PDA

Επιστροφή στο Forum : [Κινητό Τηλέφωνο] Προσπαθώ να επισκευάσω ένα Nokia 6730c

Panoss
28-09-15, 18:39
Είχα το τηλέφωνο συνέχεια στην πρίζα γιατί η διάρκεια της μπαταρίας μειωνόταν συνέχεια.
Το χρησιμοποιούσα για να ακούω ραδιόφωνα και κανένα mp3, όχι σαν τηλέφωνο.

Μάλλον επειδή το 'χα συνέχεια στο φορτιστή, υποψιάζομαι ότι κάτι κάηκε στο κύκλωμα φόρτισης...κάπου εκεί.
Το τηλέφωνο, όταν πάω να το ξεκινήσω, δονείται αλλά δεν ανοίγει (έβαλα και καινούρια μπαταρία, νόμιζα ότι αυτό ήταν το μόνο πρόβλημα, αλλά δεν...)
Το άνοιξα, έχω και το σχεδιάγραμμα και το σέρβις μάνιουαλ, εδώ (http://fixmag.ru/download/1251402888_6730c_schem.rar) αν θέλετε να τα δείτε.

Το θέμα είναι ότι δεν βρίσκω κανένα σχεδιάγραμμα που να μου δείχνει τι τάσεις πρέπει να βρω πάνω στην πλακέτα, τουλάχιστον στα test points. Ή ακόμα καλύτερα και σε άλλα σημεία.
Το άλλο πρόβλημα είναι ότι τα εξαρτήματα είναι μικροσκοπικά, παραείναι μικροσκοπικά :w00t:. (εντάξει έχω κάτι που μεγεθύνει αρκετά)

Επίσης το pc το 'βλέπει' όταν το συνδέω αλλά δεν εγκατέστησα τους drivers γιατί μάλλον δεν τους έχω.
(τώρα που το σκέφτομαι, λέτε να 'ναι θέμα λογισμικού; επανεγκατάσταση του λειτουργικού; )

Περιμένω λόγια παρηγοριάς :laugh: (και καμιά καλή συμβουλή αν γίνεται).

johnnyb
28-09-15, 19:51
Καλησπερα

Στο Link που δινεις ειναι μονο το schematic το service manual ειναι εδω:
http://dfiles.eu/files/4coz2xtpx

Το μεγεθος των εξαρτηματων απαιτει μικροσκοπιο και τα περισσοτερα chip ειναι micro bga

manolo
29-09-15, 00:10
Σκέψου και το ενδεχόμενο να τα έχει παίξει και η οθόνη του..

leosedf
29-09-15, 00:27
Αλλού είναι το πρόβλημα δεν έχει τίποτα στη φόρτιση.
Η μπαταρία σου έχει πάνω από 3.3V? Έβαλες καινούρια?

Panoss
29-09-15, 09:32
Ναι έβαλα καινούρια μπαταρία, 3,77V μου δείχνει.

εδιτ: έγραψα πιο πάνω ότι το pc 'βλέπει' κανονικά το τηλέφωνο όταν το συνδέω μέσω usb.
Λάθος. Το pc απλώς βλέπει ότι συνδέθηκε κάποια συσκευή usb, αλλά δεν αναγνωρίζει ποια συσκευή.
Ενώ πριν το έβρισκε...

Panoss
29-09-15, 14:35
Κατέβασα το Phoenix Service Software 2010.12.011.42838 που είναι για τα nokia, αλλά δεν βλέπω στο File > Open Product το 6730, το πλησιέστερο που βρίσκω είναι το 6700. Δεν υπάρχει;
(πάντως στο ίντερνετ που το ψαξα, αυτή η έκδοση κάνει για το 6730. Αλλά και η 2012 που δοκίμασα δεν έχει το 6730)

leosedf
29-09-15, 18:58
Το phoenix χωρίς το dongle είναι άχρηστο, (ακόμα και σπασμένο), χρειάζεσαι FBUS interface κλπ οπότε άτοπο. Αν δε λειτουργεί η συσκευή και δε μπαίνει σε local mode μην παιδεύεσαι να το συνδέσεις (που έτσι κι αλλιώς δε θα συνδεθεί).

Άλλο είναι το πρόβλημα μάλλον στο BGA.

Panoss
29-09-15, 19:16
Από διάφορα φόρουμ ανά τον κόσμο βρήκα ως συχνότερες λύσεις (για το πρόβλημά μου)
α. την επανεγκατάσταση του λειτουργικού (δεν μπορώ να την κάνω, δεν έχω το dongle που ανέφερες Κωνσταντίνε)
β. reflow (χλωμό το κόβω)
γ . αποκατάσταση της σύνδεσης του BSI. Αυτό είναι το τρίτο πιν της μπαταρίας, που ελέγχει τη θερμοκρασία και συνήθως κάπου ο αγωγός που το συνδέει με τον επεξεργαστή (ή κάτι άλλο) έχει κοπεί. Άντε να το βρω...:crying:

Μάλλον θα επιχειρήσω το γ, αλλά θέλει μελέτη να βρώ τη διαδρομή στην πλακέτα...

leosedf
29-09-15, 19:22
Κανένα ΡΜ θα θέλει να περάσεις μέσα αλλά χωρίς κάποιο εξοπλισμό (όχι phoenix) πάπαλα.

Panoss
29-09-15, 19:33
PM; Εννοείς αρχείο .pm;

leosedf
29-09-15, 19:42
Ναι ναι. Πρέπει να κάνεις backup την περιοζή με το ΙΜΕΙ και sim locks να περάσεις καινούριο και να ξανά βαρέσεις το backup.

Panoss
29-09-15, 20:08
Για όλα αυτά χρειάζομαι το dongle που ανέφερες ε;

leosedf
29-09-15, 20:11
Καλύτερα με μηχανάκι τρίτου κατασκευαστή.