Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Ανεμιστήρας σε Amilo Laptop
Έχω ένα Amilo PI2550 στο οποίο ο ανεμιστήρας πέρνει μπρος μόνο οταν ξεπεράσει καποια θερμοκρασια το laptop(καπου στους 70 κελσίου). Υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να δουλεύει ο ανεμιστήρας συνέχεια χωρίς διακοπές;Από το ΒΙΟΣ αυτό δεν υπάρχει...Αν συνδέσω τον ανεμιστήρα σε κάποιο άλλο σημέιο της motherboard;Είναι 5 V, 380mA.
ειναι καθαρό το fan και η ψήκτρα ειναι μεγάλη θερμοκρασία οι 70 βαθμοι
δεν θυμαμαι αν ετσι ειναι η λειτουργια του εχουν περασει χρονια απο τοτε που τα φτιαχναμε αλλα πολλα παιζουν ετσι
εισαι στο τελευταιο bios
ειναι καθαρό το fan και η ψήκτρα ειναι μεγάλη θερμοκρασία οι 70 βαθμοι
δεν θυμαμαι αν ετσι ειναι η λειτουργια του εχουν περασει χρονια απο τοτε που τα φτιαχναμε αλλα πολλα παιζουν ετσι
εισαι στο τελευταιο bios
Πέρασα τη τελευταία έκδοση του BIOS αλλά δεν είδα καμιά διαφορά...Τo fan ειναι πεντακάθαρο όπως και η ψυχτρα...Έχω τοποθετήσει νέα πάστα και πλακακι χαλκου πάνω στη κάρτα γραφικών για να πατάει καλά με τη ψύχτρα αλλά τίποτα...Η θερμοκρασία ακουμπάει ακόμα και τους 80 βαρθμούς κελσίου χωρίς να αντιδράει ο ανεμιστήρας.Υπάρχει κάποιο άλλο σημείο στη motherboard να τον κολλήσω εκεί ώστε να μου δουλεύει συνέχεια;
Εγω θα σου ελεγα αφου ειναι 5v να τραβήξεις ενα λεπτο καλωδιο και να το κουμπώσεις εξωτερικα σε μια usb, ωστε να μην κανεις καποια ζημια στην μητρικη. Θα μπορουσες να βαλεις και ενα ροοστατη ωστε αν δεις οτι πχ με 50% ταχυτητα ο ανεμηστηρας κραταει καλη θερμοκρασια να τον αφηνεις εκει. για ασφαλεια βεβαια καλυτερα να ειναι στο full.
μπορεις να το περασεις απο τις γρίλιες που βγαινει ο αερας.με προσοχη μονο ωστε να μην βρισκει πανω στον ανεμηστηρα
Μπορεί να τα έχει παίξει ο sensor θερμοκρασίας. Πρέπει να μετράς 5V μεταξύ των pins 1 και 3, και 3,3V μεταξύ των pins 1 και 2 στο fan cable.
Κόλλησα τον ανεμιστήρα εσωτερικά εκεί που δίνει 5 V στο USB..Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό καθώς σε ful hd video η θερμοκρασία στην GPU πιάνει γύρω στους 55 βαθμούς κελσίου εν αντιθέσει προηγουμένως που έπιανε τους 73 σε stand by...Το μόνο αρνητικό είναι ο πολύ μεγάλος θόρυβος...Αν βάλω ένα ποτενσιόμετρο μεταξύ των 5 V και της γης μπορώ να του ελέγξω τις στροφές;
Επειδη οι μητρικες ειναι μυστηριες καλυτερα να της πολυ πειραζουμε. Επισης υπαρχει και η περιπτωση καμια μερα να ανεβασει θερμοκρασια και να μην το παρεις χαμπαρι , και να εχεις αφησει τις στροφες στην μεση και να σου καψει καμια καρτα γραφικων.