PDA

Επιστροφή στο Forum : [Indesit] Πλυντηριο INDESIT WIXXL 86 - δεν γυριζει ο καδος

rasape
12-10-15, 11:55
Καλημερα σας, οτι λεει ο τιτλος. Συγκεκριμενα το πλυντηριο ξεκιναει το προγραμμα πλυσης, εισαγει κανονικα νερο, κανει τον χαρακτηριστικο θορυβο που κανει το μοτερ για να γυρισει τον καδο αλλα αυτος δεν γυρναει.
Αφαιρεσα τις δυο βιδες απο πισω και σπρωχνωντας προς τα πισω ανοιξα το καπακι και διαπιστωσα οτι ο ιμαντας ειναι στη θεση του κανονικα...
Τι μπορει να συμβαινει;...

stefos1
12-10-15, 18:27
το μοτέρ ακούς η το ρελε να κάνει <<τικ>>
αν ακούς το ρελε τότε δες τα κάρβουνα του μοτέρ

Κυριακίδης
12-10-15, 18:53
https://www.plcforum.it/f/topic/175625-scheda-elettronica-indesit-wixxl-86/

rasape
12-10-15, 19:26
@stefos1 (http://www.howtofixit.gr/forum/member.php?u=42139), κανει "τικ" και το μοτερ δουλευει κανονικα, ακουγεται ο συγκεκριμενος ηχος που σταματαει για αλλαξει στροφη ο καδος.

stefos1
12-10-15, 19:29
από πίσω το άνοιξες να δεις τι παίζει , μήπως δεν κομπλάρει η τροχαλία στον άξονα ?

rasape
12-10-15, 19:29
https://www.plcforum.it/f/topic/175625-scheda-elettronica-indesit-wixxl-86/

Kαλησπερα φιλε μου, δεν ξερω ιταλικα ! εκτος και αν εννοεις οτι πρεπει να αλλαξω την πλακετα.

rasape
12-10-15, 19:33
από πίσω το άνοιξες να δεις τι παίζει , μήπως δεν κομπλάρει η τροχαλία στον άξονα ?

Απο πισω δεν το ανοιξα, προσπαθησα αλλα δεν μπορεσα γιατι δεν βρηκα κατι ξεχωριστο που να βγαινει, μου φανηκε σαν ενιαιο.... ωστοσο απο το πανω ανοιγμα χωνοντας το χερι μεχρι κατω ο ιμαντας - αν αυτο εννοεις - ειναι μια χαρα σφιχτος που σημαινει οτι δεν ειναι σπασμενος η στον αερα.

stefos1
12-10-15, 19:33
λέει οτι ενας πυκνωτής ειναι φουσκωμένος έγινε αντικατάσταση και δούλεψε , άλλα δεν μου κάνει για ίδια βλάβη αφού εσύ λες ότι το ακούς να γύρνα το μοτερ

stefos1
12-10-15, 19:36
Απο πισω δεν το ανοιξα, προσπαθησα αλλα δεν μπορεσα γιατι δεν βρηκα κατι ξεχωριστο που να βγαινει, μου φανηκε σαν ενιαιο.... ωστοσο απο το πανω ανοιγμα χωνοντας το χερι μεχρι κατω ο ιμαντας - αν αυτο εννοεις - ειναι μια χαρα σφιχτος που σημαινει οτι δεν ειναι σπασμενος η στον αερα.
δεν εννοώ αν είναι ο ιμάντας οκ άλλα αν η τροχαλία κινητέ με τον άξονα μαζί η όχι

Κυριακίδης
12-10-15, 19:54
Στο #4 έτσι όπως τα λέει είναι σαν να εννοεί ότι το μοτέρ γυρίζει μόνο στην μια φορά ? και όχι από την άλλη?

rasape
12-10-15, 20:30
Στο #4 έτσι όπως τα λέει είναι σαν να εννοεί ότι το μοτέρ γυρίζει μόνο στην μια φορά ? και όχι από την άλλη?

Ο ηχος του μοτερ ακουγεται κανονικα, ξεκιναει να δουλευει για λιγα δευτερα, σταματαει και ξεκιναει παλι για να γυρισει τον καδο προς την αντιθετη φορα συνοδευομενος παντα απο το χαρακτηριστικο "κλικ", οπως δηλαδη θα δουλευε ενα νορμαλ πλυντηριο.... απλα δεν γυρναει ο καδος !

stefos1
12-10-15, 20:42
τσέκαρες αυτό που σου είπα αν η τροχαλία κινητέ με τον άξονα μαζί η όχι

Κυριακίδης
12-10-15, 21:20
Μπας κάποιο ρελέ?

ξεκιναει να δουλευει για λιγα δευτερα, ελπίζω τουλάχιστον από την πλευρά που γυρίζει , αυτά τα "δεύτερα " να είναι νορμάλ στην διάρκεια και να μην είναι κάτι πέραν του ρελέ

rasape
12-10-15, 22:28
τσέκαρες αυτό που σου είπα αν η τροχαλία κινητέ με τον άξονα μαζί η όχι
Ποια ειναι η τροχαλια;

rasape
12-10-15, 22:33
Μπας κάποιο ρελέ?
ελπίζω τουλάχιστον από την πλευρά που γυρίζει , αυτά τα "δεύτερα " να είναι νορμάλ στην διάρκεια και να μην είναι κάτι πέραν του ρελέ

Χμμ, δεν μπορεσα να γινω κατανοητος, ο καδος δεν γυριζει ουτε δεξιοστροφα ουτε αριστεροστροφα, απλα ο ηχος που κανει το μοτερ και η διαρκεια του ειναι ο νορμαλ χρονος και οι συνηθεις διακοπες που κανει το πλυντηριο οταν δουλευει κανονικα και ολα αυτα συνοδευονται απο τα κλικ του ρελε. Δηλαδη, αν δεν δει καποιος οτι ο καδος δεν γυριζει, απο τον ηχο και μονο θα νομισει οτι το πλυντηριο δουλευει κανονικοτατα.

Κυριακίδης
12-10-15, 22:51
Χμμ, δεν μπορεσα να γινω κατανοητος, ο καδος δεν γυριζει ουτε δεξιοστροφα ουτε αριστεροστροφα,
Στο #4 τι έγραψες ?
Τέλος πάντων απάντησε στο #2

stefos1
12-10-15, 23:16
Στο #4 τι έγραψες ?
Τέλος πάντων απάντησε στο #2
ρε πετρο τον εχω ρωτήσει πολλές φόρες αν η τροχαλία κινητέ με τον άξονα μαζί η όχι
και δυστυχώς απάντηση δεν πήρα
αν δεν ξέρεις πως να το κάνεις ρώτα..
άνοιξε την πόρτα κράτα τον κάδο με το ένα χέρι και με το άλλο χέρι προσπάθησε να γυρίσεις την τροχαλία
και εδώ είναι η πλάτη για να δεις το μοτέρ 40729

Κυριακίδης
12-10-15, 23:30
ρε πετρο τον εχω ρωτήσει πολλές φόρες αν η τροχαλία κινητέ με τον άξονα μαζί η όχι
Ρε συ άμα δεις τι πελάτες είχα εγώ όταν τους ρωτούσα π.χ. "τι συμπτώματα παρατηρήσατε? " μου απαντούσαν το 99% ... "δεν έχει τίποτα μια χαρά δουλεύει .... απλά κάτι μικρό θα είναι κτλ " (από τον φόβο μην τους "ξεσκίσω") τι ψάχνεις να βρεις τώρα :001_tt2:

απλα ο ηχος που κανει το μοτερ και η διαρκεια του ειναι ο νορμαλ χρονος
Rasape Άρα μας λες ότι το μοτέρ γυρίζει έτσι δεν είναι ? απάντησε μας ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ (θα έχει πλάκα τώρα μετά από την απάντηση #14 να μας πει στην συνέχεια "ποιο είναι το μοτέρ " ):cursing:

stefos1
12-10-15, 23:55
τροχαλίες https://www.google.gr/search?q=%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%B 9%CE%B1+%CF%80%CE%BB%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%81 %CE%B9%CE%BF%CF%85&sa=X&espv=2&biw=1400&bih=925&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ved=0CCwQsARqFQoTCPbF4tzkvcgCFcgYLAodpA4Eig40730
Εφόσον αναφέρεις ότι ακούς το μοτέρ να δουλεύει τότε η τροχαλία του κάδου έχει πρόβλημα (πάνω κύκλος ) η' του μοτέρ η τροχαλία (κάτω κύκλος) 40731
δηλαδή μια από τις δυο τροχαλίες πρέπει να γυρνάει τρελά πάνω στον άξονα της

rasape
13-10-15, 00:29
Ρε συ άμα δεις τι πελάτες είχα εγώ όταν τους ρωτούσα π.χ. "τι συμπτώματα παρατηρήσατε? " μου απαντούσαν το 99% ... "δεν έχει τίποτα μια χαρά δουλεύει .... απλά κάτι μικρό θα είναι κτλ " (από τον φόβο μην τους "ξεσκίσω") τι ψάχνεις να βρεις τώρα :001_tt2:

Rasape Άρα μας λες ότι το μοτέρ γυρίζει έτσι δεν είναι ? απάντησε μας ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ (θα έχει πλάκα τώρα μετά από την απάντηση #14 να μας πει στην συνέχεια "ποιο είναι το μοτέρ " ):cursing:

Ποιο ειναι το μοτερ;

Ενταξει ρε μαγκες πουλάτε τρελιτσα εσεις οι απαγγελματιες, πιθανως απο φοβο μη χασετε πελατες, αφηστε λοιπον να βοηθησει κανας ερασιτεχνης αν μπορει...:mad:

aktis
13-10-15, 09:41
Γιωργο γιατι θυμώνεις ; σε ρώτησε ο Πέτρος αν βλεπεις να κινουνται οι τροχαλιες στο μοτερ και στον καδο . Ακουστικά δεν μπορεις να καταλάβεις τι φταίει , πρέπει να δεις απο το πισω μερος του πλυντηριου , αφου βγαλεις ενα καπακι που υπαρχει συνηθως .

stefos1
13-10-15, 11:30
Ποιο ειναι το μοτερ;

Ενταξει ρε μαγκες πουλάτε τρελιτσα εσεις οι απαγγελματιες, πιθανως απο φοβο μη χασετε πελατες, αφηστε λοιπον να βοηθησει κανας ερασιτεχνης αν μπορει...:mad:

Μάλλον εσυ μας πουλάς ΤΡΕΛΑΑΑΑ ασχολούμαι μαζι σου απο
Χθες 18:27 εως 23:55 Χθες ,σου εχω γράψει 7 φόρες, σε ρωτώ ,σου λεω πως να το δεις και σου ανεβάζω και φωτογραφίες .....
ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΕΧΑΣΑ 5:30 ΩΡΕΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΎΜΑΙ ΜΑΖΊ ΣΟΥ
ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ
ΛΥΠΑΜΑΙ ...................

georgis
13-10-15, 11:54
Μάλλον εσυ μας πουλάς ΤΡΕΛΑΑΑΑ ασχολούμαι μαζι σου απο
Χθες 18:27 εως 23:55 Χθες ,σου εχω γράψει 7 φόρες, σε ρωτώ ,σου λεω πως να το δεις και σου ανεβάζω και φωτογραφίες .....
ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΕΧΑΣΑ 5:30 ΩΡΕΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΎΜΑΙ ΜΑΖΊ ΣΟΥ
ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ
ΛΥΠΑΜΑΙ ...................

νομιζω οτι ο stefos1 εχει απολυτο δικιο.

Κυριακίδης
13-10-15, 12:05
Ενταξει ρε μαγκες πουλάτε τρελιτσα εσεις οι απαγγελματιες, πιθανως απο φοβο μη χασετε πελατες,
Ρίξε μια ματιά και σε άλλα ποστ , στο τι λέγανε "επαγγελματίες" και τι λέγανε κάποιες "αντιπροσωπείες" και "σέρβις" . (π.χ. κατευθείαν αλλαγή πλακέτας χωρίς δεύτερη σκέψη .... και αν τελικά δεν ήταν όντως η πλακέτα , σου φέσωναν και τα "δεύτερα" της βλάβης ) ή πολλές φορές λέγανε π.χ. για πιθανή βλάβη απλής τσιμούχας σε πλυντήριο πιάτων ... απαντούσαν (η αντιπροσωπεία) ... " αλλαγή ολόκληρου του μοτέρ " τιμή 250 ευρώ.
Και σύγκρινε τις τελικές καταλήξεις στο φόρουμ. Αν πάραυτα θεωρείς το φόρουμ και τα μέλη της ένα συνονθύλευμα απατεώνων που προσπαθούν να μην "χάσουν πελάτες " , τότε χάνουμε την μπάλα.

rasape
13-10-15, 12:28
Αντιμετωπιζετε τον οποιον ρωταει κατι σαν επαγγελματια που πρεπει να γνωριζει τι και πως λεγεται καθε εξαρτημα, και μαλιστα με μπολικη ειρωνια.
Λοιπον, ποτε δεν ειπα οτι ο καδος γυριζει απο μια συγκεκριμενη πλευρα, αντιθετως ειπα οτι δεν γυριζει καθολου. Δευτερον, το πλυντηριο δεν ανοιγει απο πισω το ρημαδι για να δω αν κινειται κατι, πλαινα, πισω και μπροστινο μερος ειναι ενα ενιαιο κμματι, ανοιγει μονο το πανω μερος. Κοιτωντας απο πανω λοιπον και ενω το πλυντηριο κανει τον χαρακτηριστικο ηχο σαν να δουλευει, η τροχαλια δεν κινειται, απλα ειναι τα πραγματα.
Αν καποιος ερασιτεχνης μπορει να βοηθησει εχει καλως, αν οχι παιρνω τη βαριοπουλα, το κανω κομματια και παω για καινουργιο, λεφτα σε "μαστορα" δεν προκειται να ξαναδωσω για το υπολοιπο της ζωης μου.

Κυριακίδης
13-10-15, 13:24
Ε τότε πρέπει να δεις το #2. Μπορεί να μην βρεθεί λύση στο #2 αλλά αυτή είναι η συνοπτική διαδικασία . Και όσο για τα περιθώρια της συσκευής που δεν σε αφήνουν να το δεις το μοτέρ . Θέλει πλάγιασμα με ασφάλεια και κοιτάς από κάτω που είναι κενό. Εκτός ρεύματος και στο you tube υπάρχουν βίντεο απλά αντικατάστασης και ελέγχου για τα καρβουνάκια . Μάλιστα με το youtube έχω φτιάξει και τον καλύτερο μπακλαβά .

geoek4
13-10-15, 14:06
Αμα δεν κινείται η τροχαλία αλλα ακούς το μοτέρ, ή γλιστράει ο ιμάντας πανω στον άξονα του μοτέρ (κατω κύκλος στην φωτο) και δεν δίνει την κίνηση στην πανω τροχαλία, ή το μοτέρ παρόλο που το ακους δεν εχει δύναμη να γυρίσει τον κάδο.
Ο κάδος γυρνάει με το χέρι; ή μήπως ειναι κολλημένος;
Βασικα αφού δεν ανοίξει απο πισω πρεπει να το γυρίσεις ξάπλα, να το βάλεις μπροστα και να δεις τι παίζει.

klik
13-10-15, 14:41
Αντιμετωπιζετε τον οποιον ρωταει κατι σαν επαγγελματια που πρεπει να γνωριζει τι και πως λεγεται καθε εξαρτημα, και μαλιστα με μπολικη ειρωνια....αν δεν ξέρει κάποιος την τροχαλία, τον ιμάντα και το μοτέρ, δεν έπρεπε να έχει τελειώσει το γυμνάσιο (όλα τα έχει η φυσική) και όχι να προσπαθεί να "επισκευάσει" μόνος του πλυντήριο (το οποίο έχει και κάποιον σημαντικό βαθμό επικινδυνότητας).
Αυτά του περιγράφουν τα παιδιά από την αρχή, είναι μηχανικό θέμα και οποιοσδήποτε με στοιχειώδη εκπαίδευση και φυσιολογική νοημοσύνη, θα μπορούσε να καταλάβει.

Όμως εδώ έχουμε περίπτωση που περιγράφεται από την παροιμία: "στραβής ψ@λής της φταίνε οι τρίχες!".

rasape
13-10-15, 15:02
αν δεν ξέρει κάποιος την τροχαλία, τον ιμάντα και το μοτέρ, δεν έπρεπε να έχει τελειώσει το γυμνάσιο (όλα τα έχει η φυσική) και όχι να προσπαθεί να "επισκευάσει" μόνος του πλυντήριο (το οποίο έχει και κάποιον σημαντικό βαθμό επικινδυνότητας).
Αυτά του περιγράφουν τα παιδιά από την αρχή, είναι μηχανικό θέμα και οποιοσδήποτε με στοιχειώδη εκπαίδευση και φυσιολογική νοημοσύνη, θα μπορούσε να καταλάβει.

Όμως εδώ έχουμε περίπτωση που περιγράφεται από την παροιμία: "στραβής ψ@λής της φταίνε οι τρίχες!".

Εχω επισκευασει μονος μου πραγματα που δεν θα μπορουσες να τα επισκευασεις εσυ, φιλτατε.
Παρε λοιπον παραμασχαλα την ειρωνια σου, τα διπλωματα σου, τις ανυπαρκτες γνωσεις σου και την υπερβολικη νοημοσυνη σου και τραβα σ' αλλη παραλια.
Ζηταω συμβουλες απο ερασιτεχνες και οχι απο "μαστορες" κι εξυπνακηδες.

leosedf
13-10-15, 16:25
Αίντε καλά κρασά. Το θέμα κλειδώνεται.
Γιώργο άστο φίλε μου. Πέτα το στα σκουπίδια και πάρε ένα καινούριο, δεν γίνεται έτσι.