Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] Κουζίνα φυσικού αερίου, δεν βγάζει σπίθα ο φούρνος
Έχω κουζίνα αερίου (δεν βρήκα ενότητα για κουζίνες αερίου, αλλά τέσπα το ποστάρω).
Μάρκα General, ιταλική, πολύ καλή ποιότητα.
Παρουσιάζει πρόβλημα ο σπινθήρας του φούρνου.
Εδώ να εξηγήσω, όταν πατάει κάποιος ένα κουμπί, για να ανάψει ένα μάτι ή το φούρνο, βγαίνει σπινθήρας που ανάβει το αέριο.
Ο σπινθήρας παράγεται με ηλεκτρικό ρεύμα.
Οι σπινθήρες βγαίνουν κανονικά στα μάτια, αλλά από σήμερα στο φούρνο σταμάτησε να βγαίνει.
Έχετε καμιά ιδέα;
chipakos-original
12-08-15, 08:50
Οταν χάλασε ο δικός μου σπινθήρας στα δύο χρόνια από φούρνο ΤΕΚΑ υγραερίου έβαλα έναν Μ/Σ Υ/Τ SONY και τρία χρόνια τώρα δεν έχω ασχοληθεί ξανά. Πρέπει να ανοίξεις το φούρνο να ρίξεις μία ματιά μήπως το δικό σου πρόβλημα είναι πιο απλό.
Μα αν είχε χαλάσει ο μετασχηματιστής, δεν θα 'βγαζε σπίθα ούτε στα μάτια. Έτσι δεν είναι;
Εδώ να πω πως όταν πατάμε να να ανάψει π.χ το πρώτο μάτι, ο σπινθήρας παράγεται σε όλα τα σημεία.
Δηλαδή σε όλα τα μάτια και στο φούρνο (όταν δούλευε κανονικά).
Άρα είναι ένα κύκλωμα που χρησιμοποιεί ένα μετασχηματιστή που δουλεύει κανονικά.
chipakos-original
12-08-15, 13:10
Μα αν είχε χαλάσει ο μετασχηματιστής, δεν θα 'βγαζε σπίθα ούτε στα μάτια. Έτσι δεν είναι;
Εδώ να πω πως όταν πατάμε να να ανάψει π.χ το πρώτο μάτι, ο σπινθήρας παράγεται σε όλα τα σημεία.
Δηλαδή σε όλα τα μάτια και στο φούρνο (όταν δούλευε κανονικά).
Άρα είναι ένα κύκλωμα που χρησιμοποιεί ένα μετασχηματιστή που δουλεύει κανονικά.
Ο φούρνος μου είναι ανεξάρτητος από τα μάτια.. Γι αυτό σου είπα στο πρώτο μου πόστ....... Πρέπει να ανοίξεις το φούρνο να ρίξεις μία ματιά μήπως το δικό σου πρόβλημα είναι πιο απλό.......
Υποθέτω ότι η ακίδα (που βγάζει το σπινθήρα) είναι απλά ένα χοντρό καλώδιο.
Μάλλον κάπου δεν κάνει καλή επαφή ή έχει κοπεί.