που όπως είπα στα άκρα της μετράω 3,7V) παίζει να είναι πρόβλημα μπαταρίας και αν την αντικαταστήσω το tablet να 'αναστηθεί';;
Από διάφορα forum που διάβασα το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει συμβεί σε αρκετό κόσμο και μάλιστα κάποιοι μετά από ταξίδι!! Εκτός απο τα προφανή που προτείνουν για hard reset με συνδυασμό πλήκτρων και τα σχετικά, τα οποία τα δοκίμασα, δεν υπάρχει πουθενά κάποια τεκμηριωμένη λύση που να έλυσε το πρόβλημα..:saad: Πραγματικά κρίμα το tabletάκι και είναι σαν καινούργιο. Θα το παλέψω πάντως...
Εάν αφήσεις πάνω την μπαταρία την αδειάζει;
windmill82
02-11-15, 19:29
Από διάφορα forum που διάβασα το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει συμβεί σε αρκετό κόσμο και μάλιστα κάποιοι μετά από ταξίδι!! Εκτός απο τα προφανή που προτείνουν για hard reset με συνδυασμό πλήκτρων και τα σχετικά, τα οποία τα δοκίμασα, δεν υπάρχει πουθενά κάποια τεκμηριωμένη λύση που να έλυσε το πρόβλημα..:saad: Πραγματικά κρίμα το tabletάκι και είναι σαν καινούργιο. Θα το παλέψω πάντως...
βρε μήπως ειναι ακομα στην εγγυηση και τσαμπα σκας?
:confused1:
Η μπαταρία από χτες μέχρι σήμερα που τη μέτρησα - κλειστό φυσικά το ταμπλετ - δείχνει 3,67V από 3,70V χτες. Λογικό μου φαίνεται. Εγγύηση δεν έχει για 4-5 μήνες..:saad:
Καλημέρα σας. Για να αποκλείσω τελείως τη μπαταρία, την έβαλα σε τροφοδοτικό πάγκου πολύ αξιόπιστο όλο το βράδυ να φορτίσει πλήρως. Είδα ότι τράβαγε για αρκετή ώρα 1,5, με 1, 6Α. Το πρωί σήμερα με τη μπαταρία πλήρως φορτισμένη (4,1V) την έβαλα στο tablet αλλά πάλι τίποτα... Νεκρό...
Γιατί δεν δοκιμάζεις να δώσεις κατευθειαν 3,7 v απο το τροφοδοτικό στο tablet;
Παιδιά μια ερώτηση και θα ήθελα τη γνώμη σας. Παίζει για το πρόβλημα να φταίει η οθόνη του tablet; Ίσως με το ταξίδι και τη τοποθέτηση στη βαλίτσα έφαγε καμιά περίεργη πίεση, οτιδήποτε και έχει φάει κανένα crack που δε φαίνεται; Γιατί εξωτερικά τουλάχιστον δε δείχνει κάποιο ράγισμα ή κάτι τέτοιο..
windmill82
06-11-15, 19:54
δυσκολο .... αν αναβε θα ειχετουλαχιστον καποιον ήχο , εστω backlight , κατι θα εκανε . Για να βεβαιωθεις παρε εναν πολυ δυνατο φακό και φεξε την οθονη . αν καπου εχει σπάσει με το φως του φακού θα γυαλίσει. Αλλα μαλλον ειναι θεμα πλακέτας.