Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] laptop acer aspire 8920

mixalis47
05-07-15, 12:42
καλημέρα σας!!! πριν μια εβδομάδα μου προέκυψε το εξής πρόβλημα στο λαπτοπ
κάθε φορά που το ανοιγα μόλις έμπαινε στα win ξαφνικά μου έκανε επανεκκινήσεις χωρίς να το ακουμπάω καθόλου.
έκανα 2 κινήσεις.

1) το άφησα να φορτώσει την μπαταρία και μετά το άναψα κράτησε ποιο πολλή αλλά στα 10 λεπτά περίπου ξανά τα ίδια επανεκκίνηση
2) έβγαλα τελείως την μπαταρία και το άνοιξα με το τροφοδοτικό μόνο του, πάλι τα ίδια.

τι να φταίει άραγε ? ευχαριστώ εκ τον προτέρων... είναι αυτό...
http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=40075&stc=1...http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=40076&stc=1

glamor
06-07-15, 10:53
καλημέρα..
φαντάζομαι πως έχεις καθαρίσει το σύστημα ψύξης?
βέβαια για να κάνει επανεκκίνηση μπορεί να δηλώνη και πρόβλημα στο λειτουργικό? δοκίμασες να μπεις σε safe mode να δεις την συμπεριφορά του?

mixalis47
06-07-15, 11:04
καλημέρα Πέτρο μπήκα σε safe mode και πάλι το κάνει ,ξέχασα να πω την ώρα που κλείνει ακούγετε ένα τικ.
σύστημα ψύξης ? που είναι ? αυτό που φαίνεται αριστερά κοντά στην οθόνη κάτι σαν γρίλιες ?

mixalis47
06-07-15, 11:49
σήμερα πήγα να κάνω f8 και κάθε φορά που το πάταγα σταμάταγε η εξελιξει του run start,ξανά κάνω επανεκκίνηση και πατώντας συνεχόμενα το f8 σταμάταγε τελείως η εξελιξει...
http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=40089&stc=1

επίσης μπήκα στο bios και η ημερομηνία έδειχνε...
http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=40090&stc=1

glamor
06-07-15, 11:51
αυτό το τικ που ακούς άπλα κλείνει όλη την τροφοδοσία του φορητού
δες λίγο αυτό το video (https://www.youtube.com/watch?v=aUk1UxYOpW4) αλλά μόνο στην αρχή ώστε και ξέρεις τι έχεις να αντιμετωπίσιμης. μόνο το καπάκι θα λύσεις και θα δεις το fan να δεις αν είναι καθαρά από σκόνες αλλιώς καθάρισε το..

edit, παρατήρησα οτι η ώρα - ημερομηνία πάει πίσω.

mixalis47
06-07-15, 13:05
το καθάρισα αν και δεν είχε τίποτα....έβγαλα πρώτα την μπαταρία του....http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=40091&stc=1...ξεβίδωσα το καπάκι του ...http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=40092&stc=1...το καθάρισα με καινούργιο αερογραφο που έχω, γιατί αυτός που χρησιμοποιώ για τον στατικό μοντελισμό έχει διάφορα ζουμιά μην κάνουμε καμιά ζημιά...http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=40093&stc=1...http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=40094&stc=1...στην συνέχεια το έκλεισα το άναψα ..αλλά...πάλι τα ίδια...η μπαταρία αδειάζει γρήγορα και φορτονη γρήγορα...αλλά αυτό πιστεύω τα έφτυσε η μπαταρία αλλά λίγο με νιαζει αυτό...

mixalis47
06-07-15, 13:30
λέω εγώ τώρα...μια κουταμάρα μήπως έχει σκάση κανένας πυκνωτής ?

georgegr
06-07-15, 14:47
Αφού χάνει την ημερομηνία το bios έλεγξε την μπαταρία, έχω ακούσει ότι ευθύνεται και για επανεκκινήσεις, πρέπει να είναι με καλώδιο.

JOUN
06-07-15, 14:47
Φιλε Μιχαλη το συγκεκριμενο λαπτοπ ειναι αρκετα ζημιαρικο..Θα προτεινα να το δωσεις σε μελος του φορουμ στη Θεσσαλονικη που εισαι που θα σου το κανει σιγουρα..
Αν θελεις στειλε μου ΠΜ να σου πω..

glamor
06-07-15, 16:17
βλέπω ότι έχεις τα σχετικά εργαλεία και γνώσεις
τα acer ειναι λιγο λαχειο αλλα αν θες μπορεις να το παλεψεις
δες το φώτο
http://s9.postimg.org/jzmh5pqe3/P1010246.jpg (http://postimg.org/image/jzmh5pqe3/)
και αν μπορείς με το μάτι να δεις αν είναι καθαρό μέσα τους ψητρες (συνήθως πιανη μια πάχνη από σκόνη και θέλει άνοιγμα για να το καθαρίσεις)

mixalis47
06-07-15, 17:45
ευχαριστώ για της απαντήσεις Γεώργιε(JOUN) σε ευχαριστώ φίλε αλλά δεν είμαι στην όμορφη Θεσσαλονίκη αλλά Σαλαμίνα....
Γεώργιε (georgegr) κάτι είχα καταλάβει όσο αφορά την ημερομηνία...θα το πάω εδώ να μου την αλλάξουν...:wiink:
Πέτρο δεν είμαι γνωστεις φίλε είδα το βίντεο και το έκανα αυτό που έκανα δικό μου να καθαρίσω με αερογραφο...τώρα για το καλώδιο που μου δείχνεις....άστο καλύτερα..να το κάνει ο ίδιος που θα το φτιάξη... θα του το πω πάντως!!!
σας ευχαριστώ όλους για της απαντήσεις σας μόλις το τελειώσω τα λέμε..
και κάτι τελευταίο το έχω 7 χρόνια παιδιά δεν μου είχε παρουσίασή απολύτως τίποτα τώρα μου βγήκε αυτό και η μπαταρία...για μένα ? ένα από τα καλύτερα laptop !!!!

age80
06-07-15, 21:26
Νομιζω οτι τα 8920 φορανε τον Nec Tokin κατω απο τον επεξεργαστη

mixalis47
06-07-15, 21:40
οοοππππσσσσσ πατριώτη!!!! που Σαλαμίνα ?

mixalis47
08-07-15, 13:17
το αποτέλεσμα με το λαπτοπ είναι ότι ο επεξεργαστής ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΑΣΤΑμε αποτέλεσμα να κόβει ο επεξεργαστής λόγω θερμοκρασίας έτσι μου είπε ο τεχνικός .... 20€ η τιμή.

eniac22
08-07-15, 16:48
Δηλαδή τόσο καιρό δούλευε χωρίς πάστα και δεν έσβηνε και ξαφνικά κάποια στιγμή όρχησε να σβήνει?

glamor
08-07-15, 16:51
λογικό... γι αυτό σου έλεγα για το fan ή το σύστημα ψύξης. όλα καλά λοιπόν

mixalis47
08-07-15, 17:43
Δηλαδή τόσο καιρό δούλευε χωρίς πάστα και δεν έσβηνε και ξαφνικά κάποια στιγμή όρχησε να σβήνει?

όχι είχε πάστα αλλά δεν ήταν υγρή ήταν σαν τσίχλα κράταγε στην αρχή μέχρι να ζεσταθεί και μετά....άντε για...

mixalis47
08-07-15, 17:44
λογικό... γι αυτό σου έλεγα για το fan ή το σύστημα ψύξης. όλα καλά λοιπόν

οκ Φώτη του τα είπα αυτά και τέλος ευχαριστώ φίλε!! το μόνο κακό ...δεν έχω ακόμα τα ευρα....να πάω να το πάρω...:saad:

mixalis47
09-07-15, 17:30
αύριο πάω να το πάρω!!!

mixalis47
11-07-15, 14:26
παιδιά το πήρα σήμερα αυτός μου είπε το είχε όλη νύχτα ανοικτό ...μόλις ήρθα σπίτι και το άναψα...πάλι τα ίδια κάνει επανακινησεις....τον πήρα τηλ. μου είπε να μπω στο bios και να του πω εάν επανακινει πάλι ....το έκανα δεν επανακινουσε και μου είπε ότι μπορεί να φταίνε τα win8 να μην τα δέχεται....αφοί τα είχα 3 μήνες και δούλευαν κανονικά. τέλος πάντων μου είπε να το πάω πάλι το απόγευμα να το ξανά δει....πάνε τα 20€ ευρα...τα πήρε ο άνεμος...

Alxnks
11-07-15, 15:14
Η κάρτα γραφικών του τεσταριστηκε αν είναι οκ;

mixalis47
11-07-15, 16:43
υπαρχή περίπτωση η κάρτα γραφικών να θέλει πάστα ?

mixalis47
11-07-15, 19:31
λοιπόν τα αποτελέσματα του....ΠΡΟΠΟ....ο σκληρός είναι πολλών ωρών και ημερών θέλει αλαλαγή και το bluerit του και αυτό τα έχει φτύσει...πάμε για 120€ .

ganagnost02
12-07-15, 21:56
δε νομίζω να κάνει ρεσταρτ από θέμα δίσκου.. μπες με ασφαλή λειτουργία, θα το κανει; ξεκινά με live cd διαγνωστικό τσεκαρε τον δισκο. . θέμα ψύξης πρεπει να είναι.. παρε το λαπτοπ βαλτω να το χτυπα το αιρ κοντισιον η ένας ανεμιστήρας κ άνοιξε το.. κάνει το ιδιο;

μπορεί να φταίνε τα Windows ή και κάποιο update σε driver.. μπουταρε με live cd πχ. eurodos

mixalis47
13-07-15, 08:05
μπορεί να φταίνε τα Windows ή και κάποιο update σε driver..

καλημέρα!! για τα win δεν νομίζω....γιατί ούτε αυτά δεν με αφήνει να τα εγκαταστήσω..σβήνει...

GiannisSma
13-07-15, 10:19
Μου έχει τύχει σε λαπτοπ να σβήνει με παρόμοια περίπτωση ακόμα και μετά το reballing και την επιχάλκωση της cpu για μεγαλύτερη επαγωγή και τελικά ενώ το πολυμετρο το έβγαζε εντάξει το τροφοδοτικό του λαπτοπ και είχε αποκλειστεί από την αρχή με νέο τροφοδοτικό δούλεψε τζάμι!

Στάλθηκε από το Breeze μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

age80
13-07-15, 11:05
Πριν κατι μερες σου εγραψα αν εχει τον NecTokin (πυκνωτης ειναι) κατω απο το σοκετ του επεξεργαστη
Αν τον εχει, τοτε κατα 99% το προβλημα σου οφειλεται σε αυτον
Ολα τα προβληματα που αναφερεις εκει παραπεμπουν

mixalis47
13-07-15, 16:15
Άγγελε φίλε συγνώμη εγώ κατάλαβα ότι αυτό ήταν η μπαταρία του(nectokin) θα το πάω πάλι σήμερα...χίλια συγνώμη και πάλι...θα το πάω στο lab compiouter το ξέρεις έτσι ?

mixalis47
13-07-15, 18:42
γαμώτο....επιμένει ότι είναι ο σκληρός και το dvd recorder και όχι ο πυκνωτής...τι να πω...

GiannisSma
13-07-15, 18:48
γαμώτο....επιμένει ότι είναι ο σκληρός και το dvd recorder και όχι ο πυκνωτής...τι να πω...
Γιατί δεν του λες να σου δείξει τον δίσκο να δεις και εσύ ότι το Hard Disk Sentinel ας πούμε βγάζει ότι ο δίσκος είναι οφφ?

mixalis47
13-07-15, 18:59
έβαλε το sentinel και του έδειχνε λέει πολλές ώρες και χαμηλό helth ποσοστό % ok να τον αλαξω αλλά και το dvd record γιατί να θέλει αλαγμα ? αφου γράφει και παίζει κανονικά,μου λέει διαβάζει αργά από άλλα...τι να κάνω....να το πάω στην acer να τελειώνω...

GiannisSma
13-07-15, 19:01
έβαλε το sentinel και του έδειχνε λέει πολλές ώρες και χαμηλό helth ποσοστό % ok να τον αλαξω αλλά και το dvd record γιατί να θέλει αλαγμα ? αφου γράφει και παίζει κανονικά,μου λέει διαβάζει αργά από άλλα...
Έχω να χρησιμοποιήσω οπτικό σε υπολογιστή κάνα 2 χρόνια σίγουρα. Όλα σε φλασακια τα έχω και στο μαγαζί που έκανα πρακτική με πρόγραμμα 6 μήνες πάλι έτσι δουλεύαμε. Αν εσένα αυτή ή ταχύτητα σε καλύπτει δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξεις μόνο και μόνο για αυτό!

mixalis47
13-07-15, 19:06
Γιαννη..έχω μπερδευτεί ....για να δούμε...τι θα μου πει...το ξανά κράτησε...και όταν του είπα για τον πυκνωτή μου είπε δεν είναι αυτό..αλλά...αν....αν....είναι αυτό δεν μπορεί να το αλαξει...

GiannisSma
13-07-15, 19:08
Γιαννη..έχω μπερδευτεί ....για να δούμε...τι θα μου πει...το ξανά κράτησε...και όταν του είπα για τον πυκνωτή μου είπε δεν είναι αυτό..αλλά...αν....αν....είναι αυτό δεν μπορεί να το αλαξει...
Μην το έχεις δεδομένο για τον πυκνωτή. Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που μπορεί να σου κάνει τα ίδια συμπτώματα. Σου είπα ένα δικό μου παράδειγμα που το τροφοδοτικό στις μετρήσεις στο πολύμετρο ήταν εντάξει μόλις δοκιμάσαμε με άλλο ήταν κομπλέ!

mixalis47
13-07-15, 19:11
δοκίμασα και με άλλο τροφοδοτικό πάλι τα ίδια κάνει...ακόμα και στην μπαταρία που το έχω το κάνει...

GiannisSma
13-07-15, 19:18
Τι να σου πω πες του αν έχει κάποιο δίσκο για τεστ στο σερβις να δοκιμάσει αν θα δουλέψει πριν κάνεις κάποια αγορά ή ανοίγει αυτός συσκευασία από σκληρό δίσκο και σου λέει μετά χαζομάρες!

mixalis47
13-07-15, 19:29
ok ευχαριστώ Γιάννη!!

GiannisSma
13-07-15, 19:33
ok ευχαριστώ Γιάννη!!
Τίποτα! Απλά όταν δεν είσαι σίγουρος για το πρόβλημα και μπορείς να δοκιμάσεις το κάνεις και ενημερώνεις τον πελάτη ότι ξέρεις? Δοκίμασα με άλλο δίσκο και λειτουργεί κανονικά. Ο νέος δίσκος έχει Χ κόστος με φορματ θα σου βγει Χ. Τι ενέργεια κάνουμε? Σου λέει ο πελάτης τι θέλει και τέλος!

mixalis47
13-07-15, 19:51
δικό μου είναι το laptop δεν είμαι τεχνικός κομπιούτερ...

age80
13-07-15, 20:43
Άγγελε φίλε συγνώμη εγώ κατάλαβα ότι αυτό ήταν η μπαταρία του(nectokin) θα το πάω πάλι σήμερα...χίλια συγνώμη και πάλι...θα το πάω στο lab compiouter το ξέρεις έτσι ?

Οχι δεν το γνωριζω το μαγαζι
Κανε οτι νομιζεις...

mixalis47
13-07-15, 20:48
μόνος μου δεν μπορώ να το αλαξω τον πυκνωτή έτσι Άγγελε ?

age80
13-07-15, 21:13
Δεν ξερω τι γνωσεις και τι εξοπλισμο διαθετεις
Δεν ειναι ενα απλο service
Απο την στιγμη που το εχει αναλαβει καποιος τεχνικος να το επισκευασει εγω δεν μπορω να κανω πολλα πραγματα
Εκεινος το εχει μπροστα του το μηχανημα και μπορει να κρινει τι προβλημα εχει

mixalis47
13-07-15, 21:37
ok ευχαριστω πατριωτη!!!:wiink:

mixalis47
16-07-15, 20:36
καλησπέρα!! θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια το Άγγελο για το λαπτοπ !!! φίλε μια χαρά πάει!!!

age80
16-07-15, 20:40
Σ'ευχαριστω Μιχαλη!
Για τους φιλους του forum να πουμε οτι το προβλημα ηταν ο Nec Tokin

mixalis47
16-07-15, 20:43
αααα ναι sorry το ξέχασα...

mixalis47
16-07-15, 20:55
επίσης θέλω να πω εάν δεν ήταν και αυτό το φόρουμ ίσως να μην έλυνα το πρόβλημα μου τόσο εύκολα...