Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση LG] Πρόβλημα ήχου σε τηλεόραση LG 32LC56
Έχω την LG 32LC56 (HD Ready) από το 2007 και πριν από λίγες μέρες παρουσίασε πρόβλημα ήχου όταν την ανοίγω.
Συγκεκριμένα, μόλις ανοίγει βγάζει ένα πολύ δυνατό ήχο, σαν γδάρσιμο, ακόμη και αν η ένταση ήχου είναι πολύ χαμηλή. Όταν έρθει το σήμα από το κανάλι ο ήχος ακούγεται με γδαρσίματα και βρήκα ότι το πρόβλημα διορθώνεται όταν αλλάξω πηγή εισόδου, πχ πάω στην είσοδο που έχει τη Nova, οπότε ο ήχος ακούγεται κανονικά και ξαναγυρίζω στην πηγή με τα ψηφιακά, με κανονικό ήχο.
Είναι κάποιο πρόβλημα που διορθώνεται εύκολα ή θέλει service οπότε και χρήματα, τα οποία θα σκεφτώ σοβαρά αν αξίζει να τα δώσω;
Κάνε ένα firmware update για αρχή. Είναι ανέξοδο και καλό είναι η TV να έχει το τελευταίο διαθέσιμο.
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Έψαξα στο site της LG για firmware update και γενικά διαδικασία firmware αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό.
Αλλά και το googlάρισμα δεν έβγαλε κάτι.
Θα περιμένω να ανοίξει η LG για να θέσω το ερώτημα.
Η LG με παρέπεμψε σε κάποιον Μανωλόπουλο (Αγορακρίτου 29), ο οποίος από την περιγραφή είπε ότι μάλλον φταίει το τροφοδοτικό και πρέπει να του πάω την τηλεόραση εκεί.
Υπάρχει έμπειρος τεχνίτης στην περιοχή Γλυφάδας ή μπορώ να ανοίξω το πίσω καπάκι για να βρω το τροφοδοτικό;
Τροφοδοτικό και να κάνει γδαρσίματα ο ήχος;:confused1: Τι να πω... Πάντως αν και δεν είναι δύσκολο να το εντοπίσεις αν δεν έχεις εμπειρία από ηλεκτρονικά και επειδή στο τροφοδοτικό υπάρχει και η τάση δικτύου στο πρωτεύον και γενικά τάσεις και ρεύματα δεν θα στο συνιστούσα να βάλεις χέρι..
Το πρόβλημα του ήχου παρουσιάζει εξέλιξη, ως ακολούθως:
1) εμφανίζεται με το γνωστό γδάρσιμο στο πρώτο άνοιγμα της ημέρας (μετά από πολύωρο κλείσιμο), ενώ αν κλείσει η τηλεόραση και ανοίξει μετά από 1-2 ώρες δεν εμφανίζεται,
2) εμφανίζεται χωρίς καθόλου ήχο στο πρώτο άνοιγμα της ημέρας ή μετά από κλείσιμο 3 και πλέον ωρών, οπότε με κλείσιμο και άνοιγμα πάλι επανέρχεται ο ήχος.
Σε κάποια forums συνιστούν αντικατάσταση του Joint PWB (Printed Wiring Board)
Κάτι μου λέει ότι πρόκειται για πρόβλημα σε ηλεκτρολυτικό ή ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές στην πλακέτα του τροφοδοτικού σύμφωνα με αυτά που αναφέρεις. Μήπως θα μπορούσες να έβγαζες φωτό από την πλακέττα αυτή να δούμε εάν υπάρχουν φουσκωμένοι πυκνωτές ; Εάν ισχύει κάτι τέτοιο μπορείς να τους αλλάξεις σχετικά εύκολα με ένα κολλητήρι, (το κόστος επισκευής είναι μικρό ακόμα και εάν τους αλλάξεις όλους τους πυκνωτές προληπτικά).
Επανέρχομαι στο θέμα για να πω την τελευταία μέθοδο που ανακάλυψα για να έχω ήχο, μήπως αυτή βοηθήσει στους γνώστες και εντοπίσουν το πρόβλημα.
Μετά από πολλά πειράματα, βρήκα ότι αν ανοίξω την τηλεόραση και την αφήσω να λειτουργήσει χωρίς ήχο για 2 λεπτά, την κλείσω και την ξανανοίξω, παίζει κανονικά με ήχο, όπως πριν από το πρόβλημα.
Κάτι μου λέει ότι πρόκειται για πρόβλημα σε ηλεκτρολυτικό ή ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές στην πλακέτα του τροφοδοτικού σύμφωνα με αυτά που αναφέρεις. Μήπως θα μπορούσες να έβγαζες φωτό από την πλακέττα αυτή να δούμε εάν υπάρχουν φουσκωμένοι πυκνωτές ; Εάν ισχύει κάτι τέτοιο μπορείς να τους αλλάξεις σχετικά εύκολα με ένα κολλητήρι, (το κόστος επισκευής είναι μικρό ακόμα και εάν τους αλλάξεις όλους τους πυκνωτές προληπτικά).
Επανέρχομαι στο θέμα για να ενημερώσω για την επίλυση του προβλήματος.
Μέχρι προχθές 7/9/15, λειτουργούσε με το τελευταίο τρυκ η τηλεόραση (άνοιγμα για 2' χωρίς ήχο, κλείσιμο και άνοιγμα, αυτή τη φορά με ήχο), αλλά από τη ΔΕ άρχισε να μην ανοίγει με κανένα κουμπί.
Χθες το πρωί τη πήγα σε ένα συνοικιακό τεχνίτη (Γλυφάδα), που βρήκα από το vrisko, το απόγευμα μου είπε ότι βρήκε φουσκωμένους πυκνωτές στο τροφοδοτικό και η αντικατάστασή τους θα κοστίσει 50€. Δέχτηκα την επισκευή και σήμερα το μεσημέρι την παρέλαβα σε πλήρη και κανονική λειτουργία. Μου είπε ότι άλλαξε όλους τους πυκνωτές (μου έδειξε 7-8 φουσκωμένους) και είπε ότι με τους νέους θα κρατήσει τουλάχιστον 5 χρόνια. Έκοψε και απόδειξη.
Του είπα ότι φίλος πρότεινε να ανοίξω το πίσω καπάκι και να δω τους πυκνωτές (δεν το έκανα, βέβαια, γιατί φοβόμουν την επέμβαση, αν και πιάνουν τα χέρια μου και στο κολλητήρι), αλλά είπε ότι καλλίτερα που δεν ασχολήθηκα γιατί αν έπεφτε λίγη κόλληση αλλού θα γινόταν ζημιά.
Σ' ευχαριστώ για τη συμβουλή σου που αποδείχτηκε σωστή.
Κλασικό πρόβλημα με τους πυκνωτές στο τροφοδοτικό στις συγκεκριμένες lg , αλλά εντάξει και 50 ευρώ μάλλον σε εγδαρε λιγακι.
Στάλθηκε από το H30-U10 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Το ήξερα ότι με έγδερνε όταν μου τόπε αλλά το γεγονός ότι σε λιγότερο από 24 ώρες είχα την τηλεόραση πάλι λειτουργική ήταν το κίνητρο να αποδεχτώ την απαίτησή του.
Η άλλη λύση θα ήταν να την πάρω, να πληρώσω τα 10€ που είχε ζητήσει, και να τρέχω να βρω άλλο τεχνικό με άγνωστη απαίτηση για την ίδια δουλειά.
Αν είχα δει πως ξεκολλάνε και κολλάνε ένα πυκνωτή, ίσως να αποφάσιζα να το δοκιμάσω.
Στην επόμενη φορά, μάλλον.
Αν είχα δει πως ξεκολλάνε και κολλάνε ένα πυκνωτή, ίσως να αποφάσιζα να το δοκιμάσω.Δεν λέω ότι το κολλητήρι είναι επιστήμη, αλλά και το να έχεις δει μόνο, σε καμμία περίπτωση δεν είναι αρκετό! Θέλει εξάσκηση πριν φτάσεις στο σημείο να κάνεις σωστές κολλήσεις, και βέβαια η εξάσκηση δεν μπορεί νε γίνει σε λειτουργική συσκευή. Επομενως αν σκοπεύεις την επόμενη φορα να το κάνεις μόνος σου, βρες πρώτα καμμιά scrap πλακέτα και εξασκήσου. Οδηγίες και βιντεάκια για την τεχνική θα βρεις άφθονα στο διαδίκτυο.
Έχεις δίκιο. Ξέρω ότι κολλήσεις σε πλακέτα δεν είναι σαν τις απλές κολλήσεις.
Γι' αυτό έγραψα "ίσως να αποφάσιζα να το δοκιμάσω".
[QUOTE=lakafitis;569261]Κλασικό πρόβλημα με τους πυκνωτές στο τροφοδοτικό στις συγκεκριμένες lg , αλλά εντάξει και 50 ευρώ μάλλον σε εγδαρε λιγακι.
Απο τα 50 με αποδειξη δε μενουν ουτε 30 καθαρα.Εχεις παντα ενα παντελως αχρηστο κρατος ρουφηχτρα συνεταιρο .
[QUOTE=lakafitis;569261]Κλασικό πρόβλημα με τους πυκνωτές στο τροφοδοτικό στις συγκεκριμένες lg , αλλά εντάξει και 50 ευρώ μάλλον σε εγδαρε λιγακι.
Απο τα 50 με αποδειξη δε μενουν ουτε 30 καθαρα.Εχεις παντα ενα παντελως αχρηστο κρατος ρουφηχτρα συνεταιρο .
Πολύ σωστός
Powered by vBulletin® Version 4.2.5 Copyright © 2025 vBulletin Solutions Inc. All rights reserved.