PDA

Επιστροφή στο Forum : [Σταθερός Η/Υ] Οδηγος επισκευης μητρικης?

sokra
09-10-15, 18:21
Καλησπερα παιδια, γνωριζει κανενας αν υπαρχει καπου καποιος οδηγος για επισκευη μητρικης δεν μιλαω για κατι απλα μιλαω π.χ πως να μετρησεις τα mosfet και τετοια π.χ αν δεν βγαζει εκονα που ν ψαξεις περιπου και τετοια

linux
09-10-15, 19:42
Σε ενδιαφέρει για επισκευή μητρικής laptop ή desktop?

laptop
Αν δεν σου δίνει εικόνα δοκίμασε μια ram άλλη ή δες αν είναι κουμπωμένη σωστά. Επίσης, δες με φακό μήπως έχει εικόνα αλλά αν δεν έχει φωτισμό τότε είναι inverter ή αν δεν έχει καθόλου εικόνα δοκίμασε να δώσεις σε εξωτερική αν πάλι δεν σου δίνει εικόνα σε εξωτερική τότε είναι κάρτα γραφικών και πας για reballing.

sokra
09-10-15, 20:34
Πολύ ωραία τα λες φίλε μου, 1ον μιλάω για κάφε είδους μητρική. 2ον Όλα αυτα που είπες πριν κατα το παρελθόν τα έχω κάνει. Εγω αυτό που ήθελα να μάθω είναι αν υπάρχει τρόπος να βρείς π.χ πιό τρανσιστορ ειναι off ή αν ειναι off κανένα Mosfet ...

linux
09-10-15, 22:11
Συγνώμη αλλά δεν είμαι φίλος είμαι η φίλη Ελένη. Μπορείς να μετρήσεις με πολύμετρο και με smd tester για αντιστάσεις smd. Καλό θα ήταν να έχεις και το σχεδιάγραμμα της πλακέτας αλλά πολύ δύσκολα να βρεις.

betacord85
09-10-15, 22:39
τα πανατα βρισκεις απο σχεδιαγραμματ και service manual απο το ειδος της ερωτησης μαλλον δεν κατεχεις απο επισκευες παγκου...καταρχας πρωτα πρεπει να κανεις διαγνωση...μετα θα μετρησεις...θα τα μετρησεις οπως μετραμε καθε φορα τα φετ...

sokra
09-10-15, 23:00
Ακουστε λοιπον πιο αναλυτικα τι εννοω! Παράδειγμα μητρικη σταθερου που ενω αναβει δεν βγαζει εικονα. Δοκιμές που έκανα: 1) Αλλο τροφοδοτικο 2)Ρεσετ Βιος 3)Αλλη Ραμ 4) Αλλο CPU 5) VGA on board αλλα και με αλλη σε PCI-E κτλπ. Απλα βλέπω μερικούς σε βιντεακια στο ιντερνετ που μετρανε τρανζιστορ μοσφετ βραχυκυκλωματα κτλπ. Εγω αυτο που θελω να μαθω ειναι περα απο τα κλασσικα που ειπα οτι γενικοτερα κανω και εγω ο ιδιος.. τι μπορω να δω παρακατω? Δλδ αν σου τυχαινε εσενα τετοια βλαβη ποια βηματα θα ακολουθουσες... εννοειτε μιλαω για μη εμφανεις βλαβες και οχι φουσκωμενους πυκνωτες και καμενα ολοκληρωμενα που φαινονται!

linux
10-10-15, 09:30
Και που ακριβώς τα βρίσκεις τα σχεδιαγράμματα της κάθε πλακέτας ξεχωριστά γιατί εγώ ψάχνω πολύ για να βρω για μια πλακέτα??? αν τα βρίσκεις τόσο εύκολα πες μας και εμάς.

east electronics
14-10-15, 22:21
Εχω αυτο που ζητας αλλα δεν ειναι κατι το οποιο μπορω να σου δωσω ...Δυστυχως το πουλαω ...