Επιστροφή στο Forum : [Σταθερός Η/Υ] Μου κρασάρει ο firefox
Καλησπέρα σας,
Έχω ένα μηχάνημα Pentium 4 με 512ΜΒ Ram είχε σκληρό δίσκο 20gb και έβαλα έναν 80gb.
Έκανα format και πέρασα τα windows xp home edition sp3. Έχω περάσει όλα drivers, updates και προγράμματα.
Το πρόβλημα μου είναι το εξής ο firefox μου κρασάρει, τον chrome δεν με αφήνει καν να τον περάσω μου βγάζει error.
Να πω ότι και με τον παλιό σκληρό δίσκο 20gb που είχα πάλι είχα το ίδιο πρόβλημα. Δοκίμασα τον maxthon αλλά και αυτός κρασάρει. Πιστεύω ότι είναι θέμα μνήμης ram επειδή είναι μικρή και οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί.
Ωστόσο θα ήθελα και τη γνώμη σας.
Ευχαριστώ πολύ!
40415
Βάλε linux ή μνήμη ή πέταξε το μηχάνημα.
Μπορείς να τα κάνεις και όλα αυτά μαζί:biggrin:
thanasis 1
28-08-15, 23:39
Πλεον οι απαιτησεις τον προγραμματων εχουν φτασει στο θεο.
Παντως εγω στο χωριο μου εχω εναν με Pentium 4, 2gb ram και 150gb σκληρο και παει σφαιρα,
δες αν μπορεις να βρεις σιγουρα καμια ram και κανενα σκληρο γιατι αλλιως δεν.
Αλλιως δωσε κατι παραπανω και παρε ενα καλο μηχανημα να κανεις την δουλεια σου ανετα.
thanasis 1 δίσκο δεν έχω πρόβλημα. Για περισσότερο χώρο έχω τον εξωτερικό μου. Μνήμη Ram βρίσκω μόνο 512 την οποία ήδη έχω. Δεν αξίζει πιστεύω να ασχοληθώ. Γιατί για να κάνω 1gb ram θέλω 56 ευρώ που ρώτησα για αγορά. Είναι μηχάνημα 2001 δεν ξέρω τι άλλες βλάβες μπορεί να βγάλει.
Με 56 ευρώ παίρνεις το raspberry 2 με 1gb ram με windows 10 η debian και θα είναι πιο γρήγορο... Αν βρεις μνήμη τσάμπα αξίζει... Αλλιώς βάλε μια ελαφριά διανομή Linux όπως puppy και έναν ελαφρύ browser πχ Midori και θα του δώσεις λίγη ακόμη ζωή
thanasis 1
29-08-15, 14:42
Ε ναι δεν αξιζει να δωσεις τοσα λεφτα για ram.Τωρα αν μπορεις να βρεις να σου δωσει δηλαδη καποιος ετσι οκ.
Παντως οταν με το καλο ανοιξουν οι αγορες με τον εξω κοσμο μπορεις να βρεις σε καλες τιμες ram.
angel_grig
29-08-15, 18:12
Για δοκιμασε τον srware iron (https://www.srware.net/en/software_srware_iron_download.php) ..ειναι η open source εκδοση του chrome...η παλιοτερη εκδοση του μου τρεχει σε pentium III με 384mb ,οποτε εαν δεν σου παιξει η τελευταια πες μου να σου πω ποια να κατεβασεις.
Έχω βάλει σε windows nt 4 με 128Mb, opera 10 και παιζει.
Υπάρχουν και τα win2k με opera 12, αλλά δεν θα εχει σωστη υποστηριξη σε κάποιες φρεσκοσχεδιασμένες ιστοσελίδες/flash player κλπ
dj_fivos_sak
10-09-15, 00:11
Αν περιμενεις να τρεξει ο firefox/chrome με 512 mb ram τοτε πας γυρεοντας! Βαλε 2 gb τουλαχιστον...