Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] toshiba δεν εκκινει

jakektm
11-07-15, 13:34
καλησπερα την παρεα

στο toshiba a300, το τροφοδοτικο του καηκε, πηρα καινουριο, και μου κανει το εξης προβλημα.

το λαμπακι του power on μενει συνεχεια αναμμενο
πατω το κουμπι , δεν ξεκιναει ουτε ανεμηστηρας, ουτε ζεστενεται cpu και gpu
ομως το τσιπακι (στο pdf, σελιδα 29) ζεστενεται αρκετα.
η τροφοδοσια του ειναι 3V.

στον κοννεκτορα που ειναι το power button, μετραω τασεις, 5.23V,2.97v, 1.99v, και 0.

τα 2.97v, μηδενιζοντε οταν παταω το μπουτον ΟΝ.

τι λετε; ποιες τασεις να μετρησω;

jakektm
11-07-15, 13:59
εχω βραχυκυκλωμα στο MR1 , σελιδα 18

και στα τρια πινακια μεταξυ τους, βραχυκυκλωμα. το αφαιρεσα , το μετρησα στον αερα , ειναι καλο.
το βραχυκυκλωμα στην πλακετα παραμενει

η +3VPCU ειναι γειωμενη...

http://www.eserviceinfo.com/download_start.php?downloadurlid=44467

(http://www.eserviceinfo.com/download_start.php?downloadurlid=44467)

jakektm
11-07-15, 16:11
εβγαλα το L9, σελιδα 29, μετρησα το IC και ειναι καλο.

οπως επισης και το PQ9, σελιδα 31, που παραγει τα +3VPCU , το εβγαλα στον αερα, ειναι καλο.

μου απομενει να σηκωσω στον αερα το PU5,σελιδα 31, μηπως και το πιν 25 εχει καει εσωτερικα.

μετα μενουν πυκνωτες εξομαλυνσης, αλλα να βραχυκυκλωσε πυκνωτης;; παίζει κάτι τέτοιο;

UV.
11-07-15, 17:22
jakektm με τις ενέργειες που κάνεις μοιάζει να είσαι πελαγωμένος και να ψάχνεις λίγο στην τύχη
σωστά λες ότι η τάση +3VPCU είναι στην σελίδα 31 (και όχι εκεί που την έψαχνες πριν) αλλά παράγεται από δύο MOSFET PQ9 & PQ10

αν ξεκολλήσεις το πηνίο PL3 θα βρεις αν το βραχυκύκλωμα είναι στην μεριά του τροφοδοτικού ή στην GPU και τότε τα βήματα απλουστεύονται

jakektm
11-07-15, 17:36
σωστος..!

αφαιρεσα το PL3, το βραχυκυκλωμα βρισκεται μετα απο αυτο

jakektm
11-07-15, 19:13
δεν ξερω αν εκανα καλα, εδωσα ταση με αφαιρεμενο το PL3, και μετρησα να δω αν δινει ταση +3V_LX,αλλα ειναι μηδαμινη (0.036βολτ) (τασεις στον cn5 , ολες μηδεν, λεντακι σβηστο)

με συνδεμενο το PL3, οι τασεις 5.23V,2.97v, 1.99v, και 0.

(σορυ για το πρηξιμο, δεν εχω μελετησει σε βαθος τις λειτουργιες μιας μητρικης, προσπαθω να μαθαινω μεσα απο ολα αυτα)

jakektm
11-07-15, 19:42
πολυ φοβαμαι πως φταιει το τσιπακι σελιδα 29. φτανει τους 90βαθμους η θερμοκρασια του

jakektm
11-07-15, 20:15
οντως. το εβγαλα στον αερα,το βραχυκυκλωμα ειναι επανω σε αυτο.

πινς, 19, 93,94,95,96 , ισως και αλλα πινακια ειναι,αλλα αυτο μου αρκει..

UV.
12-07-15, 08:32
δεν ξερω αν εκανα καλα, εδωσα ταση με αφαιρεμενο το PL3, και μετρησα να δω αν δινει ταση +3V_LX,αλλα ειναι μηδαμινη (0.036βολτ)

η τάση παράγεται σε συνεργασία τα δύο MOSFET και το πηνίο + ένα φορτίο δεν έρχεται από VLSI που είναι μπροστά
άρα δεν παίζει χωρίς το πηνίο

πολυ φοβαμαι πως φταιει το τσιπακι σελιδα 29. φτανει τους 90βαθμους η θερμοκρασια του
η υπερθέρμανση στο τσιπάκι είναι μία αποκαλυπτική ένδειξη ότι φταίει και μάλιστα όταν τροφοδοτείται από την τάση που ψάχνεις
άλλαξετο

jakektm
12-07-15, 11:17
Νικο μηπως εχεις εσυ ; το τσιπακι ειναι το WPCE775C006G

λεω και μητρικη αν βρω, να την αλλαξω, αλλα δεν βρηκα εδω στην Ελλαδα.

UV.
12-07-15, 19:27
χα ακόμη και αν αλλάξεις το τσιπάκι νομίζω ότι αυτό που θα καταφέρεις είναι να ξεκινούν όλα κανονικά με το power on button
αλλά να μην κάνει boot και να μην σου δείνει οθόνη
αυτό γιατί νομίζω έχει κοινές γραμμές διεύθηνσης με το bios (δεν το έχω δει)
και ίσως θέλει το λιγότερο επαναπρογραμματισμό

jakektm
13-07-15, 15:38
οντως, καταρχην η +3VPCU η οποια γειωνοταν μεσα στο i.c., ηταν κοινη για τα ''RTC, HALL SENSOR, KB, TP/FP/LED /B, Power /B, Kill SW, EC, ID, SPI Flash, CIR''

και στο i.c., ερχοντουσαν/εφευγαν σηματα για ''LPC,fan, touchpad, kboard,FlashRom,CIR, southbridge '' και πολλα αλλα...

αν βρω καμια μητρικη , θα κανω μια δοκιμη.