PDA

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Βραχυκύκλωμα σε αλλαγή βύσματος τροφοδοσίας

Gio23
17-09-15, 01:32
Καλησπέρα σε όλους.Όπως λέω και στον τίτλο έχω μια μητρική που μου έφεραν μήπως μπορέσω και κάνω τίποτα και κολλήσω το βύσμα με επιτυχία.Το είχαν πάει σε άλλα 2 μαγαζιά αλλά δεν κατάφεραν τίποτα οπότε και το φιλαράκι μου την έφερε μήπως και μπορέσω και κάνω κανένα μαγικό (λέέέέέμε τώρα) Λίγο την κατακρεούργησαν βέβαια αλλά η ζημιά είναι πιο σοβαρή και δεν ξέρω πώς να το φτιάξω.Ανακάλυψα ότι η παροχή έχει "γεφυρωθεί με την γειώσει.Οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν γίνεται να μπει ρεύμα σε αυτό. Πώς το ανακάλυψα.Εντελώς τυχαία με το πολύμετρο όταν είχα βγάλει την μητρική απο το λαπτοπ και είπα να ακουμπήσω τις επαφές απλά για να δω οτι όλα είναι καλά.Θα μπορούσα να μην το είχα κάνει και να πέρναγα κατευθείαν στο "ψητο" όταν ακούμπησα την γείωση με την παροχή το πολύμετρο χτύπησε( γυρισμένο στο μέτρηση για δίοδο). έχει 5 γειώσεις η μια που είναι με πορτοκαλί είναι ουσιαστικά αυτή που μου δίνει μέτρηση όταν δοκίμασα το βύσμα με ρεύμα( οχι πάνω στην μητρική αλλά σκέτο πάνω στο φορτιστή) για να δω αν δουλεύει σωστά και δεν είναι ελαττωματικό το βύσμα τελικά.
Πως μπορώ να βρώ μέσα στο χάος απο καλάι που κάνει επαφή η παροχή με την γείωση και να τοπ απομονώσω; Υπάρχει ελπίδα ή πάμε για άλλη μητρική;Οι φωτογραφίες είναι και απο τις δυο μεριές θα κατAλάβετε πως πάει το βύσμα απο τα γράμματα που έχει TOP BOT.

40529405304053140532

xlife
17-09-15, 01:54
Τι laptop είναι; μάρκα - μοντέλο..

Gio23
17-09-15, 02:01
Δεν το έγραψα γιατί φαντάστικα οτι δεν θa έχει τόσο σημασία. Είναι ASUS G73SW.

xlife
17-09-15, 02:02
Για να δούμε κανένα service manual αν υπάρχει..

Gio23
17-09-15, 02:13
Έψαξα αλλά δεν βρήκα τα σχεδιαγράμματα και το boardview.Όχι τουλάχιστον χωρίς να πληρώσεις.

katmadas
17-09-15, 10:54
Το βραχυκυκλωμα μπορει να βρισκεται σε εσωτερικο layer και οχι στην επιφανια.
μου εχει τυχει και εμενα περιπτωση τετοια που ηταν εσωτερικο layer και με ενα τρυπανακι καθαρισα καλα την τρυπα του +.
πρωτα βεβαια πρεπει να ελεγθει αν δεν ειναι καποιο εξαρτημα με σχεδιο.

atsio
17-09-15, 11:45
Από τις φωτογραφίες σου, μάλλον το πρόβλημα είναι παρακάτω και όχι στα pads του dc-jack. Να το πας σε κάποιον που ξέρει από επισκευές μητρικών για να βρει το βραχυκύκλωμα.

Gio23
17-09-15, 12:47
Το βραχυκύκλωμα μπορει να βρισκεται σε εσωτερικο layer και οχι στην επιφανια.
μου εχει τυχει και έμενα περίπτωση τετοια που ηταν εσωτερικο layer και με ενα τρυπανακι καθαρισα καλα την τρυπα του +.
πρωτα βεβαια πρέπει να ελεγθει αν δεν είναι κάποιο εξαρτημα με σχεδιο.
Υπάρχει κάποιο βίντεο που να δείχνει κάτι τέτοιο μήπως το δοκιμάσω; Για εξάρτημα δεν νομίζω.νομίζω. Γιατί όλα χτυπάνε. Βάζω το κόκκινο στο + και ακουμπάω οπουδήποτε το μαύρο και χτυπάει.Και όταν λέω παντού, ακόμα και στην γείωση απο τις USB, στις αντιστάσεις, στους πυκνωτές, στην βάση της φόρτισης. παντού. Δυστυχώς δεν μπορώ να βρώ το σχεδιάγραμμα.Είναι επι πληρωμή όσα βρήκα

Από της φωτογραφίες σου, μάλλον το πρόβλημα είναι παρακάτω και όχι στα pads του dc-jack. Να το πας σε κάποιον που ξέρει από επισκευές μητρικών για να βρει το βραχυκύκλωμα.

Εδώ που είμαι δεν υπάρχει κανένας που να κάνει αυτή την δουλειά.Όλοι τα στέλνουν Αθήνα.Εκτός απο έναν στην Ναύπακτο που είναι λίγο ακριβός.

atsio
17-09-15, 13:20
Υπάρχει κάποιο βίντεο που να δείχνει κάτι τέτοιο μήπως το δοκιμάσω; Για εξάρτημα δεν νομίζω.νομίζω. Γιατί όλα χτυπάνε. Βάζω το κόκκινο στο + και ακουμπάω οπουδήποτε το μαύρο και χτυπάει.Και όταν λέω παντού, ακόμα και στην γείωση απο τις USB, στις αντιστάσεις, στους πυκνωτές, στην βάση της φόρτισης. παντού.
Έτσι κάνει όταν έχει βραχυκύκλωμα η γραμμή των 19v. Και μην δίνεις τάση χωρίς λόγο γιατί δεν ξέρεις τι είναι χτυπημένο γιατί μπορεί να σου δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα.

Εδώ που είμαι δεν υπάρχει κανένας που να κάνει αυτή την δουλειά.Όλοι τα στέλνουν Αθήνα.Εκτός απο έναν στην Ναύπακτο που είναι λίγο ακριβός.
Τι εννοείς "ακριβός". Μιλάς για επισκευή μητρικής. H φθηνότερη μητρική στο ebay μεταχειρισμένη έχει 115 ευρώ από Κίνα, δηλαδή θα δώσεις σίγουρα στον Κινέζο 115 ευρώ και με τον Κινέζο δεν είσαι ποτέ σίγουρος για την ποιότητα (μου έχουν έρθει "new" μητρικές με reballed Northbridge).

Gio23
17-09-15, 13:40
Με το πολύμετρο γυρισμένο στην δίοδο εννοώ χτυπάει.Για κανένα λόγο δεν δίνω ρεύμα αν δεν σταματήσει να χτυπάει το πολύμετρο ρεύμα δεν μπαίνει. Ναι είναι λίγο ακριβός στην επισκευή. Δεν πάμε για άλλη μητρική. Σκοπός είναι να φτιάξουμε αυτό που έχουμε.

atsio
17-09-15, 14:09
Και δεν ξέρω τι βλέπεις αλλά πουθενά δεν υπάρχει σχηματικό, ούτε με πληρωμή. Επομένως, αυτός που θα το πας πρέπει να είναι "τσάκαλος".

Gio23
17-09-15, 14:22
Το έψαχνα όλο το βράδυ και δεν έβρισκα τίποτα.Γι'αυτο είπα να ανοίξω ένα θέμα εδώ.Τα τσακάλια σπανίζουν και δεν ξέρω και κανένα:001_rolleyes:

picdev
17-09-15, 16:14
Στείλτο στον atsio αυτή τη δουλειά κάνει και σε ένα λάπτοπ που έστειλε , διόρθωσε πολύ περίεργο πρόβλημα

toni31
17-09-15, 16:22
Εκτός και αν θες να κάνεις πειράματα, όπως το να κόψεις το χαλκό εκεί που σου δείχνω και να δεις αν συνεχίζει το βραχυκύκλωμα, αν όχι τότε δώσε από εκεί και πέρα με λίγο πατέντα. Έτσι είχα φτιάξει ένα τιναγμένο ΜΒ από jack.
40535

Gio23
17-09-15, 20:47
Εκτός και αν θες να κάνεις πειράματα, όπως το να κόψεις το χαλκό εκεί που σου δείχνω και να δεις αν συνεχίζει το βραχυκύκλωμα, αν όχι τότε δώσε από εκεί και πέρα με λίγο πατέντα. Έτσι είχα φτιάξει ένα τιναγμένο ΜΒ από jack.
40535

Καλή ιδέα,Θα δοκιμάσω να δω αν γίνεται τίποτα ετσι. Θέλω να πιστεύω οτι δεν θα είναι στα ενδιάμεσα στρώματα γιατί εκεί δεν νομίζω να παίρνεις τίποτα

Δεν έπιασε.Μάλλον πρέπει να είναι στα από κάτω στρωματά. Και τώρα;

atsio
17-09-15, 21:26
Σου το είπα, έχεις κάποιο βραχυκύκλωμα στην γραμμή των 19v και χρειάζεσαι σχηματικό για να βρείς τι είναι αυτό που βραχυκυκλώνει. Δεν έχει καμμιά σχέση με τα στρώματα του board.

Gio23
17-09-15, 22:17
Δεν μπορώ να το βρω πουθενά.Δεν ξέρω που αλλού να ψάξω.