PDA

Επιστροφή στο Forum : [Κλιματιστικό Samsung] Αγορα πλακετας κλιματιστικου απο εξωτερικο

Χρηστος Αγρινιο
25-07-15, 23:38
Γεια σας

Γνωριζει καποιος απο που μπορω να αγορασω σε λογικη τιμη (μαλλον απο εξωτερικο-Ευρωπη) πλακετα για ενα κλιματιστικο samung AQV12 ? (DB98-31831A)

Ευχαριστω.

Χρηστος Αγρινιο
29-07-15, 14:31
Η πλακέτα είναι αυτή.
Υπάρχει κάποιος εξειδικευμένος σε πλακέτες κλιματιστικών να την δει?
δε φαίνεται πουθενα κατι καμενο, σε μερικά σημεια ομως εχει αποκολληθεί η επικάλυψη των καναλιών .

Ευχαριστω.

FILMAN
30-07-15, 15:26
Αυτή τη στιγμή έχω στον πάγκο μου ακριβώς μια τέτοια πλακέτα. Δεν δουλεύει σωστά το τροφοδοτικό της και ακόμα δεν έχω βρει τί φταίει. Εσένα τί πρόβλημα σου κάνει;

Χρηστος Αγρινιο
31-07-15, 14:36
Στην αρχή άνοιγες το κλιματιστικό και έκλεινε μόνο του αμέσως, το ξανάνοιγες δυο- τρεις φορές και δούλευε ,μετά απο μερικές φορές που δούλεψε έτσι σταμάτησε εντελώς να δουλεύει χωρίς να βγάζει κάποια βλάβη στα λεντ που έχει πάνω η πλακέτα.
Η εσωτερική πλακέτα δίνει ρεύμα-παλμο στην εξωτερική πλακέτα για δευτερόλεπτα-το αλλά η εξωτερική πλακέτα δεν κάνει απολύτως τίποτε είναι νεκρή.

FILMAN
03-08-15, 10:35
Δηλαδή στην εξωτερική πλακέτα δεν ανάβει κανένα από τα 3 LED; Το ίδιο κάνει κι αυτή που έχω, το παλμοτροφοδοτικό της πλακέτας πρέπει να βγάζει 3 τάσεις, 8, 12 και 15V οι οποίες είναι περίπου οι μισές με αποτέλεσμα να μην δουλεύει τίποτα. Εσύ στη δική σου έχεις μετρήσει τίποτα;

Χρηστος Αγρινιο
03-08-15, 14:18
οχι, δυστυχώς δεν την εχω δοκιμάσει....

FILMAN
03-08-15, 14:28
Θέλεις να μου τη στείλεις να τη δω; Ίσως η μια με βοηθήσει να επισκευάσω την άλλη και αντίστροφα...

Χτες την έπιασα πάλι αλλά άκρη δεν έβγαλα... Βασικά ο επόμενος ύποπτος είναι ο μετασχηματιστής του παλμοτροφοδοτικού...

Χρηστος Αγρινιο
06-08-15, 08:52
Συγνώμη για την καθυστέρηση , μίλησα με Θεσσαλονίκη με ηλεκτρονικό (που βρήκα να προτείνεται στο site) και θα τη στείλω σήμερα , αν δεν βγάλω και απο εκει άκρη πολύ ευχαρίστως να στη στείλω.
Μίλησα και με Ισπανία σε αντιπροσωπία samsung για καινούργια 96 ευρώ+ μεταφορικά + φπα.

Vulcan
06-08-15, 09:37
Μίλησα και με Ισπανία σε αντιπροσωπία samsung για καινούργια 96 ευρώ+ μεταφορικά + φπα.

Αν κάνεις παραγγελία μέσω εταιρείας και όχι σαν ιδιώτης να γνωρίζεις ότι δεν θα πληρωθεί ο ΦΠΑ λόγω ενδοκοινοτικής συναλλαγής.

nyannaco
06-08-15, 10:57
Αν κάνεις παραγγελία μέσω εταιρείας και όχι σαν ιδιώτης να γνωρίζεις ότι δεν θα πληρωθεί ο ΦΠΑ λόγω ενδοκοινοτικής συναλλαγής.
Μετά, βέβαια, η εταιρεία που θα κάνει την εισαγωγή θα την τιμολογήσει στο Χρήστο με ελληνικό ΦΠΑ 23%, έναντι 21% στην Ισπανία, οπότε και καθόλου mark-up να μην βάλει (πράγμα που ενέχει φορολογικό ρίσκο για την εταιρεία) πάλι ακριβότερα θα έρθει. Η μόνη περίπτωση να συμφέρει η εισαγωγή-αγορά μέσω εταιρείας, είναι να κάνουν έκπτωση στην εταιρεία οι Ισπανοί, που δεν θα κάνουν στον ιδιώτη.
Πάντως και για την απ'ευθείας αγορά από Ισπανία υπάρχει ο σκόπελος των capital controls, οπότε αν δεν έχει τραπεζικό λογαριασμό έξω, ή κάρτα ξένης τράπεζας, δεν μπορεί να γίνει.

filarhos
19-08-15, 20:43
Καλησπέρα έχω και εγώ δύο τέτοια κλιματιστικά (AQV09NSAN) με πρόβλημα και ψάχνω τρόπο επισκευής. Μέχρι τώρα τα έχουν δει δυο συντηρητές. Ο ένας τα κοίταξε αλλά δεν ξέρει ηλεκτρονικό να ασχοληθεί και ο δεύτερος ούτε καν ασχολήθηκε λέγοντας ότι αν χρειαστεί ανταλλακτικό θα είναι πολύ ακριβό.
Το θέμα είναι γενικά ασχολούμαι και είπα να κάνω μια δοκιμή και άλλαξα τις εξωτερικές μονάδες (η ένδειξη της εσωτερικής ήταν κοίτα την εξωτερική) και το ένα λειτούργησε για λίγο καιρό, βέβαια όποτε ήθελε.
Το θέμα είναι ότι τώρα δεν λειτουργεί κανένα.

Σε αυτό που λειτουργούσε πριν λίγο καιρό (και ως δια μαγείας και τώρα που γράφω, είπα να το δοκιμάσω) αναβόσβηναν τα λεντάκια τούρμπο και λειτουργίας, ενώ στο άλλο τα λειτουργίας και χρόνου.

Με αυτά τι λέτε μπορώ να κάνω κάτι εγώ;;; Αλλιώς υπάρχει κάποιος επαγγελματίας που να ασχολείται;;;

Ευχαριστώ πολύ!!!

Υ.Γ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θέλει συμπλήρωμα φρέον γιατί τώρα βγάζει παγωμένο αέρα.

filarhos
20-08-15, 18:13
Έχω περισσότερες πληροφορίες:
Το κλιματιστικό τελικά δούλεψε για μια ώρα, μετά σταμάτησε ο έξω ανεμιστήρας και άρχισε να βγάζει χλιαρό αέρα. Τελικά έχω τα δυο λαμπάκια που αναβοσβήνουν. Άνοιξα την εξωτερική μονάδα και με τα λεντάκια λέει ότι έχει dc-link voltage sensor error.
Το άλλο η εξωτερική μονάδα δεν έχει κάποια ένδειξη, μάλιστα είναι σβηστά τα λεντάκια.

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
10-10-15, 00:53
Φίλε μου το πρόβλημα σου είναι ότι το μηχάνημα σου θέλει προγραμματισμό .

filarhos
25-10-15, 20:15
Φίλε μου το πρόβλημα σου είναι ότι το μηχάνημα σου θέλει προγραμματισμό .

Καλησπέρα θα μπορούσες να μου εξηγήσεις τι εννοείς προγραμματισμό;;;

Μήπως αυτό που κάνουμε με το χειριστήριο;;;

Ευχαριστώ πολύ!!!

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
27-10-15, 00:03
φίλε μου αρχικά κοίταξε καλά την εξωτερική πλακέτα για τυχόν διαβρομένους δρόμους (γραμμές), εν συνεχεία μέτρα τον πυκνωτή (χωρητικότητα) που βρίσκετε δίπλα στο πλακετάκι, αν όλα βαίνουν καλώς τότε κάνε προγραμματισμό με το χειριστήριο.

FILMAN
04-07-16, 11:09
Αυτή τη στιγμή έχω στον πάγκο μου ακριβώς μια τέτοια πλακέτα. Δεν δουλεύει σωστά το τροφοδοτικό της και ακόμα δεν έχω βρει τί φταίει. Εσένα τί πρόβλημα σου κάνει;

Δηλαδή στην εξωτερική πλακέτα δεν ανάβει κανένα από τα 3 LED; Το ίδιο κάνει κι αυτή που έχω, το παλμοτροφοδοτικό της πλακέτας πρέπει να βγάζει 3 τάσεις, 8, 12 και 15V οι οποίες είναι περίπου οι μισές με αποτέλεσμα να μην δουλεύει τίποτα. Εσύ στη δική σου έχεις μετρήσει τίποτα;

Θέλεις να μου τη στείλεις να τη δω; Ίσως η μια με βοηθήσει να επισκευάσω την άλλη και αντίστροφα...

Χτες την έπιασα πάλι αλλά άκρη δεν έβγαλα... Βασικά ο επόμενος ύποπτος είναι ο μετασχηματιστής του παλμοτροφοδοτικού...
SOLVED.
Τελικά έφταιγε ο μετασχηματιστής του παλμοτροφοδοτικού, τον άλλαξα για δοκιμή με έναν άλλο από μια παρόμοια πλακέτα, και το τροφοδοτικό δούλεψε αμέσως.