PDA

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] HP Elitebook 8330P νεκρο.

JOUN
13-08-15, 10:45
Καλημερα.
Εχω αυτο το laptop που ειναι τελειως νεκρο.Οταν το συνδεω δεν τραβαει καθολου ρευμα(εννοειται οτι η MB παιρνει ταση,δηλ δεν εχει προβλημα το βυσμα).
Το σχεδιο του ειναι εδω: http://kythuatphancung.vn/download/hp-elitebook-8530w-8530p-laptop-schematics.html
Ψαχνοντας ειδα οτι στο charger η ταση δεν περναει απο το U5.Το ελεγχω και ειναι ενταξει.Το γεφυρωνω και τελικα βλεπω οτι ανοιγει κανονικα και απ'οτι φαινεται ολα δουλευουν ενταξει.
Γιατι δεν δουλευει το U5 μπορει να βοηθησει κανεις;Αν το αφησω ετσι(γεφυρωμενο) θα υπαρχει προβλημα;
Ευχαριστω.

DGeorge
14-08-15, 08:04
Συνονόματε φίλε Γιώργο, Πολλή Καλημέρα σου!:biggrin:
Στο link που δίνεις, έπεσα πάνω σε Κινέζους.... Κάποιο Forum πρέπει να ήταν... Αλλά μιας και το σχέδιο δεν βρισκόταν στις 2 πρώτες σελίδες, δεν συνέχισα να ψάχνω, καθώς από Κινέζικα Sites έχω 'κατεβάσει' πολύ πρωτότυπους και επίμονους ιούς, σε κάτι τέτοιες 'έρευνες'.
Οπότε.... Εσύ που το έχεις βρει/εντοπίσει κατέβασέ το στο δίσκο του PC (; ), απ' όπου μας γράφεις.
Κατόπιν στείλε μας το σχέδιο ως 'συνημμένο' αρχείο (εικόνα).

Ακόμα κι αν όλα αυτά σου 'βγαίνουν δύσκολα'..... Τι είναι το U5;
Έτσι όπως το παρουσιάζεις, γενικότερα, να υποψιαστώ κάποιον 'buffer/απομονωτή' με τρία ποδαράκια;
Αν είναι όντως κάτι τέτοιο, πρέπει να τον αντικαταστήσεις. Διαφορετικά, Ναι!, υπάρχει περίπτωση η απλή παράκαμψη/γεφύρωσή του να σου δημιουργήσει μελλοντικό πρόβλημα.
Πιστεύω, ότι το εξάρτημα έπεσε 'υπερ πίστεως'! Κάηκε κάπως -σαν ασφάλεια- προκειμένου να προληφθεί κάποια πιο εκτεταμένη ζημιά/βλάβη.
Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι -ουσιαστικά χωρίς αυτό- μάλλον 'θα κάνεις τη δουλειά σου' μεν, -πλέον- 'χωρίς ασφάλεια' δε. Και σε επόμενη 'στραβή' κατάσταση ρισκάρεις μεγαλύτερη ζημιά.

Αν το U5 είναι -όντως- bufferάκι με τρία ποδαράκια, πιθανόν να το βρεις σχετικά εύκολα στην αγορά. Δεν κόστιζαν παρά πενταροδεκάρες τέτοια εξαρτήματα (τουλάχιστον όταν τα χρειάστηκα). Κι επειδή η PCB μπορεί να είναι πολλών επιστρώσεων/επιπέδων, αν χρειαστεί σου έχω 'πατέντα' και γι'αυτό.
Αλλά θα πρέπει, όταν χρειαστεί, να βγάλεις το παλιό bufferάκι, να του κόψεις τα ποδαράκια σε αρκετό ύψος από το επίπεδο της PCB.:wiink: (Φαντάζεσαι τι 'ουστιά' πάει να στηθεί...):biggrin:

JOUN
14-08-15, 21:28
Συνονοματε καλησπερα..
Το σχεδιο βρισκεται ακριβως στο λινκ που εδωσα..
Το kythuatphancung(το ονομα το σαιτ) ειναι το ποιο γνωστο εδω για σχεδια λαπτοπ..Τελος παντων.
Το U5 το εγραψα ετσι "ξερα" γιατι φαινεται στο σχεδιο ποιο ειναι και τι κανει(ειναι mosfet αυτο εδω (http://html.alldatasheet.com/html-pdf/217629/ETC2/P2003EVG/97/1/P2003EVG.html)) Βρισκεται στην σελιδα 51 του σχηματικου.
Επισης οπως εγραψα δεν ειναι καμενο απλως δεν ανοιγει..
Τελικα το δουλευω ετσι και φαινεται οτι δεν εχει προβλημα.
Ευχαριστω για την διαθεση να βοηθησεις.

jakektm
14-08-15, 22:02
μπορεις να ανεβασεις το pdf?

JOUN
14-08-15, 22:20
Ειναι κοντα 1 γιγα και γιαυτο μαλλον δεν με αφηνει..
Στο σαιτ πατας εκει που δειχνω στο συνημμενο..

teo966
14-08-15, 22:51
δεν γραφεις τιποτε απο μετρησεις,προφανως στο gate u5 εχεις την vin και δεν γινεται αγωγιμο,οποτε μετρα στο q2 πρεπει να εχεις την vin στο gate οποτε εαν παρει -γη- στην καθοδο της d3 θα γινει διαιρετης απο την r8 και r10 και θα πρεπει τοτε να εχεις λιγοτερα απο τα μισα βολτ της vin sto gate u5

JOUN
14-08-15, 23:29
Ευχαριστω για την απαντηση Θοδωρη.
Το θεμα ειναι οτι δεν παιρνει γη στην καθοδο της d3 οποτε δεν αγει το μοσφετ.
Για να μην ασχολεισαι παραπανω,σου λεω οτι το λαπτοπ το εχω κλεισει(λογω υπερβολικης ζεστης στο εργαστηριο) και δουλευει με γεφυρα στο U5 κανονικα απ'οσο μπορω να καταλαβω..

DGeorge
15-08-15, 18:17
Ουσιαστικά λοιπόν, όσα ποδάρια κι αν έχει (οκτώ), ουσιαστικά έχει τρία (Source Gate Drain). Τα καταγράφει κιόλας (1,2,3: SOURCE, 5,6,7,8: DRAIN, και 4: GATE) σαφέστατα.
Αλλά και με 8 ποδαράκια κι αν είναι, αν πρέπει να αντικατασταθεί:
1) Του κόβεις τα ποδαράκια, με μικρό κοφτάκι, όσο γίνεται πιο καντά στο 'σώμα'.
2) Κολλάς, (με -όσο γίνεται πιο ντελικάτο- κολλητήρι) τα ποδαράκια του καινούργιου επάνω στα αντίστοιχα ποδαράκια του παλιού........ Και ιδού!!!
"Μπακαλοδουλειές" του DGeorge, που όμως έχουν 'λειτουργήσει' σε ποσοστό ~90%.

Να θυμάστε! Το παλιό MOSFET πάει γι' αντικατάσταση (=πέταμα)! Συνεπώς δεν θα πειράξει καθόλου, αν το 'σπάσουμε' και σε κάποια σημεία, προκειμένου να έχουμε -όσο γίνεται μακρύτερα/γυμνά- τα ποδαράκια του, ώστε τα αντίστοιχα του νέου, να κολλήσουν ευκολώτερα.

Και πάλι... Ελπίζω οι αναρχικές :biggrin: ιδέες μου να βοηθήσουν!

JOUN
15-08-15, 20:47
Ρε Γιωργο(με το συμπαθειο ετσι; ) δεν ειμαι τελειως ασχετος..Αν δεις τα ποστ μου εχω φτιαξει πολλες φορες λαπτοπ αλλα και πολλες περισσοτερες δεν εχω γραψει τιποτα εδω γιατι το εφτιαξα χωρις προβλημα..
Αν ειχε προβλημα το μοσφετ εχω εξοπλισμο και εμπειρια για να το ξεκολλησω και να βαλω αλλο χωρις προβλημα, αλλα το εχω μετρησει και ενταξει..

DGeorge
16-08-15, 13:20
......Το γεφυρωνω και τελικα βλεπω οτι ανοιγει κανονικα και απ'οτι φαινεται ολα δουλευουν ενταξει.......Πιθανότατα με αυτό το ρήμα/λέξη/φράση να έχει δημιουργηθεί μία τεράστια παρεξήγηση!!!!!!
Από τα 8 ποδαράκια του U5, (Τι/Ποιά) γεφυρώνεις;

Δεν επιχειρεί κανείς -φαντάζομαι- να μειώσει την πείρα (όχι εμπειρία) και τις γνώσεις σου, τόσο στα Ηλεκτρονικά, όσο και στις Επισκευές. Η προσπάθεια υπεραπλούστευσης, κάνει πολλές φορές τα πράγματα ευκολότερα.
Μην το θεωρήσεις ποτέ αυτονόητο το γεγονός, ότι γνωρίζω τουλάχιστον όσα εσύ, αν όχι περισσότερα!!!!! Μπορεί -κάλλιστα- να γνωρίζω πάρα πολύ λιγότερα από εσένα.
Οπότε το πλέον σίγουρο επίπεδο συνεννόησης μεταξύ μας είναι το υπεραπλουστευμένο, τόσο για εσένα, που μου προτείνεις λύσεις, όσο και για εμένα, που τις διαβάζω.
Και πάλι ζητώ Συγγνώμη αν ένοιωσες προσβεβλημένος!

JOUN
16-08-15, 14:07
Το drain με το source γεφυρωνω Γιωργο, τι αλλο;Νομιζω οτι ειναι αυτονοητο..

toni31
16-08-15, 14:21
Να κάνω και εγώ μια-δυο ερωτήσεις, έτσι για την ιστορία της επισκευής.
Το Q2 μαζί με τα άλλα στην σελ50 τα έλεγξες?

Εσύ το δούλεψες με πάγκου, με άλλους φορτιστές ή με πατέντα ID έκανες τίποτα?

DGeorge
16-08-15, 18:22
Το drain με το source γεφυρωνω Γιωργο, τι αλλο;Νομιζω οτι ειναι αυτονοητο..Βλέπεις;
...Είναι καλύτερο να γίνετε 'κουραστικοί' με 'ανούσιες', 'περιττές', 'αυτονόητες', κλπ λεπτομέρειες στις περιγραφές σας, από του να χαθεί/αποσιωπηθεί (π.χ. ως 'προφανές') ένα στοιχείο, το οποίο θα δημιουργεί το πρόβλημα....από εδώ! (http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=68217&p=563828&viewfull=1#post563828)(4γ....) Αν το εξάρτημα ήταν π.χ. ελαττωματικό (μπορεί να 'γεφύρωνες' -αναγκαστικά- εξωτερικά) τα (υποτιθέμενα εσωτερικά 'γεφυρωμένα') ποδαράκια S, G, και D, τα ίδια μεταξύ τους........ Λέμε τώρα!
Πρόσεξε καλά, καθώς δεν είναι τίποτα αυτονόητο!

.....Το γεφυρωνω και τελικα βλεπω οτι ανοιγει κανονικα και απ'οτι φαινεται ολα δουλευουν ενταξει.
........Αν το αφησω ετσι(γεφυρωμενο) θα υπαρχει προβλημα; Ευχαριστω.Δεν θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, το γεγονός ότι η HP έβαλε το U5, εκεί, στο κύκλωμα, για κάποιον σοβαρό λόγο, κι όχι για ν'αυξήσει την τιμή του Laptop;
Αυτό δεν οδηγεί άμεσα στο γεγονός, ότι η απουσία (παράκαμψη/γεφύρωμα) του U5 εγείρει πιθανό ρίσκο για μελλοντικό πρόβλημα;
Ωστόσο ούτε -ακόμα και- αυτά, είναι προφανή! Διότι η ύπαρξη του U5, μπορεί να είναι ουσιαστικά άχρηστη, και να αποτελεί καπρίτσιο/αστοχία στη σχεδίαση του όλου κυκλώματος.
Έχω κάποιες εμπειρίες από προβληματικές συμπεριφορές συστημάτων (μεγάλων Εταιρειών), οι οποίες οφειλόντουσαν καθαρά σε μ@λ@κίες από το Τμήμα Σχεδίασης των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων τους.
Κι όμως συνέβη κι αυτό: Δεν τοποθετήθηκε απλώς άχρηστο υλικό, αλλά και συνδέθηκε με την απερίγραπτη "συνδεσμολογία φιόγκου" (με φρου-φρου στις άκρες).

.....Γιατι δεν δουλευει το U5 μπορει να βοηθησει κανεις;....Είπες/έγραψες ότι πήρες μετρήσεις και είδες το U5 ως ΟΚ. Θα κάνω μία -ίσως αφελή- ερώτηση:
Είδες τάσεις Εισόδου (S), Εξόδου (D), Πύλης (G) με παλμογράφο;
Έχουν τις μορφές, που πρέπει (π.χ. τετραγωνικοί παλμοί); Έχουν τα χαρακτηριστικά, που -επίσης- πρέπει (διάρκειες παλμού, συχνότητες κλπ);
Και πάλι "Συγγνώμη!!!!!" αν νοιώθεις να σε προσβάλλουν οι ερωτήσεις μου!

JOUN
16-08-15, 20:57
Να κάνω και εγώ μια-δυο ερωτήσεις, έτσι για την ιστορία της επισκευής.
Το Q2 μαζί με τα άλλα στην σελ50 τα έλεγξες?

Εσύ το δούλεψες με πάγκου, με άλλους φορτιστές ή με πατέντα ID έκανες τίποτα?
Γεια σου Αντωνη!
Επρεπε να το πω απο την αρχη:Μου ειπαν οτι το προβλημα προκληθηκε απο πεσιμο (εχει προβλημα και ο σκληρος) οποτε υπαρχει μια πιθανοτητα κατι να ξεκολλησε.Η αληθεια ειναι οτι δεν μου εχει τυχει ακομη να βγαλει προβλημα η μητρικη απο κατι τετοιο αλλα δεν μου φαινεται και απιθανο.
Το δουλεψα και με παγκου και με δικο του και δεν ειχε προβλημα..Μου το φεραν χωρις μπαταρια οποτε δεν ξερω τι γινεται με φορτιση αλλα δεν νομιζω να εχει προβλημα
Με λιγα λογια δεν ελεγξα τιποτα αλλο ,μ'αυτη την ζεστη δεν εχω το κουραγιο..

DGeorge
17-08-15, 03:57
.......Μου το φεραν χωρις μπαταρια οποτε δεν ξερω τι γινεται με φορτιση αλλα δεν νομιζω να εχει προβλημα
Με λιγα λογια δεν ελεγξα τιποτα αλλο ,μ'αυτη την ζεστη δεν εχω το κουραγιο..Πολλή Καλημέρα σου!:biggrin:
Υποψιάζομαι έντονα, ότι το U5 'παίζει ρόλο' είτε 'αυτόματου διακόπτη λειτουργίας/φόρτισης', είτε 'ασφάλειας προστασίας από υπερφόρτιση' (λόγω διαφόρων αστοχιών), είτε και τα δύο.
Συγκλίνω περισσότερο προς τον 'δεύτερο/τρίτο ρόλο - αυτόν που περιέχει έννοια ασφάλειας'.
Ως ασφάλεια, προφανώς θα διακόψει την όλη λειτουργία, προκειμένου να μην συμβεί γενικότερη/σοβαρότερη βλάβη (έκρηξη μπαταρίας από υπερθέρμανση/υπερφόρτιση κλπ).
Γι' αυτό και έχεις λειτουργία παρακάμπτοντας την 'ασφάλεια' (το U5).
Με την προϋπόθεση -πάντα-, ότι -όπως γράφεις- το U5 είναι ΟΚ, τότε:
Δεν παίρνει 'σήμα', ή δεν παίρνει 'σωστό σήμα' στην πύλη G, ώστε να αγάγει (γεφυρώνοντας τον εαυτόν του).
Αν το σήμα στην είσοδο (Πηγή-Source) είχε πρόβλημα, τότε (ακόμα και μετά την γεφύρωση) θα εξακολουθούσε το πρόβλημα.... Πράγμα που δεν ισχύει!!! Μετά την 'γεφύρωση' το πρόβλημα λύνεται!
Άρα, αν το U5 είναι ΟΚ, τότε το σήμα προς την Πύλη-G, (κάπου, από το σημείο παραγωγής/δημιουργίας του, μέχρι και την τελευταία έξοδο -από εξάρτημα- προς την G) είναι υπεύθυνο για την μη-αγωγή του U5.
Αν εξετάσεις τον κλάδο της Πύλης-G (μάλλον με παλμογράφο) θα βρεις -πιθανότατα- το ένοχο εξάρτημα. Αυτό (το εξάρτημα) είτε θα αλλοιώνει σοβαρά τα χαρακτηριστικά του σήματος, είτε και θα διακόπτει τελείως το σήμα (σήμα-σκανδάλη για αγωγή του mosfet) προς την Πύλη-G.
Η περίπτωση αλλοίωσης (μάλλον σοβαρής) των χαρακτηριστικών του σήματος, είναι που χρειάζεται παλμογράφο, ώστε να φανεί τόσο το είδος, όσο και το μέγεθος της αλλοίωσης αυτής.
Και πάλι, ελπίζω να μην κούρασα....Αλλά να βοήθησα!

atsio
18-08-15, 00:22
Γιώργο δεν θα έχει πρόβλημα, αλλά δεν θα φορτίζει μπαταριά. Συνήθως οι BQ δεν έχουν πρόβλημα αλλά τα fets.

UV.
18-08-15, 11:31
δεν αποκλείεται να μην έχει πρόβλημα στο ON το U5 όταν μπει μπαταρία
αν και τα περισσότερα laptop δουλεύουν και χωρίς την μπαταρία τους
αλλά νομίζω ότι κάνει monitoring την τάση της και αν δεν υπάρχει κάνει OFF το U5
όπως σωστά σου είπε ο τεο τα R8 & R10 & D3 κάνουν τον διαιρέτη για την πόλωση του U5 περίπου στα 8V όταν γίνει ΟΝ το Q2

toni31
18-08-15, 17:05
Γιώργο δεν θα έχει πρόβλημα, αλλά δεν θα φορτίζει μπαταριά. Συνήθως οι BQ δεν έχουν πρόβλημα αλλά τα fets.
BQ= barbeque???

DGeorge
18-08-15, 17:13
BQ= barbeque???

:hahahha::hahahha::hahahha::hahahha::hahahha:Σου ξέφυγε το ένα 'b'.... Είναι BBQ = barbeque!

JOUN
18-08-15, 21:07
Τι να σου πω Αδαμ,πηγε το μυαλο μου εκει αλλα μου το φεραν χωρις καθολου μπαταρια οποτε δεν μπορεσα να το ελεγξω..

atsio
18-08-15, 21:38
CHARGER IC BQ27470

JOUN
18-08-15, 22:23
Aδαμ το bq24740 εννοεις ετσι;Αν καποια στιγμη ανοιξουν οι αγορες θα το παρω..
Ευχαριστω.

atsio
19-08-15, 10:50
Από προσωπική πείρα, συνήθως φταίει κάποιο fet (έλεγξε τα U7, U86) αλλά ποτέ δεν ξέρεις μπορεί να φταίει και ο BQ

JOUN
19-08-15, 15:52
Το εχω δωσει πισω Αδαμ,κραταω αυτα που μου ειπες και αν μου το ξαναφερουν θα τα κοιταξω.
Ευχαριστω.

teo966
19-08-15, 16:04
και αν το πανε σε καποιον αλλον?προφανως δεν εχεις αντιληφθει τι εχεις κανει

JOUN
19-08-15, 19:13
Αν χαλάσει θα το ξανα φέρουν σε μένα οπότε θα το ξανά ψαξω.
Δεν νομίζω να έκανα κατι τόσο επικίνδυνο για να μου το λες αυτό..

teo966
19-08-15, 22:17
Αν χαλάσει θα το ξανα φέρουν σε μένα οπότε θα το ξανά ψαξω.

καλοπροαιρετα και μονο,αυτη δεν ειναι επισκευη,και βεβαια ενεχει κινδυνους γιατι κατηργησες την εγκριση της motherboard για το τροφοδοτικο που θα την τροφοδοτησει δηλαδη ειτε 5ν ειτε 200ν θα περασουν με ολα τα επακολουθα

atsio
20-08-15, 11:10
καλοπροαιρετα και μονο,αυτη δεν ειναι επισκευη,και βεβαια ενεχει κινδυνους γιατι κατηργησες την εγκριση της motherboard για το τροφοδοτικο που θα την τροφοδοτησει δηλαδη ειτε 5ν ειτε 200ν θα περασουν με ολα τα επακολουθα

Αυτό δεν είναι πρόβλημα (schottky στο dcin). Το πρόβλημα είναι το εάν γίνει κάποιο βραχυκύκλωμα στο board δεν θα δουλέψει το κύκλωμα προστασίας και με ακόμα 19 volt στο dcin μπορεί να δημιουργήσει ακόμα περισσότερη ζημιά.

UV.
20-08-15, 11:23

Γιώργο ο teo έχει απόλυτο δίκιο σε αυτό που σου είπε
με αυτό που έκανες κατάργησες όλες τις προστασίες
και την επόμενη φορά που θα σου έρθει το πιό πιθανό που θα μπορεί να συμβεί
θα είναι το προβληματικό εξάρτημα όχι απλά να είναι βραχυκυκλωμένο
αλλά να έχει πάρει φωτιά και να κάψει και την πλακέτα
στη δική σου περίπτωση δεν είχε τίποτα το U5 κλπ (απλά έλειπε η μπαταρία) που την κάνει monitoring σε τάση min και max τιμή

αν ο πελάτης σου το γνωρίζει αυτό και συμφωνεί τότε no problem επισκευή ΟΚ ...αλλά το γνωρίζει;

JOUN
20-08-15, 11:25
στη δική σου περίπτωση δεν είχε τίποτα το U5 κλπ (απλά έλειπε η μπαταρία) που την κάνει monitoring σε τάση min και max τιμή

Η αληθεια ειναι οπως ειπα οτι δεν ειχε μπαταρια..Αλλα τι θες να πεις, οτι χωρις μπαταρια δεν δουλευει το λαπτοπ;
Το U5 το ξερω οτι δεν ειχε προβλημα..

UV.
20-08-15, 11:32
Η αληθεια ειναι οπως ειπα οτι δεν ειχε μπαταρια..Αλλα τι θες να πεις, οτι χωρις μπαταρια δεν δουλευει το λαπτοπ;
ναι αυτό

atsio
20-08-15, 11:35
ναι αυτό

Το άλλο με τον τοτό το ξέρεις;

JOUN
20-08-15, 11:39
Με τα (λιγα) λαπτοπ που εχουν περασει απο τα χερια μου ΔΕΝ συμβαινει αυτο..Βαζω τo board στον παγκο χωρις τιποτα αλλο(μπαταριες οθονες κλπ) του δινω ταση και ανοιγει μια χαρα..
Ο Αδαμ μου εχει πει οτι καποια(Acer νομιζω) θελουν και οθονη για να ανοιξουν αλλα για μπαταρια δεν μου εχει τυχει..

UV.
20-08-15, 11:57
Το άλλο με τον τοτό το ξέρεις;

πες μου τότε τι κάνει το U24 Α&Β που βγάζει τις ADP_EN# και BATCAL# για την ενεργοποίηση του U5?

teo966
20-08-15, 12:16
Αυτό δεν είναι πρόβλημα (schottky στο dcin). Το πρόβλημα είναι το εάν γίνει κάποιο βραχυκύκλωμα στο board δεν θα δουλέψει το κύκλωμα προστασίας και με ακόμα 19 volt στο dcin μπορεί να δημιουργήσει ακόμα περισσότερη ζημιά.

schottky στην εισοδο ειναι προστασια για αναποδη ταση και οχι OVP.στο συγκεκριμενο ο κατασκευαστης εχει ζενερ και γι'αυτο επιμενει μονο για τον δικο του φορτιστη

teo966
20-08-15, 12:31
πες μου τότε τι κάνει το U24 Α&Β που βγάζει τις ADP_EN# και BATCAL# για την ενεργοποίηση του U5?
δεν εχει λογο να μην δουλεψει με την μπαταρια,δεν ειναι το πρωτο φετ διακοπτης της μπαταριας.το ADP_EN# πρεπει να ειναι για τον ελεγχο αν ειναι σωστο το τροφοδοτικο και μπορει να ξεκινησει το motherboard και το BATCAL# ακυρωνει το high στο Q2 ωστε να το 'κλεινει'
εχω μικρη εμπειρια στους υπολογιστες οποτε μπορει να κανα και λαθος

atsio
20-08-15, 12:36
schottky στην εισοδο ειναι προστασια για αναποδη ταση και οχι OVP.στο συγκεκριμενο ο κατασκευαστης εχει ζενερ και γι'αυτο επιμενει μονο για τον δικο του φορτιστη

Sorry, βιάστικα και έγραψα schottky. Ναι zener με breakdown voltage 20V.

UV.
20-08-15, 12:38
βλέπω ότι δεν πέρνω με τον ίδιο τρόπο άμεση απάντηση!
η λύση είναι στην σελίδα 38
θα έπρεπε να πεις ότι δεν είναι της μπαταρίας αλλά του τροφοδοτικού που χρησιμοποιεί γιατί δεν έχει το LIMIT_SIGNAL