PDA

Επιστροφή στο Forum : [Σταθερός Η/Υ] Κάρτα Γραφικών: Πορτοκαλί κυριαρχεί στο χρώμα οθόνης.

Κώστας Κ.
08-05-15, 23:32
Χάλασαν τα χρώματα ξαφνικά με έντονο το πορτοκαλί και δεν είναι θέμα οθόνης.
Η κάρτα γραφικών (gigabyte) είναι αρκετά παλιά.
Μπορεί να βοηθήσει κανείς; Αν κάποιο εξάρτημα καθορίζει τα χρώματα, μάλλον το πράσινο είναι που υπολειτουργεί.

xlife
08-05-15, 23:45
Το κάνει απο το σήμα των windows ή απο όταν μπείς. Απλά κάποια στιγμή που είχε παρόμοιο πρόβλημα μια φίλη ήταν κατα λάθος πειραγμένο το gamma στις ρυθμίσεις και τα έβλεπε όλα κόκκινα. Άλλαξα το gamma και επανήλθε

Κώστας Κ.
08-05-15, 23:54
Είπαμε δεν είναι θέμα ρυθμίσεων οθόνης.

xlife
09-05-15, 00:25
Ε δεν το διευκρίνισες. Είπες για οθόνη(σκέτο) και γώ μίλησα για ρυθμίσεις κάρτας γραφικών και μάλιστα nvidia αφού νομίζω η intel δεν έχει τέτοια ρύθμιση. Πάντως δυστυχώς δεν έχω κάποια άλλη ιδέα για το πρόβλημά σου...

duvdev
09-05-15, 13:41
Ελεγξε το καλωδιο που συνδεειτο pc με την οθόνη

sofosal
09-05-15, 14:20
...απεγκατέστησε τα drivers της κάρτας γραφικών και ότι άλλο έχει αυτή και εγκατέστησέ τα από την αρχή...NVIDIA είναι;;

Κώστας Κ.
10-05-15, 20:13
Ναι NVIDIA είναι. Η απεγκατάσταση είναι απλή, ή υπάρχει κάποια διαδικασία;

sofosal
10-05-15, 20:34
Ναι NVIDIA είναι. Η απεγκατάσταση είναι απλή, ή υπάρχει κάποια διαδικασία;

κοιτάς στον c αν υπάρχει φάκελος NVIDIA. αν ναι εκεί θα βρεις το "πρόγραμμα" εγκατάστασης.
αν όχι,
βλέπεις πια είναι η κάρτα.

κατεβάζεις το ανάλογο αρχείο από την NVIDIA.
αφού θα έχεις το αρχείο,
πας control panel (πίνακα ελέγχου), επιλέγεις add remove programm (προσθαφαίρεση προγραμμάτων)
βρίσκεις το NVIDIA και το καταργείς remove (απεγκατάσταση)
κάνεις επανεκκίνηση

τρέχεις το πρόγραμμα από το c/NVIDIA,η/ το αρχείο που κατέβασες....
καλή επιτυχία!

Κώστας Κ.
11-05-15, 00:34
Δεν υπάρχει φάκελος, αλλά επιμέρους αρχεία εγκατάστασης στον C, ούτε και στην προσθαφαίρεση προγραμμάτων εμφανίζεται ανάλογο πρόγραμμα. Μήπως να κάνω κατάργηση από τη διαχείριση υλικού;
Με τη διαχείριση υλικού πάντως , έκανα ενημέρωση στον driver της κάρτας NVIDIA GeForce 6200 (Microsoft Corporation - WDDM) και με ενημέρωσε ότι λειτουργεί κανονικά...

sofosal
11-05-15, 12:32
Δεν υπάρχει φάκελος, αλλά επιμέρους αρχεία εγκατάστασης στον C, ούτε και στην προσθαφαίρεση προγραμμάτων εμφανίζεται ανάλογο πρόγραμμα. Μήπως να κάνω κατάργηση από τη διαχείριση υλικού;
Με τη διαχείριση υλικού πάντως , έκανα ενημέρωση στον driver της κάρτας NVIDIA GeForce 6200 (Microsoft Corporation - WDDM) και με ενημέρωσε ότι λειτουργεί κανονικά...

Αφού δεν βρήκες φάκελο στον c, κατέβασε από την Nvidia,το NVIDIA GeForce 6200 (σειρά 6000).

από την διαχείριση υλικού βλέπει ότι το driver που έχεις είναι το "καλύτερο" υπάρχον και δεν το αλλάζει...
αυτό που επιχειρούμε είναι να ακυρώσουμε κάποιες "παράμετροι-ρυθμίσεις" που τυχόν έχουν επιφέρει το πρόβλημα...
χρειάζεται λοιπόν να εγκατασταθεί από την αρχή το πρόγραμμα.

Κάνε αυτό: τρέξε το αρχείο που θα πάρεις από την Nvidia, χωρίς να απεγκαταστήσεις το παλιό, αφού δεν το βρίσκεις...
μετά την επανεκκίνηση που θα σου ζητήσει, ίσως όλα θα είναι εντάξει....

αν όχι, θα βρεις αυτή τη φορά στην προσθαφαίρεση το πρόγραμμα ...
πες μου να συνεχίσουμε...

Κώστας Κ.
11-05-15, 20:58
Δεν διορθώθηκε... Πάλι δεν υπάρχει στην προσθαφαίρεση το πρόγραμμα! Έχω στην επιφάνεια εργασίας το .exe, που κατέβασα και έτρεξα. Δεν είπα όμως κάτι σημαντικό: Το πρόβλημα εμφανίστηκε όταν χάλασε η οθόνη και έκανα σύνδεση με μια άλλη. Όμως αφού έφτιαξα τη χαλασμένη οθόνη και την έκανα πάλι σύνδεση, το πρόβλημα παρέμεινε... Για να μη μπερδευτείς και οι δυο οθόνες είναι Ο.Κ. αφού τις δοκίμασα σε άλλο PC! Να πω επίσης ότι εγκατέστησα τα windows 7, αρκετές μέρες πριν εμφανιστεί το πρόβλημα!

sofosal
11-05-15, 22:18
http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=39802&stc=1νομίζω ότι πρέπει να βρεις αυτό, εφόσον έτρεξες το exe...control panel-programs-unistal a program

κάνε και το άλλο: βγάλε και ξαναβάλε την κάρτα στο slot....κοίτα πάνω της μη δεις φουσκωμένους ηλεκτρολυτικούς...

Κώστας Κ.
13-05-15, 01:40
Εγκαταστάθηκε το εικονίδιο που μου λες, ανοίγουν οι ρυθμίσεις, αλλά τίποτε... Οι πυκνωτές δεν είχαν φουσκώματα, παρόλα αυτά, τους άλλαξα προληπτικά και τους οκτώ, γιατί η κάρτα είναι 6 ετών. Όμως άδικος κόπος δυστυχώς! Δεν ξέρω τι γίνεται... Να διευκρινίσω ότι το πρόβλημα είναι συγκεκριμένο: Το κόκκινο χρώμα φαίνεται πορτοκαλί.

sofosal
13-05-15, 13:19
Εγκαταστάθηκε το εικονίδιο που μου λες, ανοίγουν οι ρυθμίσεις, αλλά τίποτε... Οι πυκνωτές δεν είχαν φουσκώματα, παρόλα αυτά, τους άλλαξα προληπτικά και τους οκτώ, γιατί η κάρτα είναι 6 ετών. Όμως άδικος κόπος δυστυχώς! Δεν ξέρω τι γίνεται... Να διευκρινίσω ότι το πρόβλημα είναι συγκεκριμένο: Το κόκκινο χρώμα φαίνεται πορτοκαλί.

πήγαινε: control panel - all control panel items - display. στην οθόνη που θα σου ανοίξει πάτα αριστερά στο calibrate color.
στο καινούριο παράθυρο πάτα next έως ότου φτάσεις στο Ajast color balancehttp://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=39812&stc=1

Κώστας Κ.
13-05-15, 14:24
Τα έχω ήδη κάνει όλα αυτά.... Στη ρύθμιση που λες, το κόκκινο εμφανίζεται πορτοκαλί.....

sofosal
13-05-15, 14:32
Τα έχω ήδη κάνει όλα αυτά.... Στη ρύθμιση που λες, το κόκκινο εμφανίζεται πορτοκαλί.....

αν ρυθμίζεις τις μπάρες κόκκινο-πράσινο-μπλέ και δεν έρχεται το κόκκινο,
κι αν η κάρτα σου γραφικών είναι PCI-E θα βρεις μια φθηνή εδώ:
http://www.e-shop.gr/vga-kartes-grafikon-l?table=PER&category=%CA%C1%D1%D4%C1+%C3%D1%C1%D6%C9%CA%D9%CD&filter-363=1

ganagnost02
13-05-15, 15:15
εγω σε αντιστοιχο προβλημα χρωματος, + οτι εβγαζε και καποια ιερογλυφικα καποιες φορες, πριν 2 χρονια σε καρτα 2gb 300 ευρω, εβγαλα ολα τα μεταλλικα μερη απ πανω(οτι αφαιρειτε coller,ψηκτρες,backplate κτλ..) και την εβαλα στον φουρνο για 10 λεπτα στους 200.. δεν ψηθηκε αλλα μου δουλεψε για 5 μηνες ακομα, μετα το ξανακανε και την αφαιρεσα.. ειχα διαβασει σε καποιο ξενο φορουμ οτι ειχε παιξει σε καποιους απο ψυχρες κολλησεις και το δοκιμασα..

Φυσικα ειχα αλλαξει οθονη,καλωδιο,vga και ημουν σιγουρος πως εφταιγε αυτη.. αχρηστη μου ηταν και εκανα το πειραμα..

Κώστας Κ.
13-05-15, 19:03
Θα πάω για αγορά αφού δω πάλι την κάρτα και ελέγξω την είσοδο του vga. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και το χρόνο.

NEOMELOS
13-05-15, 20:03
Ο duvdev σου συνέστησε να ελέγξεις το καλώδιο (άν χρησιμοποιείς ένα καλώδιο). Δεν απάντησες αν έκανες αυτόν τον έλεγχο. Ένα ποδαράκι στραβό/λειψό να έχει το vga έτσι συμπεριφέρεται.

Κώστας Κ.
13-05-15, 20:41
Εννοείται ότι ήταν το πρώτο που κοίταξα. Τώρα όμως είδα ότι το πράσινο δεν ανταποκρίνεται καθόλου! Τέρμα αριστερά - τέρμα δεξιά το ίδιο.Πλήρης έλλειψη πράσινου χρώματος. Έτσι εξηγείται το πορτοκαλί. Άρα ξέρει κανείς τι καθορίζει το πράσινο χρώμα πάνω στην πλακέτα της κάρτας γραφικών;