PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] LE40M86BDX Βλαβη στο τροφοδοτικο (Οδηγιες επισκευης)

vpapa
17-10-15, 17:02
Αν η τηλεοραση σας μενει στην κατασταση stand by (κοκκινο led αναμμμενο) χωρις να αναβει μετα από πολλες προσπάθειες ή αναβει μετα από π.χ.5 -10 λεπτα τοτε η βλαβη της είναι στο τροφοδοτικο της και συγκεκριμενα στα 5.4V. Οι πυκνωτες CM811 και CM817 στο φιλτρο εξομάλυνσης εχουν σκασει. Αιτια είναι το υψηλο ripple το οποιο αυξανει την ισοδυναμη εσωτερικη τους αντισταση (η γνωστη E.S.R.) που τους "γερναει" προωρα και τελικα φουσκωνουν και σκανε λογω υπερθέρμανσης. Η επισκευή είναι πολύ ευκολη .
1. Αφαιρεστε το πισω καλυμα και στο κεντρο του σασσι θα δειτε το τροφοδοτικο/inverter. Ο τυπος του είναι της μορφης BN44-00xxx οπου τα τελευταια 3 ψηφια αλλαζουν από μοντελο σε μοντελο.Η σημανση των ηλεκτρολυτικών στην πλακετα μονο αλλαζουν.

2. Αφαιρεστε τις 7 βιδες που το στηριζουν (κιτρινα βελακια στη φωτο) και μετα τους 7 κοννεκτορες (κοκκινα βελακια στη φωτο) ,με προσοχη όμως διοτι τα "μανταλάκια" τους μπορει να εχουν ξεραθει με τον καιρο και να σας σπασουνε.

3. Για να αποφυγετε να εκφορτισει το σωμα σας τον μεγαλο ηλεκτρολυτικο πυκνωτή στο κεντρο της πλακετας (θα σας αλλαξει τα φωτα αν τον πιασετε με γυμνο χερι), απλα αφήστε την τηλεοραση λιγη ωρα εκτος συνδεσης 230 VAC.

4. Αντικαταστήστε τους πυκνωτες CM811 κ CM817 . Είναι 1000μF/10V αλλα αυτοι που θα βαλετε να είναι καλης ποιοτητας με χαμηλη E.S.R. . Μια καλη ενδειξη για αυτό είναι η θερμοκρασιακη αντοχή τους να είναι στους 105C (αποφυγετε δια ροπαλου τους 85C). Μεταξυ δυο πυκνωτων διαλεξτε αυτόν με το μεγαλυτερο κελυφος (αποβαλει γρηγοροτερα την θερμοκρασια). Επισης διαλεξτε από ένα γνωστο κατασκευαστη π.χ.Nichicon.

Κλειστε την συσκευη με την αναποδη σειρα και ...καλη διασκεδαση

Ελπιζω να βοηθησα!

Υ/Γ 1 : Επισυναπτω φωτο , αν θελει καποιος το service manual ας μου στειλει μηνυμα.
Υ/Γ 2 : H επισκευή αυτή παιζει στα περισσοτερα μοντελα με τροφοδοτικο της σειρας BN44-00xxx και σε τηλεοράσεις όπως οι: LE37M8x , LE46M8x και άλλες.

Billad
04-12-15, 08:43
Γεια σου Βαγγελη.
Απο το τροπο που ανελυσες την βλαβη υπεθεσα πως εισαι γνωστης των ηλεκτρονικων και θελω να σου κανω μια ερωτηση.
Εχω την ιδια τηλεοραση και εκτος απο το προβλημα στο τροφοδοτικο που ειχα αλλα σε αλλο πυκνωτη cm808 , οταν την ανοιγω ο ηχος ειναι στο μεγιστο και μαλιστα εχει ενδειξη 230!!!!!
Μηπως ξερεις τι μπορει να φταιει;
Ευχαριστω.

maik65
04-12-15, 12:19
Γεια σου Βαγγελη.
Απο το τροπο που ανελυσες την βλαβη υπεθεσα πως εισαι γνωστης των ηλεκτρονικων και θελω να σου κανω μια ερωτηση.
Εχω την ιδια τηλεοραση και εκτος απο το προβλημα στο τροφοδοτικο που ειχα αλλα σε αλλο πυκνωτη cm808 , οταν την ανοιγω ο ηχος ειναι στο μεγιστο και μαλιστα εχει ενδειξη 230!!!!!
Μηπως ξερεις τι μπορει να φταιει;
Ευχαριστω.

Αγαπητέ Βασίλη. Χωρίς παρεξήγηση...Από τα 4 σου μηνύματα, τα 3 είναι σε ξένα θέματα...Το σωστό θα ήταν λοιπόν,να ανοίξεις νέο θέμα δικό σου,να γράψεις το μοντέλο της τηλεόρασης σου τον κωδικό της μαιν,2 φώτο μπρος πίσω,να γράψεις το πρόβλημα σου..Με αυτόν τον τρόπο, αναφέρεσαι σε όλα τα μέλη του φόρουμ και όχι σε ένα συγκεκριμένο άτομο(προς θεού,δεν έχω τίποτα με τον φίλο τον Βαγγέλη) για να σε βοηθήσουμε όλοι μαζί,αν και νομίζω μερική ήδη γνωρίζουν που οφείλεται η βλάβη σου.

vpapa
04-12-15, 22:12
και εγω νομίζω ότι ετσι γινεται ευρυτερα γνωστο το πρόβλημα αλλα και η λυση του προς ολους.Αλλωστε αυτό είναι και το νοημα να αλληλοβοηθουμαστε !

maik65
04-12-15, 23:09
και εγω νομίζω ότι ετσι γινεται ευρυτερα γνωστο το πρόβλημα αλλα και η λυση του προς ολους.Αλλωστε αυτό είναι και το νοημα να αλληλοβοηθουμαστε !
Εσύ ξέρεις...

ΜΑΝΘΟΣ1988
05-12-15, 15:57
μπραβο φιλε να βοηθας τον κοσμο :thumbup1::thinking:

zklimadiris
14-10-18, 12:23
Αν η τηλεοραση σας μενει στην κατασταση stand by (κοκκινο led αναμμμενο) χωρις να αναβει μετα από πολλες προσπάθειες ή αναβει μετα από π.χ.5 -10 λεπτα τοτε η βλαβη της είναι στο τροφοδοτικο της και συγκεκριμενα στα 5.4V. Οι πυκνωτες CM811 και CM817 στο φιλτρο εξομάλυνσης εχουν σκασει. Αιτια είναι το υψηλο ripple το οποιο αυξανει την ισοδυναμη εσωτερικη τους αντισταση (η γνωστη E.S.R.) που τους "γερναει" προωρα και τελικα φουσκωνουν και σκανε λογω υπερθέρμανσης. Η επισκευή είναι πολύ ευκολη .
1. Αφαιρεστε το πισω καλυμα και στο κεντρο του σασσι θα δειτε το τροφοδοτικο/inverter. Ο τυπος του είναι της μορφης BN44-00xxx οπου τα τελευταια 3 ψηφια αλλαζουν από μοντελο σε μοντελο.Η σημανση των ηλεκτρολυτικών στην πλακετα μονο αλλαζουν.

2. Αφαιρεστε τις 7 βιδες που το στηριζουν (κιτρινα βελακια στη φωτο) και μετα τους 7 κοννεκτορες (κοκκινα βελακια στη φωτο) ,με προσοχη όμως διοτι τα "μανταλάκια" τους μπορει να εχουν ξεραθει με τον καιρο και να σας σπασουνε.

3. Για να αποφυγετε να εκφορτισει το σωμα σας τον μεγαλο ηλεκτρολυτικο πυκνωτή στο κεντρο της πλακετας (θα σας αλλαξει τα φωτα αν τον πιασετε με γυμνο χερι), απλα αφήστε την τηλεοραση λιγη ωρα εκτος συνδεσης 230 VAC.

4. Αντικαταστήστε τους πυκνωτες CM811 κ CM817 . Είναι 1000μF/10V αλλα αυτοι που θα βαλετε να είναι καλης ποιοτητας με χαμηλη E.S.R. . Μια καλη ενδειξη για αυτό είναι η θερμοκρασιακη αντοχή τους να είναι στους 105C (αποφυγετε δια ροπαλου τους 85C). Μεταξυ δυο πυκνωτων διαλεξτε αυτόν με το μεγαλυτερο κελυφος (αποβαλει γρηγοροτερα την θερμοκρασια). Επισης διαλεξτε από ένα γνωστο κατασκευαστη π.χ.Nichicon.

Ελπιζω να βοηθησα!

Υ/Γ 1 : Επισυναπτω φωτο , αν θελει καποιος το service manual ας μου στειλει μηνυμα.
Υ/Γ 2 : H επισκευή αυτή παιζει στα περισσοτερα μοντελα με τροφοδοτικο της σειρας BN44-00xxx και σε τηλεοράσεις όπως οι: LE37M8x , LE46M8x και άλλες.
.................................................. .................................................. ................................................Κα λημερα ερωτηση ..εχω την samsung LE23R86BD η οποια σβηνει μονη της κ αναβοσβηνει συνεχομενα το led χωρις μετα να αναβει κ χωρις να ακουει εντολες.την ανοιξα πισω οπως λες κοιταξα το τροφοδοτικο που ειναι το BN44-00158A Αλλα δεν εειναι σκασμενοι οι πυκνωτες.τι μπορει να ειναι??σε ευχαριστω προκαταβολικα εαν μπορεις βοηθησεμε..

nyannaco
14-10-18, 12:38
Δεν είναι απαράιτητο να έχουν σκάσει ορατά οι πυκνωτές για να έχουν χάσει τη χωρητικότητά τους. Αν δεν έχεις όργανα να τους μετρήσεις (καπασιτόμετρο και ESR meter), άλλαξέ τους έτσι κι αλλιώς, φτηνοί είναι.

zklimadiris
14-10-18, 13:23
δηλαδη το προβλημα ειναι σιγουρα σε αυτους τους πυκνωτες?

nyannaco
14-10-18, 13:39
Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω, δεν είμαι και πολύ γνώστης στις τηλεοράσεις. Υπάρχουν πολύ πιο γνώστες εδώ που μπορούν να σε βοηθήσουν.
Αυτό που λέω εγώ, σε συνέχεια του προηγούμενου post σου, είναι ότι εφόσον υπάρχει υποψία ότι είναι οι πυκνωτές, και δεν έχεις καλύτερο τρόπο διάγνωσης, η αντικατάσταή τους είναι φτηνή και επομένως αξίζει τον κόπο.

zklimadiris
14-10-18, 13:46
σε ευχαριστω πολυ

Panoss
14-10-18, 13:53
δηλαδη το προβλημα ειναι σιγουρα σε αυτους τους πυκνωτες?
Όχι σίγουρα αλλά είναι αρκετά πιθανό. Οπότε άλλαξέ τους.

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
15-10-18, 12:49
έχεις μπερδευτεί ο φίλος δίνει επισκευή τροφοδοτικού και inverter μαζί για σειρά Μ86, εσύ έχεις σειρά R86.Δέν νομίζω οτι είναι ίδιες συσκευές

Xeonator
21-11-18, 15:06
Κάτοχος της ιδιας τηλεόρασης. Άλλαξα σήμερα τροφοδοτικό αλλά δεν ανοίγει. Κάνει τα κλασσικά τακ τακ του ρελε. Οι πυκνωτές του φαίνονται καλοι. Αρχίζω να υποπτεύομαι ότι φταίνε οι πυκνωτές smd (οι ηλεκτρολυτικοι) στην main. Αλλά και εκείνοι φαίνονται μια χαρά και λογικό αφού είναι ανθεκτικότεροι από τους απλούς ηλεκτρολυτικους.

maebius69
05-07-19, 14:37
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΧΩ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ SAMSUNG [Τηλεόραση Samsung] LE40M86BDX H OPOIA MOLIS LEITOYRGHSEI LIGA LEPTA....ANABEI KAI SBHNEI SYNEXVS KAUE 20 ME 30 DEYTEROLEPTA. KAMIA IDEA YPARXEI? EYXARISTV.

Ελπιζω να βοηθησα!