Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση LG] LG 42LD450 εχασε το σημα
Καλημερα σας.Προχθες το βραδυ εκει που εβλεπα tv σταματησε το σημα και περναγε στην οθονη το no signal.την επομενη το πρωι εφτιαξε για λιγο και μετα παλι τα ιδια.Την περασα απ ολες τις πριζες κεραιας του σπιτιου αλλα τιποτα.Οι αλλες tv παιζουν στην θεση της σε περιπτωση ελεγα που εφταιγε η πριζα.Εβαλα εναν εξωτερικο αποκωδ.Mpeg4 και πλεον παιζει ετσι.Την ανοιξα να δω κανα πυκνωτη γιατι ειδα αρκετες με σκασμενο στο youtube αλλα τους ειδα ενταξει.Λετε να παω για πλακετα?η πλακετα ειναι αυτη αν φανειhttps://flattvparts.co.uk/images/lg/LG%2042LD450%20-%20Main%20AV%20-%20EAX63026601(0)%20-%20EBU60803648%20-%20LD01B.jpg
Επειδή είπες ότι έφτιαξε για λίγο και μετά ξαναχάλασε τσέκαρε για ψυχρές κολλήσεις και επίσης μήπως έχει ξεκολλήσει το βύσμα υποδοχής της κεραίας. Σε δεύτερο στάδιο ελέγχεις tuner ίσως.
andyferraristi
13-06-15, 10:29
Είχα ακριβώς το ίδιο σύμπτωμα ("ερχόταν" και "χανόταν" το σήμα) σε Lg monitor tv. Το θέμα είναι εδώ:
http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=65745&highlight=19ld350
Επιπρόσθετα να σου αναφέρω ότι περισσότερο από περιέργεια έδωσα τον κωδικό του tunner στο google, και είχα αποτέλεσμα πιο οικονομικό.
Να σας πω την αληθεια δεν περιμενα να βρω μονο το tuner,εβρισκα ολη την πλακετα που εχω στην φωτο στα 85ευρω.Ελεγα να το αφησω με εξωτερικο δεκτη απο πισω στο scart αλλα υπαρχει ελλειψη σ'αυτους τους mini και εχουν βγει και προβληματικοι απ οτι μου ειπαν ολοι.Αυτο το προβλημα το εχω και στην 22'' LG που εχω,τουλαχιστον 1 χρονο τωρα μου χανει το σημα και επανερχεται καθε 5 λεπττα συνηθως.
Το συγκεκριμένο τύπο tuner το έχω αλλάξει σε τρεις TV.Χαλάει.Το βρήκα στην ASWO με 30 Ευρω(γνήσιο LG).
Εγω δεν εχω την εμπειρια να τον ελεγξω αν εχει κατι το tuner.Να το αλλαξω ομως το κατεχω.Ειχα σκοπο να παρω ενα καλο εξωτερικο Mpeg4 να τον βιδωσω πισω απ την τηλεοραση χωρις να φαινεται και να μετεφερα διπλα στο led της tv το IR του δεκτη γιατι εχω και μια μπεμπα που τα σκαλιζει ολα.Αν παω την πλακετα μονο σε καποιον ηλεκτρονικο μπορει να το μετρηση η θελει ολη την tv?Aλλιως το αγοραζω και η παναγια μαζι μου...
andyferraristi
14-06-15, 08:18
Ούτε κι εγώ είχα γνώσεις να τσεκάρω το tunner (είμαι ερασιτέχνης, και ασχολούμαι με άλλο αντικείμενο). Απλά σκαλίζονας το, παρατηρούσα ότι επανερχόταν για λίγο. Έτσι μπήκα στον πειρασμό να το επιχειρήσω με δεδομένο ότι δεν ήταν και κανένα απαγορευτικό ποσό (και επιπλέον ήταν τα μισά χρήματα σε σχέση με την κάρτα ολόκληρη) ...
Κι εκει που την ξανανοιξα το πρωι για να παρω τον κωδικο του tuner μηπως και το αγοραζα ακουσα της συμβουλες σας,για αρχη κουνουσα ελαφρως το tuner αλλα τιποτα,του εριξα κατι ψιλες μπας και το ταρακουνησω παλι τιποτα και για τελευταιο αφησα τις κολλησεις,τις περασα ολες τις επαφες του και τελικα η tv ξαναχει σημα και την εχω και δουλευει απ το πρωι. Οποτε την γλιτωσα για λιγο καιρο ακομα....Σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια...
andyferraristi
14-06-15, 22:14
Μπορεί να την έχεις και για πολύ ακόμα γιατί απλούστατα, μπορεί εκεί να ήταν το πρόβλημα ...
Η χαρα μου κρατησε πολυ λιγο.Μετα απο 2 μερες σταματησε παλι να δουλευει αλλα επειδη ελλειπα εκτος Αθηνων δεν εγραψα και τωρα την εχω με τον εξωτερικο δεκτη.