Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Κινητό Τηλέφωνο] samsung GT-I5500 hard reset

manolo
14-09-15, 10:01
Καλημέρα σε όλους.
Έχω ένα μικρό πρόβλημα και ψάχνω τα φώτα σας. Στο παραπάνω μοντέλο προσπαθώ να το κάνω hard reset και παρόλο που προσπαθώ να το ανοίξω με το συνδυασμό VOL UP + VOL DOWN + POWER BUTTON και υποτίθεται μετά σου εμφανίζει το θαυμαστικό όπου πατώντας το HOME BUTTON μπορείς να κάνεις wipe data, hard reset κλπ. Εμένα παρ' όλα αυτά πατώντας ταυτόχρονα τα τρία πρώτα κουμπιά που αναφέρω το κινητό bootάρει κανονικά και δεν εμφανίζει το θαυμαστικό ώστε να προχωρήσω στο επόμενο βήμα. Μήπως υπάρχει κάποιος άλλος συνδυασμός;;

Ευχαριστώ πολύ..

lakafitis
14-09-15, 10:17
http://www.hard-reset.com/samsung-i5500-galaxy-5-android-hard-reset.html

πρεπει να πατάς και το home ταυτοχρονα.

manolo
14-09-15, 10:21
To δοκίμασα φίλε μου και αυτό. Τα ίδια. Ο μόνος συνδυασμός που δουλεύει είναι VOL DOWN + POWER BUTTON + HOME για να μπει σε download mode. Σε recovery mode δε μπαίνει με τίποτα.

xlife
14-09-15, 10:35
Μπορείς και με το fastboot αλλά πρέπει να είναι ενεργοποιημένο το usb debug και φαντάζομαι οτι δεν μπορείς να μπείς στο κινητό, αλλιώς θα έκανες εργοστασιακές ρυθμίσεις...
Ο συνδυασμός αυτός είναι αλλα πολύ πιθανό κάποιο κουμπί να μην πατάει καλά

http://www.theandroidsoul.com/how-to-hard-reset-or-factory-reset-and-format-an-android-phones-and-tablets-54113/

manolo
14-09-15, 10:47
Έχεις δίκιο Κώστα, δε μπορώ να μπω στο τηλέφωνο αλλιώς θα ήταν όλα πιο εύκολα. Το σκέφτηκα κι εγω αυτό που αναφέρεις ότι κάποιο πλήκτρο δεν αποκρίνεται, όμως ο συνδυασμός VOL DOWN + POWER BUTTON + HOME για να μπει σε download mode δουλεύει κανονικά, οπότε το μόνο που παίζει να μη λειτουργεί είναι το VOL UP αλλά το βρίσκω απίθανο:saad:.

xlife
14-09-15, 11:33
μπορείς τότε με το odin να περάσεις καινούριο firmware και θα γίνει και το reset (Αθήνα- Θεσσαλονίκη μέσω Καλαμάτας)

manolo
14-09-15, 11:40
Λοιπόν φίλε Κώστα αυτό προσπαθώ να κάνω από το πρωί αλλά δεν!!! Συγκεκριμένα κατέβασα το firmware του κινητού για Ευρώπη (κανονικά μια χαρά), το συνδέω στο Odin, το βλέπει κανονικά το κινητό όλα ΟΚ, (υπόψη το κινητό το έχω bootάρει σε download mode), φορτώνω το firmware στο πλαίσιο ΑΡ, το διβάζει κανονικά, πατάω Start να ξεκινήσει το uploading και κολλάει στο μήνυμα στα logs SetupConnection και μένει εκεί εδώ καιένα μισάωρο τώρα...:001_huh:

xlife
14-09-15, 11:57
drivers? Εχεις το kies (ώστε να υπάρχουν οι σωστοί driver?)

manolo
14-09-15, 12:07
To Οdin 'βλέπει' το κινητό που συνδέεται κανονικά. Βγάζει μήνυμα για succesful Connection. Άρα υποθέτω ότι δεν είναι θέμα drivers...Το Kies πάντως το έχω..

xlife
14-09-15, 12:16
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1087402

Δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω.. κατέβασε τα stock απο xda μπας και...

manolo
14-09-15, 14:12
Κώστα σ' ευχαριστώ πολύ ούτως ή άλλως. Θα δω τι θα κάνω και θα ενημερώσω για ό,τι προκύψει..

jounior_m
14-09-15, 15:24
manolo κατεβασε απο δω http://www.mrcrab.net/viewstockrom/324-gt-i5500.html
και καν τω με το odin

windmill82
14-09-15, 21:33
Μανωλιό , κανε σε παρακαλω μια δοκιμή με τον ίδιο συνδυασμο πλήκτρων , μόνο που αντί για το κεντρικό (home button) δοκίμασε να πιεσεις το πλήκτρο με το σπιτάκι που ειναι αριστερά του. Σαν να θυμάμαι απο παλιότερα οτι με το πλήκτρο αυτό μπορει να μπεί στο factory reset menu.
Επίσης αν δεν γίνει τιποτα , ποσταρε μου τα αρχεια που προσπαθεις να φορτώσεις , καθως και την εκδοση του odin που προσπαθεις να το φλασάρεις. Αν μπορεσεις να ανεβάσεις και κανα screenshot θα ηταν ακομα καλύτερα.

manolo
15-09-15, 23:29
Λοιπόν αγαπητοί συνάδελφοι τα κατάφερα και θα σας παραθέσω όλες τις ενέργειες που έκανα ώστε να βοηθήσω σε όποιον τύχει αντίστοιχη περίπτωση. Φίλε windmill το προσπάθησα αυτό που προτείνεις και όχι μόνο αυτό το button αλλά και άλλους συνδυασμούς αλλά τίποτα. Στο γνωστό xda-developers διάβασα ότι άδικα προσπαθούσα, αυτό το κινητό δεν μπαίνει σε recovery mode απ΄τα πλήκτρα.
Τι έκανα λοιπόν:
Κατέβασα το Odin ver. 4.28 μιας και διάβασα ότι αυτό το version έχει πλήρες support για το συγκεκριμένο τηλέφωνο.
Είχα κατεβάσει ήδη όπως είχα αναφέρει σε προηγούμενο post το firmware για Ελλάδα, tickάρω την επιλογή One PacKage μιας και ήταν όλα τα αρχεία (Boot, CFS, AP, PDA, κλπ) σε ένα bundle πακέτο και όταν πάω να το φορτώσω μου εμφανίζει μήνυμα: Check OPS files!
Μετά από λίγο googling βρίσκω το OPS file για το συγκεκριμένο τηλέφωνο, το οποίο είναι το EUROPA_I5508_v1.0.ops, το φορτώνω κι αυτό στο αντίστοιχο section του Odin και φλασάρω το κινητό, χαρούμενος ότι τα κατάφερα.
Αμ δε. Μόλις τελείωσε η διαδικασία και χωρίς να έχω κανένα alarm στα log files, (ένδειξη PASS στο Odin) στο τελευταίο reboot του κινητού μου εμφανίζει απανωτά μηνύματα: can;t replace files..filesystem already exit/ unmount data. και το κινητό ξανανέβηκε με τη γνωστή κλειδωμένη οθόνη. Απελπισμένος ότι δεν θα τα καταφέρω, ξανά googling, οπότε σκέφτηκα πιο δραστική λύση.
Κατεβάζω το πρόγραμμα Minimal adb nad fastboot ver. 1.3.1, το εγκαθιστώ στον υπολογιστή, συνδέω το κινητό, και μετά από λίγο μελέτη στις εντολές adb (Android Debug Bridge), κατέληξα στην εντολή κλειδί που μου έλυσε επιτέλους τα χέρια: adb boot recovery.
Ουσιαστικά δίνεις εντολή στο κινητό να κάνει reboot σε recovery mode, όπως κι έγινε, οπότε μπήκα στο γνωστό recovery menu με την επιλογή Wipe Data. Από κει και πέρα, όλα ήταν εύκολα. Wipe data τα πάντα, και μετά απ' αυτό φλασάρισα το firmware ξανά με το Odin, όλα ΟΚ αυτή τη φορά και το κινητό έγινε σαν καινούργιο.. up and running:biggrin:.
Γενικά αν και παλιότερη συσκευή με παίδεψε αρκετά αλλά τέλος καλό, όλα καλά.
Ελπίζω να βοήθησα για κάτι αντίστοιχο στο μέλλον.
Σας ευχαριστώ όλους για τις παρατηρήσεις και υποδείξεις.