PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Philips] PHILIPS CRT 32"(?) W76ERF042X044 ΛΕΥΚΕΣ ΡΙΠΕΣ ΣΧΗΜΑΤΟΣ "[" ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΘΟΝΗΣ

innova
31-05-15, 14:21
Τους τελευταίους μήνες, κάθε φορά που την άναβα (για χρήση το πολύ μέχρι 40'), μετά από τα πρώτα 5-6 λεπτά λειτουργίας με αχνά χρώματα, έκανε ένα μεγάλο τσαφ (μπαμ ακουγόταν στα ηχεία του στερεοφωνικού) έσβηνε στιγμιαία η οθόνη και επανερχόταν σε 2-5 δευτερόλεπτα με πολύ ωραία χρώματα και εικόνα γενικότερα (μία κατακόρυφη λεπτή πράσινη γραμμή μήκους 10cm στο κέντρο δεν με ενοχλούσε, της είχα και ανεμιστηράκι προληπτικά μήπως υπερθερμαινόταν).

Μέχρι προχθές που δεν άναψε καθόλου και αναβόσβηνε κόκκινο το ενδεικτικό λαμπάκι. Την περίμενα αρκετά μέχρι που άρχισε να δείχνει ριπές σε σχήμα "[" (ίσως "[]" που δεν προλαβαίνω να διακρίνω) λευκού χρώματος στο κέντρο της οθόνης. Την άνοιξα-έκλεισα μερικές φορές, καμμία αλλαγή.

Την έχω ανοίξει μπρούμυτα στο τραπέζι αλλά δεν βλέπω κάτι αλλοιωμένο (πυκνωτή) ή να μυρίζει καμμένο.

Λέτε να υπάρχει ελπίς???? :crying:
http://www.vintage-radio.net/forum/attachment.php?attachmentid=102151&d=1419954280

http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/philips-w76erf072x044-100hz-82cm/290775775-175-5219
:biggrin:

johnkou
31-05-15, 15:38
Γραψε μοντελο τηλεορασης οχι της οθονης μπας και βοηθησουμε.

ezizu
31-05-15, 18:53
Αν είναι ίδια με αυτή που υπάρχει στο link που έβαλε,τότε το μοντέλο είναι : 32PW8609/12.

Καλύτερα όμως να το επαληθεύσει ο Κώστας (innova).

innova
31-05-15, 20:48
Παιδιά σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

Δεν υπάρχει κανένα από τα χαρτιά της και δεν ξέρω πως μπορώ να σας πώ το μοντέλο. Δεν είμαι και κοντά της τώρα, λέτε να το γράφει μέσα στο τηλεκοντρόλ της;

(το link μου τόβγαλε από αναζήτηση με τον κωδικό της οθόνης)

innova
31-05-15, 22:44
Παιδιά το βρήκα το μοντέλο: είναι το 32PW9527/12.

(ασχετο? 1-2 εβδομάδες νωρίτερα χάθηκε και ο ήχος απ'τα μεγάφωνα, γι'αυτό και τη συνέδεσα στο στερεοφωνικό)http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=39929&stc=1

innova
02-06-15, 02:20
καμιά ιδέα κανείς;

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
03-06-15, 02:50
φίλε μου τσέκαρε το πακετάκι της οθόνης και δώσε μεγάλη προσοχή στα πηνία που έχει για κόψιμο ή ψυχρή κόλληση.

innova
05-06-15, 15:46
φίλε μου τσέκαρε το πακετάκι της οθόνης και δώσε μεγάλη προσοχή στα πηνία που έχει για κόψιμο ή ψυχρή κόλληση.

Σε ευχαριστώ φίλε Δημήτρη!
Θα το δώ!

innova
11-06-15, 00:31
Δεν φαίνεται οπτικά τίποτα ύποπτο. Πόσο μπορεί να κοστίζει ένας μτσχ. υψηλής;

innova
13-06-15, 22:35
Δεν φαίνεται οπτικά τίποτα ύποπτο. Πόσο μπορεί να κοστίζει ένας μτσχ. υψηλής;

Η διάγνωση λέει μτσχ. υψηλής σε πρώτη φάση και ό,τι άλλο έχει κάψει (αφού την άφηνα να "σκάει" επανειλημμένα).

Μαλλον δεν θα τη φτιάξω γιατί μόνο ο μτσχ. υψηλής κάνει 25-30€ και ίσως τελικά κι'άλλα εξαρτήματα έχουν φάει τα ψωμιά τους και σε λίγο καιρό μπορεί να ζητήσει κι'άλλο πενηντάρι...

Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια.

By the way, υπάρχει επίσημο service Philips που να δίνει εγγύηση μετά την επισκευή για οποιαδήποτε βλάβη παρουσιαστεί στο μέλλον; Ξέρω πως μπορεί να ακούγεται παράλογο αλλά υποθέτω πως α) ένα επίσημο service θα έπρεπε να ελέγξει τα πιθανά μελλοντικά σημεία βλαβών-πχ φουσκωμένους πυκνωτές και β) δεν αποκλείεται να φτιάξουν το σύμπτωμα χωρίς να διορθώσουν την αιτία της βλάβης. Τί λέτε; (Μη ξεχνάτε πως δεν είμαι της δουλειάς...)

Papas00zas
14-06-15, 18:41
Σχετικά με την τιμή του ανταλλακτικού παίζουν πολλά. Πενηντάρι δε νομιζω να σου ζητησει αλλα εξαρταται και απο το πόσο συχνα δουλευει. Στη θεση σου θα εκανα ενα recap και την αλλαγη του ΜΥΤ. Στη χειρότρη δε, με το σκασιμο να σου χαλαγε μερος του τροφοδοτικου-αυτό ειναι όλο.

innova
16-06-15, 12:37
Σχετικά με την τιμή του ανταλλακτικού παίζουν πολλά. Πενηντάρι δε νομιζω να σου ζητησει αλλα εξαρταται και απο το πόσο συχνα δουλευει. Στη θεση σου θα εκανα ενα recap και την αλλαγη του ΜΥΤ. Στη χειρότρη δε, με το σκασιμο να σου χαλαγε μερος του τροφοδοτικου-αυτό ειναι όλο.

Σε ευχαριστώ φίλε Παπασούζα!

Δυστυχώς τουλάχιστον 60 μου ζητάνε... γι'αυτό και διστάζω...

(Αν μπορεί κάποιος ας μου πει τι είναι το recap).

andyferraristi
16-06-15, 15:27
Αν μπορεί κάποιος ας μου πει τι είναι το recap

Αντικατάσταση των πυκνωτών ...

innova
17-06-15, 12:32
Αντικατάσταση των πυκνωτών ...

Ευχαριστώ φίλε!

σαν να είδα αρκετα παραπονα για την αξιοπιστία του συγκεκριμένου μοντέλου...

http://www.donberg.ie/descript/h/hr_80040.htm
ο παραπάνω πρέπει να είναι ο ΜΥΤ, ε;