PDA

Επιστροφή στο Forum : κυκλωμα εξ ολοκληρου φτιαγμενο απο εμενα

smoke0man
15-06-15, 22:06
καλησπερα παιδια,
θα ηθελα να φτιαξω ενα κυκλωμα στο οποιο να μπορω να φωτισω το ντουλαπι μου
λοιπον σκεφτηκα να βαλω λεντοταινιες
και στην πορτα του ντουλαπιου να βαλω διακοπτες(η οπως αλλιως λεγονται) και οταν ανοιγει η πορτα του ντουλαπιου να ανοιγουν και τα λεντ
καταλαβατε?μπορειτε να με βοηθησετε με το κυκλωμα
? σκεφτηκα να βαλω μια πυλη ορ
(γιατι θα βαλω 2 διακοπτες(η οπως αλλιως λεγονται)
εναν σταθεροποιτητη τασης απο 12 σε 5
χρειαζομαι βοηθεια
οποιος μπορει και θελει ας βοηθησει

windmill82
15-06-15, 22:44
Το κάνεις πολύπλοκο ενω είναι απλούστατο. Αναλόγως της λεντοταινίας που θα πάρεις , αγόρασε και ενα τροφοδοτικό . Συνήθωςοι ταινίες αυτές ειναι 12v αλλα έχει και 5v. Kαι επίσης αναλόγως ποσα led έχει , θέλει και το ανάλογο ρευμα (πχ 1Α , 2Α ) Στο καλωδιο απο το τροφοδοτικό παρεμβάλεις ενα διακόπτη που ταιριάζει με το ανοιγμα κλεισιμο του ντουλαπιού. Ετοιμος!

klik
15-06-15, 23:09
...Στο καλωδιο απο το τροφοδοτικό παρεμβάλεις ενα διακόπτη που ταιριάζει με το ανοιγμα κλεισιμο του ντουλαπιού. Ετοιμος!

Να συμπληρώσω:

Θα πάρεις δυο διακόπτες ΝC (Normaly Close). Θα τους συνδέσεις παράλληλα.
Όταν είναι κλειστό το πορτάκι, οι διακόπτες θα είναι πατημένοι, οπότε θα είναι ανοικτοί (open). Μόλις έστω και ένας από αυτούς κλείσει (επειδή εσύ θα ανοίγεις πορτάκι-συρτάρι), θα κλείσει και θα ανάψει το φως.

smoke0man
08-02-16, 23:21
καλησπερα και σας ευχαριστω πολυ ...τελικα το εκανα με την βοηθεια σας ,σας ευχαριστω. ξερω δεν ειναι οτι καλυτερο αλλα εμενα μου κανει !! :P

δεν ειναι οτι καλυτερο αλλα το εφτιααξα ολο μονος μου (ακομη και τα επιπλα) https://www.youtube.com/watch?v=khA9xG-mDcg