PDA

Επιστροφή στο Forum : [Κινητό Τηλέφωνο] επισκευη οθονης samsung

vagos_89
30-04-15, 08:43
Καλημέρα σε ολους!

Εχω ενα galaxy s4 i9505 και μου εσπασε το τζαμακι της οθονης. Η οθονη, η αφη κτλ δεν εχουν πειραχτει.
θελω να ασχοληθώ και να την επισκευασω μονος μου και ελπιζω να μπορεσω. Το θεμα ειναι πως δεν εχω τη δυνατότητα να αγοράσω καινουργιο digitizer.. αρχικα ακουγα πως η οθονη του s4 παει μαζι με το digitizer και για να αλλαχτει πρεπει να το αγορασω, ειδα ομως σε αρκετα βιντεο οτι αλλαζουν μονο το τζαμακι μπροστα.
Ειδα αρκετους τροπους οπως με πιστολακι μαλλιων πχ για να ξεκολλησει, και μετα στο κολλημα με uv glue η και με ταινια που ειχε κολα διπλης οψης κτλ..

Μπορει καποιος να μου δωσει καποια συμβουλη? Ποιος τροπος θα ειναι ο καλυτερος και αποτελεσματικοτερος?
Ευχαριστω εκ των προτερων!

manolo
30-04-15, 08:54
Καλημέρα. Η Samsung τα original ανταλλακτικά της πωλούνται ως bundle, δηλαδή οθόνη, digitizer μαζί. Ως ΟΕΜ ανταλλακτικό θα το βρεις ξεχωριστό. Το να ξεκολλήσεις το digitizer από το S4 είναι πολύ δύσκολο και αν δεν έχεις εμπειρία πρόσεξε μη κάνεις καμιά μεγαλύτερη ζημιά και χαλάσεις και την οθόνη. Θέλει πολύ προσοχή.

vagos_89
30-04-15, 10:12
Οταν λες να χαλασω την οθονη εννοεις να χαλασω το digitizer, σωστα?
Οπως και να χει θα το δοκιμασω, θα προσπαθησω να ειμαι προσεκτικος.
Καποια συμβουλη για αποτελεσματικοτερο τροπο? Να το κανω με την κολα και το φως, με το αυτοκολλητο η με την ταινια διπλης οψης?

windmill82
30-04-15, 20:08
Βαγγελη δεν ειναι τοσο ευκολο οσο φαινεται . Προσωπικα το θεωρω σχεδόν αδυνατο , και οσα τσακαλια το καταφερνουν εχουν κανει πολυ προπονηση και εχουν σπασει αρκετες ωσπου να το πετυχουν.

manolo
30-04-15, 20:17
Άλλο το digitizer άλλο η OLED οθόνη. Όταν λέω οθόνη ενώ μέσα το display Βαγγέλη. O windmill έχει δίκιο. Είναι πολύ δύσκολο όπως σου είπα κι εγώ και μιας και δεν έχεις εμπειρία μην το επιχειρήσεις εκτός ίσως και αν άλλαζες όλο μαζί το πακέτο (οθόνη + digitizer) της Samsung.

vagos_89
30-04-15, 21:22
Ευχαριστω για τις συμβουλες αλλα οπως και να χει θα το δοκιμασω το εχω αποφασισει και ρωταω με ποιο τροπο ειναι καλυτερα να το κολλησω(εφοσον πετυχει). Σπουδαζω και ηλεκτρονικος και θελω σιγα σιγα να αρχισω να ασχολουμαι. Απλα σκεφτομαι να το τολμησω γιατι απ οτι βλεπω το ανταλακτικο για να αλλαξω μονο το τζαμακι ειναι πολυ φθηνο, απ το να δωσω 100 ευρω για οθονη και digitizer δεν εχω κατι να χασω αν προσπαθησω. Αν δεν πετυχει και σπασω την οθονη τοτε την αλλαζω ολοκληρη.

MAGOS_MERLIN
30-04-15, 21:44
Φίλε μου θέλει πολύ προσοχή μιας και δεν είναι καθόλου εύκολο. Στο λέω γιατί έχω χαλάσει 2 μέχρι τώρα αλλά στο 3ο τα κατάφερα :laugh:
Πρέπει να προσέξεις γιατί αν το ζεστάνεις πολύ θα κάψεις την οθόνη. Δεν θέλει πάνω από 75-80 βαθμούς.
Επίσης όταν θα το βγάλεις θέλει πολύ υπομονή γιατί δίπλα στην κάμερα έχει ένα καλώδιο το οποίο δεν πρέπει να κόψεις.
Εγώ θα πρότεινα πάντως την πιο σωστή λύση που είναι αλλαγή όλης της οθόνης. Πιο εύκολο και σίγουρο.