PDA

Επιστροφή στο Forum : [Λοιπά Περιφερειακά] Sapphire HD 4890 New Edition

napsteronly
13-10-15, 02:51
Όταν δούλευε ήταν τέρας, άμα δούλευε θα ήταν τέρας. Την πρώτη φορά νόμιζα ότι την έκαψα, όταν έπεσε το κατσαβίδι πάνω στις συνδέσεις που δίνουν ρεύμα, το έσωσε το PSU (νομίζω) (άμα αναρωτιέστε μου πέρασε το χούϊ με τα μηχανήματα να είναι στην πρίζα και εγώ να βάζω τα χεράκια μου και να βγάζω τα ματάκια μου) . Την επόμενη φορά την έφαγε η υπερθέρμανση, την έβαλα στο φούρνο με έναν οδηγό που είδα στο youtube, άλλαξα και πάστα και όλα κομπλέ. Τώρα από κάτι άλλα βιντεάκια που είδα λένε ότι καμιά φορά καίγονται tα mosfet (τα πέρασα για VRM στην αρχή αλλά το ξεκαθάρισα (νομίζω). Ξέρω ότι πρέπει να ξεκολλήσω τα κομμάτια από την PCB για να τα δοκιμάσω, αλλά το κολλητήρι(25W) που έχω δεν μπορεί να λιώσει το καλάϊ της κάρτας... Έχω και δύο πιστόλια 60W και 125W. To 125 κάνει δουλειά όταν έσκασε ένας πυκνωτής μέσα στον φούρνο για να τον αλλάξω. Sorry αν σας κούρασα με την ιστορία της ζωής μου. Αν έχετε κάποια ιδέα για κάποια διάγνωση που πρέπει να κάνω δώστε μου τα φώτα σας:help:.
4073540736
https://www.techpowerup.com/gpudb/b211/sapphire-hd-4890-new-edition.html

napsteronly
14-10-15, 15:32
Καμιά ιδέα κάποιος;

JOUN
15-10-15, 21:55
Την επόμενη φορά την έφαγε η υπερθέρμανση, την έβαλα στο φούρνο με έναν οδηγό που είδα στο youtube, άλλαξα και πάστα και όλα κομπλέ.
Απορω γιατι ψαχνεις τι επαθε τωρα,ειναι πολυ απλο:Αυτο που εκανες με τον φουρνο ειναι ενα "μπαλωμα" και τωρα επανηρθε η αρχικη βλαβη..
Κατα πασα πιθανοτητα με (σωστο)reflow θα δουλεψει μερικους μηνες ακομη(αναλογα με την χρηση) και για μονιμη λυση μονο με reball.

napsteronly
15-10-15, 23:48
Διάβαζα και σε μία άλλη συζήτηση (http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=53832&page=108) εδώ στο forum το θέμα με reballing και έπεσα πάνω σε αυτό το βίντεο (https://www.youtube.com/watch?v=1AcEt073Uds) και τώρα έχω αμφιβολίες (δεν είμαι ηλεκτρονικός και ούτε το παίζω στα μηχανήματα των άλλων αλλά ξέρω ένα-δύο πραγματάκια). Είχα βάλει την κάρτα πάλι στον υπολογιστή και δεν άνοιγε. Έβγαλα τις τροφοδοσίες (έχει 2 συνδέσεις και η κάθε σύνδεση 6 pins) από την κάρτα και ο υπολογιστής άνοιξε. Έβαλα τη μια σύνδεση στην κάρτα και όταν έβαλα την άλλη, το τροφοδοτικό έριξε το ρεύμα. Το έκανα αντίστροφα και με το που ακούμπησαν τα pins της σύνδεσης πάλι το τροφοδοτικό έριξε το ρεύμα.

atsio
16-10-15, 16:39
Άλλο το reballing, άλλο προβληματικό chipset (flip chip) και άλλο το βραχυκύκλωμα. Εσύ μάλλον έχεις βραχυκύκλωμα.

napsteronly
16-10-15, 17:17
Φοβάμαι τα mosfet. Λέω να τα βγάλω να τα δοκιμάσω και να αλλάξω αυτά που με πρόδωσαν.

atsio
16-10-15, 18:03
Βραχυκυκλωμένο μπορεί να είναι και το chipset

napsteronly
16-10-15, 18:16
Αυτό δεν το θέλω!!! Κάποιος τρόπος να το τεσταρω;

atsio
16-10-15, 18:46
Μέτρα την αντίσταση με την γείωση στα πηνία, βρες ποιό είναι στα 0 ohm ξεκόλλησέ το και μέτρα στα δύο pads την αντίσταση με την γείωση για να δεις ποιά πλευρά έχει το πρόβλημα.

atsio
16-10-15, 18:50
Άλλο τροφοδοτικό δοκίμασες;

napsteronly
16-10-15, 19:26
Δοκίμασα και με άλλο τροφοδοτικό και πάλι έκανε έτσι. Δεν θα έλεγα ότι έχει κάποιο θέμα το τροφοδοτικό γιατί 7 χρόνια τώρα με αυτό τρέχω (φτου να μην το ματιάσω) και το καθαρίζω. Όσο για τα πηνία νομίζω μου λέτε για αυτά ανάμεσα στα mosfet και τους γκρι-μπλε πυκνωτές. Γύρω από το κάλυμμα των πηνίων γράφει Magic R30. Όταν λέτε pads εννοείτε τις τρύπες πάνω στην pcb για τις συνδέσεις των πηνίων;

napsteronly
16-10-15, 22:01
Έκανα ένα έλεγχο απελπισίας στα pin που όταν συνδέω πέφτει το ρεύμα και βρήκα ένα που δεν έκανε "μπίπ", με έναν μεγεθυντικό φακό και πήρα μία διαδρομή από πίσω και με έβγαλε σε μία σπασμένη σύνδεση πυκνωτή. Τελικά και βραχυκυκλωμένος και σπασμένος :001_tt2:
40756

atsio
16-10-15, 23:15
Αυτό είναι αντίσταση και όχι πυκνωτής και πιθανότατα δεν έχει τοποθετηθεί από τον κατασκευαστή (δεν χρειάζεται). Η φωτογραφία σου δεν είναι καθαρή για να το επιβεβαιώση.

napsteronly
16-10-15, 23:48
Έμενα μου φαίνεται σαν να έχει φύγει από την θέση της η αντίσταση ή έσπασε γιατί είναι "άγρίες" οι συνδέσεις (μάλλον αυτά είναι τα pads που μου λέγατε πριν) και όχι καμπύλες όπως τα άλλα. Η εικόνα όντως δεν είναι καθαρή, έχει φάει πολλή συμπίεση, εγώ έστειλα 2ΜΒ και φτάσανε 150ΚΒ.