Επιστροφή στο Forum : [Siemens] Βλάβη πλυντηρίου siemens siwamat plus 3503
Βλάβη πλυντηρίου siemens siwamat plus 3503
Καλημέρα σε όλους
Παρακαλώ για βοήθεια
Αλαξα καρβουνάκια στο μοτέρ του πλυντηρίου γιατί σπινθήριζαν ( 2ο χρόνων)
Αυτό που κάνει τώρα είναι ότι ξεκινάει με πολλές στροφές - ο κάδος κάνει 4 στροφές πςρίπου δεξια μετά γυρνά αριστερά - και συνεχίζει έτσι
Τι μπορεί να φταίει
Ευχαριστώ
Με τα καινούρια καρβουνάκια έπαψε να σπινθηρίζει;
Το να γυρνάει μια δεξιά και μια αριστερά, είναι φυσιολογικό....(οι κινήσεις που κάνει το μοτέρ είναι, δεξιά-αριστερά αργό, γρήγορο για το στύψιμο). δεν συνεχίζει το πρόγραμμα το πλυντήριο; Τι ακριβώς κάνει;
Πως έφτασες να ελέγξεις το μοτέρ, τι παρουσίασε;
Σταμάτησαν οι σπινθηρισμοί
Το πρόγραμμα συνεχίζει αλλά οι στροφές του μοτέρ είναι πάρα πολλές-μάλλον οι στροφές στυψίματος
Αλαξα καρβουνάκια και ρουλεμάν λόγω σπινθήρων και θορύβου από το μοτέρ
Το πρόγραμμα συνεχίζει αλλά οι στροφές του μοτέρ είναι πάρα πολλές-μάλλον οι στροφές στυψίματος
Τα πράγματα δυσκολεύουν τώρα...... πας στην πλακέτα. Υπάρχει εκεί το "κύκλωμα" που τροφοδοτεί το μοτέρ......μέσω ενός θυρίστορ.
Είναι σαν τα μεγάλα τρανσίστρορ πιθανότατα με μια ψύκτρα πάνω του.
βγάλε καθαρές φωτο να δούμε αν είναι κάτι "φανερό". Αλλιώς θα χρειαστούμε το service manual....
Πρέπει τώρα να πας στην πλακέτα......το μοτέρ τροφοδοτείται από κει μέσω ενός "θυρίστορ".....είναι σαν ένα μεγάλο τρανσίστορ, με ψύκτρα πάνω του....Αν αυτό βραχυκύκλωσε δίνει στο μοτέρ την φουλ τάση, δεν κάνει πια ρύθμιση.....
Βγάλε καθαρές φωτο, να δούμε αν είναι κάτι εμφανές,.....θα χρειαστούμε το service manual......δώσε όλα τα στοιχεία που θα βρεις στο πινακάκι πίσω από το πλυντήριο πιθανόν....
ΥΓ
από λάθος μπήκε δυο φορές το ποστ.....δεν πειράζει...
πλυντήριο ENR WM3503/01 FD 7402 00495
κινητήρας M3503So00397323973339734
Αν έχεις κάποιο γνωστό ηλεκτρονικό , βγάλε την πλακέτα βάζοντας σημάδια και δώσε την να σου μετρήσει μήπως είναι βραχυκυκλωμένο το triac
http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=39736&stc=1
Ευχαριστώ
Θα το κάνω αύριο και θα επανέλθω
Να σού θυμίσω πως όταν έχουμε το πλυντήριο στην πρίζα ακόμη και το αλουμίνιο με τα 2 αυτοκόλλητα χαρτιά στην πλακέτα που είναι στερεωμένο το triac μπορεί να βρίσκεται υπό τάση , δεν ακουμπάμε πουθενά προσοχή !!!!
Το triac μου είπαν ότι είναι εντάξει
Δανείστηκα ένα μεταχειρισμένο μοτέρ από ανταλλακτικά και λειτουργεί κανονικά
Νομίζω ότι με μια αλλαγή ρουλεμάν σ' αυτό θα το βολέψω ( 20 ευρώ μου το δίνει + 10 τα ρουλεμάν)
Το triac μου είπαν ότι είναι εντάξει
Δανείστηκα ένα μεταχειρισμένο μοτέρ από ανταλλακτικά και λειτουργεί κανονικά
Νομίζω ότι με μια αλλαγή ρουλεμάν σ' αυτό θα το βολέψω ( 20 ευρώ μου το δίνει + 10 τα ρουλεμάν)
Σωστά! το μοτέρ "άρπαξε" γιαυτό και οι σπινθήρες.....βάλε το ανταλλακτικό. Η τιμή του είναι μια χαρά!
Νομίζω ότι είναι η καλύτερη λύση
Ευχαριστώ για τη βοήθεια
Αν το triac είναι εντάξει μέτρησε την ταχογεννήτρια του κινητήρα ,μήπως έχει διακοπή , αν δε στείλει σήμα feedback στην πλακέτα , τότε έχουμε συνεχόμενη αύξηση στροφών (σχεδόν φουλ)
Βγάλε κάποιες Φώτο του μοτέρ