Επιστροφή στο Forum : [Σταθερός Η/Υ] Κανει Shut Down/κλείνει μόνος του
Έχω ένα σταθερό υπολογιστή και κάνοντας κάποια εργασία κλείνει, αλλά και όταν τον αφήνω μόνο του κλείνει.
Τι έχει πάνω του από hardware:
Ενδίξεις από Hardware Monitor
https://www.dropbox.com/s/o3nmcqv3pi66sco/2015-09-05%2021.21.24.jpg?dl=0 (https://www.dropbox.com/s/o3nmcqv3pi66sco/2015-09-05%2021.21.24.jpg?dl=0)
3GB μνήμη RAM
AMD Athlon 64 X2 3800+ 2GHz
Το ECS Geforce 8000 series στις ενδίξεις του Hardware monitor είναι η μητρική?
Απο λογισμικό:
Τρέχει Windows Professional 32 bit (ο επεξεργαστής είναι 64 bit αλλά λόγο της μνήμης έβαλα 32 bit)
Τα ανεμηστηράκια γυρίζουν κανονικά βέβαια υπάρχει λίγο σκόνη στο μηχάνημα αλλά όχι τραγικά πράγματα, σκοπεύω να το καθαρίσω.
Αλλά οι θερμοκρασίες που βλέπω είναι φυσιολογικές, ο επεξεργαστής δουλεύει 49 C - 71 C σύμφωνα με τον κατασκευαστή.
http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-Athlon%2064%20X2%203800%2B%20-%20ADA3800DAA5BV%20(ADA3800BVBOX).html
Όταν παρατήρησα αυτ'ο το πρόβλημα αρχικά υπέθεσα πως απενεργοποιήται μέσω τον windows λόγο κάποιου σχεδίου ενέργειας, αλλά όταν το ανοίγω δείχει πως δεν έχουν τερματήσει τα windows σωστά, οπότε είναι σαν να τραβάω το φις από τη πρίζα.
Παρόλα αυτά εγκατέστησα από την αρχή ta windows (πρώτα είχε 64bit και του φόρτωσα 32bit).
Συνέχιζε να το κάνει.
Του έκανα scan για απειλές λογισμικού, ιούς και τα σχετικά με κατάληλα λογισμικά εργαλεία, πάλυ τα ίδια.
Τροφοδοτικό δεν έχω ελένξει, λέτε να φταίει αυτό?
Συμβουλεύτικα και τα παρακάτω threads:
http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=67059&highlight=%EA%EB%E5%DF%ED%E5%E9+%EC%FC%ED%EF+%F4%E F%F5
http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=67073&highlight=%EA%EB%E5%DF%ED%E5%E9+%EC%FC%ED%EF+%F4%E F%F5
Τα windows τα φορτώνει και μετά είτε είναι αδρανής ο υπολογιστής και κλείνει ξαφνικά, είτε τον δουλεύω και κλείνει ξαφνικά.
Αυτό που δοκιμάζω τώρα είναι να τον αφήσω στην οθόνη των Bios και να δω αν κλείσει, το έλεγε κάποιος στα παραπάνω threads, αυτό το κάνω γιατί αν κλείσει συμαίνει πως είναι θέμα του hardware αφού τώρα δεν τρέχει κάποιο λογισμικό(το λειτουργικό σήστημα), αν δεν κλείσει τότε κάτι παίζει με τα windows, αλλά τα έχω εγκαταστήσει εκ νέου δεν θα είναι λογικό.
Επίσεις έχω ψάξει το πρόβλημα στο διαδικτυο και αναφέρουν είτε προβλήματα λόγο αυξημένη θερμοκρασίας, λόγο υπερθέρμανση κλείνει για να μη γίνει κάποια ζημια, προστασία του συστήματος δηλαδή.
http://www.pcadvisor.co.uk/how-to/pc-components/pc-shuts-down-unexpectedly-3503892/
Κάποιοι άλλοι λένε πως μπορεί να φταίει η τροφοδοσία (το τροφοδοτικό).
http://www.pcworld.com/article/150276/shut_itself_off.html
http://www.pcworld.com/article/2365089/computer-shutting-down-on-its-own-maybe-its-time-to-play-it-cool.html
νεκταριοος
06-09-15, 11:26
καλημερα κωστη αν εχεις καναν σπεαρ δισκο απομονοσε αυτον και κανε καινουρια εγκοατασταση τα win. Σε εμενα εχουν ψιλοκρασαρει και αμα το ζορισεις λιγο μπεις μουσικουλα κανεις κατι αλο κατι πιο βαρυ ερθει κανας φιλος μπει και φασεμπουκ η επανεκινηση ειναι σηγουρη ,η γνωμη μου ειναι βαιβεα ξεσκονισετο πεζι ρολο και αυτο.
Καλημέρα Κώστα,
Πρώτα από όλα καθάρισε προσεχτικά το μηχάνημα από σκόνες και άλλαξε την θερμοαγώγιμη πάστα.Είναι σημάδι προβλήματος θερμοκρασιών. Αν το κάνεις και πάλι σου κάνει το ίδιο ενημέρωσε με.
επειδή ο τίτλος είναι λίγο περίεργος,
κάνει ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ? δηλαδή κλείνει σαν να έχεις κάνει εσύ τερματισμό απο την έναρξη?
ή σβήνει ξαφνικά σαν να του κόβεις το ρεύμα ?
επειδή ο τίτλος είναι λίγο περίεργος,
κάνει ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ? δηλαδή κλείνει σαν να έχεις κάνει εσύ τερματισμό απο την έναρξη?
ή σβήνει ξαφνικά σαν να του κόβεις το ρεύμα ?
Κλείνει ξαφνικά λες και του κόβεις το ρεύμα
Καλημέρα Κώστα,
Πρώτα από όλα καθάρισε προσεχτικά το μηχάνημα από σκόνες και άλλαξε την θερμοαγώγιμη πάστα.Είναι σημάδι προβλήματος θερμοκρασιών. Αν το κάνεις και πάλι σου κάνει το ίδιο ενημέρωσε με.
Αυτό σκόπευα να κάνω, να λύσω το μηχάνημα, να το φυσίξω επιμένοντας στα μέρη που η καλή ροή αέρα είναι σημαντική, τοποθέτηση νεας θερμαγώγημης πάστας και τα σχετικά, και να το ξανα μοντάρω , αλλά αν ήταν πρόβλημα η απαγωγή της θερμότητας, δεν θα έπρεπε να βλέπω μεγάλες τιμές θερμοκρασίας στο Hardware Monitor?
καμία σχέση το φορματ στο προβλημα σου,
1 θερμοκρασίες, βάλε κάποιο πρόγραμμα για το στρεσάρεις σαν το funmark πχ
2 τροφοδοτικό, δοκίμασε άλλο τροφοδοτικό
Πολλή Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα σε όλους!:biggrin:
Φίλε Κωστή, στον σύνδεσμο αυτόν! (http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-Athlon%2064%20X2%203800%2B%20-%20ADA3800DAA5BV%20%28ADA3800BVBOX%29.html), με τα χαρακτηριστικά της CPU σου, διαβάζουμε -σαφέσατατα-, ότι:
Maximum operating temperature: 49°C - 71°C
Αντίθετα!!! Στον σύνδεσμο αυτόν! (https://www.dropbox.com/s/o3nmcqv3pi66sco/2015-09-05%2021.21.24.jpg?dl=0), που δίνεις, φαίνονται -μάλλον- οι μετρήσεις και παράμετροι, που παίρνουν τα Windows.
Στο τμήμα με τις θερμοκρασίες
40501
έχω σημαδέψει με κόκκινα πλαίσια τις μέγιστες μετρημένες! Για να έχουν καταγραφεί, σημαίνει ότι η cpu ή/και ο πυρήνας (της) ανέπτυξαν (για κάποιο -έστω ελάχιστο- χρονικό διάστημα) αυτές τις θερμοκρασίες!
Ναι! Είναι μέγιστες! Δεν παύουν όμως να μετρήθηκαν/αναπτύχθηκαν!!!!
Αυτό σημαίνει, ότι ακόμα κι αν θεωρήσουμε μόνο τις θερμοκρασίες Core#0 και Core#1, ότι αφορούν στη CPU........ και αγνοήσουμε την CPUTIN 109 οC)........
Ακόμα κι έτσι οι θερμοκρασίες (πάντα μέγιστες) των Core#0 και Core#1, είναι 81 οC και 82 οC.
Αυτό σημαίνει κάθε άλλο από:
.......Αλλά οι θερμοκρασίες που βλέπω είναι φυσιολογικές, ο επεξεργαστής δουλεύει 49 C - 71 C σύμφωνα με τον κατασκευαστή.......
Προφανώς, το ανώμαλο 'σβήσιμο' συμβαίνει, όταν η CPU 'καταγράψει' μέγιστη θερμοκρασία είτε ~10οC, είτε ~38oC υψηλότερη από τους max 71οC, που δίνει ο κατασκευαστής.
Όσον καιρό θυμάμαι τις AMD-CPUs, από τα πρώτα -ήδη- μοντέλα, είχαν το μειονέκτημα (έναντι των Intel) της θέρμανσης~υπερθέρμανσης, και συνεπώς της απαίτησης για ειδική/ισχυρότερη ψύξη!
Οπότε:
1) Όπως πολύ σωστά ξαναγράφτηκε, από τη φίλη-μέλος Ελένη-linux, πρώτα χρειάζεται/απαιτείται καλός καθαρισμός παντού (και την ψύκτρα), και αντικατάσταση θερμοαγώγιμης πάστας cpu-ψύκτρας.
2) Δοκίμασε να λειτουργήσεις το PC, χωρίς να είναι -καθόλου- τοποθετημένα και τα δύο πλευρικά τοιχώματα του κουτιού! Αν υπάρχει ανεμιστήρας σε κάποιο 'τοίχωμα', αποσύνδεσέ τον, βγάλε το τοίχωμα, και βάλε -προσωρινά- έναν επιτραπέζιο ανεμιστήρα (ή ακόμα και ανεμιστήρα με πόδι) να κάνει δουλειά 'κυκλοφορίας αέρα' στο 'εσωτερικό' του κουτιού (το οποίο κουτί είναι -τώρα- αρκετά 'γυμνό').
Και μετά από όλα αυτά....
Περιμένουμε νεότερά σου!
Κλείνει ξαφνικά λες και του κόβεις το ρεύμαΑυτό είναι κλασσική αντίδραση θερμικής ασφάλειας.
Γι' αυτό και σου έγραψα τα τόσα προηγουμένως.
Αν όμως, παρ' όλο το στρηπ-τιζ, τον εξωτερικό ανεμιστήρα, τον επιμελή καθαρισμό, κλπ κλπ, εξακολουθεί να εμφανίζει το πρόβλημα, υπάρχει πιθανότητα να προκαλείται από αντίστοιχη αντίδραση θερμικής ασφάλειας του τροφοδοτικού σου (αν είναι κάποιο επώνυμο-ακριβό).
Γι' αυτό κάνε όσα σου γράφω/γράφουμε, και γράψε μας τα νεότερά σου!:biggrin:
Τον αποσυναρμολόγισα και τον καθάρισα, αφού τον ξανασυναρμολόγισα και έβαλα νέα θερμαγώγημη πάστα τον άνοιξα και δεν άνοιγε η οθόνη. Δοκίμασα την οθόνη σε άλλο PC και έπαιζε.
Βέβαι έγινε ένα ατύχημα καθός τον καθάριζα, φύσιξα με το κομπρεσερ αέρος και έφτυσε νερό, μερικές σταγόνες στον επεξεργαστή, το σκούπισα και το φύσιξα με το πιστολάκι μαλλιών για να εξατμηστεί ότι έχει, προσέχοντας τη θερμοκρασία πιάνοντας με το χέρι μου, η θερμοκρασία που αναπτύχθικε με το πιστολάκι μαλλιών είχε την έσθηση ενός αντικειμένου που έχει εκτεθεί στον ήλιο για περίπου 5 λεπτά, το είχα αφείσει και 2 μέρες μέχρι να το συναρμολογίσω και να το τροφοδοτήσω με ρεύμα για να είμαι σύγουρος για το νερό.
Τόσο ευέσθητα είναι πια τα ηλεκτρονικά των υπολογιστών?
Εγώ λέω να τον πας σε κανένα τεχνικό γιατί από ότι καταλαβαίνω και από τις γνώσεις που δεν έχεις θα τον κανείς χειρότερα, αν δεν τον έχεις καταστρέψει ηδη δηλαδή.
Στάλθηκε από το H30-U10 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αυτό με το πιστολάκι ήταν καταστροφικό πιστεύεις?
Fahrenheit Thanasis
12-09-15, 21:05
κοιταξε μηπως εχει στραβωσει κανενα ποδαρακι στον επεξεργαστη.
Τα ποδαράκια είναι μια χαρά, απλώς γιατί να έπαθε κάτι με το πιστολάκι αφού τα στοιχεία αντέχουν μεγάλες θερμοκρασίες, μπορούν να κάψουν κιόλας, ενώ σε εμένα απλώς ζεστάθικαν σε φάση 50 βαθμους κελσίου? Τώρα με τις σταγώνες νερού τι να πω....
το φύσιξα με το πιστολάκι μαλλιών...
Τόσο ευέσθητα είναι πια τα ηλεκτρονικά των υπολογιστών?
στον στατικό ηλεκτρισμό που βγάζει το πιστολάκι, είναι αρκετά ευαίσθητα...
Δεν έχεις δει τα μαλλιά να πετάνε μετά το πιστολάκι; Γιατί νομίζεις γίνεται αυτό;
μονο με πεπιεσμενο αερα καθαριζουμε τα μερη του υπολογιστη και ακομα καλυτερα οταν βαζουμε χερι μεσα φροντιζουμε να ειναι γειωμενα τα χερια μας!!!
Οπότε να το πάω σε κανένα τεχνικό να μου μει τι παίζει....
Το πιστολάκι μαλλιών δημιουργεί στατικό ηλεκτρισμό μόνο στο ζεστό?
Δεν ξέρω, δεν χρησιμοποιώ!:lool: (ούτε χτένες-τσατσάρες), απλά βλέπω τις τρίχες στις γυναίκες... οι οποίες μάλλον το χρησιμοποιούν ζεστό
Δεν ξέρω, δεν χρησιμοποιώ!:lool: (ούτε χτένες-τσατσάρες), απλά βλέπω τις τρίχες στις γυναίκες... οι οποίες μάλλον το χρησιμοποιούν ζεστό
Το ρωτάω γιατί πολλοί χρησιμοποιούν πιστολάκι μαλλιών στο φύσιμα του υπολογιστή και δεν αντιμετοπίζουν πρόβλημα.
Το ρωτάω γιατί πολλοί χρησιμοποιούν πιστολάκι μαλλιών στο φύσιμα του υπολογιστή και δεν αντιμετοπίζουν πρόβλημα.
"Πολλές φορές πάει στην πηγή η στάμνα! Την μία όμως είναι, που σπάει!" (Παμπάλαια παροιμία).
Υπάρχει και η περίπτωση να έχει προβληματικούς πυκνωτές η μητρική (συνήθως να είναι φουσκωμένοι)
Τον έφτιαξα τελικά, έφτεγαν οι RAMs δεν έκανε κάποια ή κάποιες, από τις 3 που έχω, επαφή και έτσι δεν μπορούσε να μπουτάρει.
Τις ξεκούμπωσα όλες και δοκίμαζα μία μία μέχρι που μπούταρε, καθάρισα τις επαφές των προβληματικών (γενικά όλες τις καθάρισα) με ισοπροπιλική αλκοόλη και όλα τέλεια. Ακόμα μου δουλεύει άψωγα το μηχάνημα!!!
Κάτι ακόμα, το αρχικό πρόβλημα που είχα, που μου έκλεινε συνέχεια το pc (για το οποίο άλλωστε έκανα και αυτό το thread), οφειλώταν σε κακή ψήξη, καθαρίζοντας λοιπόν την παλαιά θερμοαγώγιμη και βάζοντας νέα, δεν μου έχει ξανακλείσει μόνο του.
Κάτι σημαντικό, προσέχεται να μη βάζεται ότι και ότι θερμοαγώγιμες, να σιγουρεύεστε πως είναι για CPUs, διαφορετικά το πρόβλημα της ψήξης θα εξακολουθήσει να υπάρχει, ή αν αφορά συντήρηση, θα δημιουργηθεί.
Με εκτίμηση!