PDA

Επιστροφή στο Forum : [Σταθερός Η/Υ] Αν βγάλω το πλαϊνο καπάκι κάνει επανεκκινήσεις

Liaskas774
29-05-15, 21:03
Καλησπέρα,

Μου έφεραν έναν σταθερό υπολογιστή, ο οποίος μετά απo πτώση κεραυνού δεν λειτουργούσε η θύρα ethernet, έτσι μου είπαν τουλάχιστον.Όταν το άνοιξα δεν έμπαινε καθόλου στα windows, κολλάει στο στο σήμα starting windows.
Κάπως έτσι αρχίζει η ιστορία,έβγαλα το αριστερό πλαϊνό καπάκι και ο υπολογιστής άρχισε τις επανεκκινήσεις, δεν μπορεί να φτάσει ούτε στα πρώτα γράμματα για να διαβάσει τα υλικά του υπολογιστή,όση ώρα και αν έχω το καπάκι εκτός,όταν κλείνω το καπάκι ξεκινάει κάνει 2-3 επανεκκινήσεις πάλι, και φτάνει μέχρι το σήμα των windows, όπου και κολλάει.Το φύσηξα από σκόνες άλλαξα το τροφοδοτικό, κάνει πάλι το ίδιο.
Έχει συναντήσει κάποιος κάτι παρόμοιο γιατί μου φαίνεται από λίγο ως πάρα πολύ περίεργο.

sofosal
29-05-15, 21:12
...αν έφαγε κεραυνό, δεν νομίζω να υπάρχει θέμα να ...συνέλθει...
...το μόνο που νομίζω ότι ίσως βοηθούσε, γείωμα των πάντων για μερικές ώρες, μήπως και ο στατικός ηλεκτρισμός είναι το μόνο που τον ....ενοχλεί.
...το πιθανότερο είναι να έχει προβλήματα hardware, που δεν θα επανέλθουν...

...το σίγουρο: απεγκατάσταση της lan-ethernet,απενεργοποίηση από τα bios (αν υπάρχει δυνατότητα) αντικατάσταση με άλλη κάρτα...

klik
29-05-15, 21:40
Μήπως έχει διακόπτη το καπάκι; ή αισθητήρα φωτός η μητρική;
(Όχι ότι αυτό είναι το μοναδικό σου πρόβλημα, αλλά ...)

IRF
29-05-15, 23:04
Και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα υπάρχουν και με διακόπτη στο καπάκι αλλά και με άλλο αισθητήρα που τον απενεργοποιείς από bios "open case sensor"

Liaskas774
30-05-15, 13:07
Καλημέρα,
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Τελικά έχει αισθητήρα στην μητρική, τον απενεργοποιώ αλλά πάλι μου το κάνει!
Η ethernet είναι καμένη, το τροφοδοτικό βγάζει αρκετό ζεστό αέρα μετά από μερικά λεπτά λειτουργίας και σκληρός δεν είναι στα καλύτερα του, αν θυμηθεί δουλεύει που και που.Το cd player είναι ok! Λόγω παλαιότητας του υπολογιστή,δε νομίζω ότι είναι άξιο επισκευής.
Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας!!

thanasis 1
30-05-15, 14:09
Για βγαλε τα παντα απο την μητρικη και βαλτην σε λειτουργια λογικα θα ακουσεις καποια beep code.
Στην συνεχεια βαλε για αρχη μονο τον επεξεργαστη δες τη κανει μετα βαλε ram κτλ και βλεπε καθε φορα τη λειτουργει και τι οχι.

Liaskas774
06-06-15, 11:41
Ευχαριστώ για την απάντηση σου, αλλά δε το βλέπω να ασχολούμε άλλο με το συγκεκριμένο μηχάνημα, θέλει σίγουρα αλλαγή ο σκληρός και το τροφοδοτικό και δε διαθέτει τα χρήματα ο πελάτης!!