PDA

Επιστροφή στο Forum : [Κινητό Τηλέφωνο] Προβλημα με κινητο Nokia 808

MITSOSCHIOS
20-09-15, 15:43
Γεια σας ρε παλικαρια.Για ακομα μια φορα χρειαζομαι τα "φωτα" σας.Εχω ενα κινητο nokia 808 το οποιο παρουσιαζει 2 προβληματα.Το πρωτο ειναι οτι δε λειτουργει το πληκτρο on/off της συσκευης.Αν του περασω μια νεα rom,τοτε ανοιγει κανονικα και δουλευει (χωρις ομως να δουλευει το on/off).Αν ομως κλεισει π.χ. απο μπαταρια,τοτε δε ξανα-ανοιγει με το πληκτρο ενεργοποιησης.Ειναι ευκολο να επισκευαστει (π.χ. αντικατασταση με καποιο σταθμο αποκολλησης) και αν ναι ποσο μπορει να ειναι περιπου το κοστος μιας τετοιας επισκευης?Επισης το αλλο θεμα που εχει ειναι οτι δε μπορει να συνδεθει σε 3G δικτυο.Εμφνιζει 2 διακεκομμενες μπαρες,πραγμα που σημαινει οτι δε συνδεεται.Εχω δοκιμασει τα παντα και πλεον πιστευω οτι ειναι θεμα hardware.Υπαρχει κανενας τροπος επισκευης (π.χ. αντικατασταση κεραιας)?
Σας ευχαριστω για το χρονο σας.

manolo
20-09-15, 16:52
Καλησπέρα φίλε. Λοιπόν απ' ότι καταλαβαίνω το ON/OFF πλήκτρο θέλει αντικατάσταση η οποία γίνεται σχετικά εύκολα, όπως τα περισσότερα εξαρτήματα με λίγους ακροδέκτες. Όσον αφορά το κόστος πραγματικά εξαρτάται από μαγαζί σε μαγαζί και είναι δύσκολο να προβλέψω. Όσον αφορά τη σύνδεση σε 3G δίκτυο, αυτό το τηλέφωνο έχει αριστερά και δεξιά του μικροφώνου του δύο pins (1 δεξιά + 1 αριστερά) για τα 3G connections. Δες μήπως αυτά τα δύο pins δεν κάνουν επαφή με την 3G κεραία, ή κάποιο από τα δύο έχει ξεκολλήσει.

MITSOSCHIOS
20-09-15, 19:53
Καλησπέρα φίλε. Λοιπόν απ' ότι καταλαβαίνω το ON/OFF πλήκτρο θέλει αντικατάσταση η οποία γίνεται σχετικά εύκολα, όπως τα περισσότερα εξαρτήματα με λίγους ακροδέκτες. Όσον αφορά το κόστος πραγματικά εξαρτάται από μαγαζί σε μαγαζί και είναι δύσκολο να προβλέψω. Όσον αφορά τη σύνδεση σε 3G δίκτυο, αυτό το τηλέφωνο έχει αριστερά και δεξιά του μικροφώνου του δύο pins (1 δεξιά + 1 αριστερά) για τα 3G connections. Δες μήπως αυτά τα δύο pins δεν κάνουν επαφή με την 3G κεραία, ή κάποιο από τα δύο έχει ξεκολλήσει.

Σε ευχαριστω φιλε μου για την απαντηση.Βρηκα ενα μαγαζι που μου ειπαν οτι μπορει να το καταφερουν.Να σου πω την αληθεια, μου ειχαν περασει σκαψεις να το σκαλισω μονος μου με κολλητηρι και flux,αλλα δεν εχω εμπειρια,οποτε ειπα να το αφησω σε καποιον πιο ειδικο.Αυτο με το 3G θα το δοκιμασω και θα σου πω.

manolo
20-09-15, 23:42
Ελπίζω να είναι καλοί τεχνικοί μη σου κάνουν μεγαλύτερη ζημιά:001_rolleyes:. Καλή επιτυχία..

MITSOSCHIOS
21-09-15, 14:54
Το ελπιζω κι εγω φιλε Μανωλη,αν και το συγκεκριμενο καταστημα ειναι καινουριο (και ο ιδιοκτητης δε μου γεμισε και πολυ το ματι...).Μακαρι να υπηρχε καποιο μελος εδω στο forum που να μπορουσε να αναλαβει την επισκευη (αλλα να εχει εμπειρια στο αντικειμενο).