Επιστροφή στο Forum : [Σταθερός Η/Υ] επισκευη τροφοδοτικου για παγκο κτλ
παιδια εχω ενα καμενο τροφοδοτικο η/υ που μου χαρισανε.
θελω να το επισκευασω αλλα χρειαζομαι βοηθεια.
εχω ελέγξει σχεδον τα παντα εκτος απο τα ολοκληρομενα που δεν μπορω.(ελενξα τα παντα πανω στις ψυκτρες με το πολυμετρο ξεκολλοντας τα ενα-ενα)
στο δευτερευων υπαρχει μια τασει 5v στο μοναδικο ολοκληρωμενο και 5v vsb που δινει.
στο uc38438 στα πιν gnd και vcc δεν υπαρχει καποια ταση που θα επρεπε.
καμια ιδεα?:confused1:
οριστε και μερικες φωτογραφιες405824058340584405854058640587
Στο gnd φίλε μου καλώς δε μετράς τάση. Αν μέτραγες τάση στο gnd τότε την είχαμε πατήσει. Στο Vcc κακώς όμως δεν έχει τάση. Κάνε trace τη γραμμή για να δεις ποιο εξάρτημα παρέχει τη τάση Vcc στο uc38438. Λογικά κάποιο από τα εξαρτήματα που είναι πάνω στη γραμμή τροφοδοσίας Vcc έχει πρόβλημα..
είναι λάθος που αφαίρεσες όλα τα καλώδια από τις τάσεις που δεν σ' ενδιαφέρουν
το IC400 εξακολουθεί να παρακολουθεί στις εξόδους όλες αυτές τις τάσεις αν υπάρχουν
και όταν δεν τις βλέπει δεν κάνει ΟΝ το τροφοδοτικό
βρες ποιό optocoupler σχετίζεται με την VCC του 3842 και βραχυκύκλωσε το να δεις αν ξεκινά ή έχεις και άλλο θέμα
είναι λάθος που αφαίρεσες όλα τα καλώδια από τις τάσεις που δεν σ' ενδιαφέρουν
το IC400 εξακολουθεί να παρακολουθεί στις εξόδους όλες αυτές τις τάσεις αν υπάρχουν
και όταν δεν τις βλέπει δεν κάνει ΟΝ το τροφοδοτικό
βρες ποιό optocoupler σχετίζεται με την VCC του 3842 και βραχυκύκλωσε το να δεις αν ξεκινά ή έχεις και άλλο θέμα
στα καλωδια ειχε ενωμενο και το 3v3 sense με το 3v3(στη ακρη της φυσας). να το ενόσω οπως ηταν με τα καλωδια?
στο optocoupler να βραχυκυκλωσω το emitter-collector?
και τα 4 ιδια ειναι(δεν φαίνονται καλα στη φωτο) αυτο μαλλον ειναι το datasheet http://www.jameco.com/jameco/products/prodds/878243.pdf
Στο gnd φίλε μου καλώς δε μετράς τάση. Αν μέτραγες τάση στο gnd τότε την είχαμε πατήσει. Στο Vcc κακώς όμως δεν έχει τάση. Κάνε trace τη γραμμή για να δεις ποιο εξάρτημα παρέχει τη τάση Vcc στο uc38438. Λογικά κάποιο από τα εξαρτήματα που είναι πάνω στη γραμμή τροφοδοσίας Vcc έχει πρόβλημα..
το θεμα ειναι οτι δεν το βρισκω :confused1:
datasheet http://www.st.com/web/en/resource/technical/document/datasheet/CD00000966.pdf
στα καλωδια ειχε ενωμενο και το 3v3 sense με το 3v3(στη ακρη της φυσας). να το ενόσω οπως ηταν με τα καλωδια?
στο optocoupler να βραχυκυκλωσω το emitter-collector?
1. σύνδεσε το 3v3 sense εκεί που ήταν
2. ναι βραχυκύκλωσε τα emitter-collector αλλά προσοχή!!!
αν βραχυκυκλώσεις λάθος optocoupler θα έχει καταστρεπτικά αποτελέσματα
δες κάτι παρόμοιο πρέπει να βρεις με αυτό στην φωτο που σου έχω
1. σύνδεσε το 3v3 sense εκεί που ήταν
2. ναι βραχυκύκλωσε τα emitter-collector αλλά προσοχή!!!
αν βραχυκυκλώσεις λάθος optocoupler θα έχει καταστρεπτικά αποτελέσματα
δες κάτι παρόμοιο πρέπει να βρεις με αυτό στην φωτο που σου έχω
λοιπον ενωσα το καταληλο emitter-collector και δουλεψε αλλα στα 12v που μετρησα ειχε 9.5.Το αφησα κατι δευτερολεπτα και αρχησε να βγαζει καπνο απο καπου(δν ξερω ακομα που).Το ξαναεβαλα και μετα απο λιγο ξαναβγαζει καπνο.παλι με 9.5 v υπαρχει γιατρια η να το πεταξω?
...και αρχησε να βγαζει καπνο απο καπου(δν ξερω ακομα που).Το ξαναεβαλα και μετα απο λιγο ξαναβγαζει καπνο.παλι με 9.5 v υπαρχει γιατρια η να το πεταξω?
κάποιοι ρωτάνε για μια μέτρηση τάσης που τους ζητάω να κάνουν "που να συνδέσω το κόκκινο και που το μαύρο"
τώρα εδώ τι να απαντήσω;
από που βγαίνει ο καπνός;
ή να πω πόσο πολύτιμο είναι το τροφοδοτικό σου;