Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] Samsung PS-42D4S μετά από μιάμιση ώρα κανονικής λειτουργίας μαυρίζει η οθόνη.
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
18-04-15, 21:31
Καλησπέρα έχω μια Samsung PS -42D4S που μετά από μιάμιση ώρα κανονικής λειτουργίας μαυρίζει η οθόνη αλλά ο ήχος παίζει κανονικά. Όταν την σβήσω και την ανάψω πάλι παίζει κανονικά για πιο λίγη ώρα όμως.
Πιθανότατα πυκνωτής - όχι απαραίτητα στο τροφοδοτικό - αλλά και σε άλλο stage των κυκλωμάτων. Δεύτερη πιθανότητα πλακέτα T-CON. Ξεκίνα όμως από τους πυκνωτές που είναι και ευκολότερο και φτηνότερο να αλλαχτούν.
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
19-04-15, 17:13
Άλλαξα μερικούς στο τροφοδοτικό αλλά πάλι τα ίδια.
Αλλαξε ηλεκτρολυτικούς στην είσοδο του motherboard και μετά δες στην T-CON.
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
19-04-15, 21:31
Οκ ευχαριστώ.
Έχω την εντύπωση ότι αυτή η τηλεοραση είναι τύπου PLASMA.
Αν όντως θυμάμαι καλά,δεν υπάρχει, λογικά, θέμα πλακέτας T-CON.
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
19-04-15, 23:15
Φίλε μου έχεις δίκιο plasma είναι. Πιστεύεις ότι φταίει η T-CON;
Φίλε μου γράψε λάθος. Επειδή η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία πλέον αγοράζει LCD ή LED, εκ παραδρομής την υπέθεσα για LCD. Πάντως αυτό με τους πυκνωτές που σου έγραψα ισχύει παντού. Είναι πολύ πιθανόν κάποιος πυκνωτής σε βαθμίδα εκτός τροφοδοτικού να είναι ελαττωματικός και να σου κάνει τη βλάβη.
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
20-04-15, 18:44
Οκ. Σε ευχαριστώ.
Φίλε μου έχεις δίκιο plasma είναι. Πιστεύεις ότι φταίει η T-CON;
Δεν υπάρχει η πλακέτα T-CON (σαν αυτές που ξέρεις από τις τηλεοράσεις τύπου LCD) σε τηλεοράσεις τύπου PLASMA .
Η οθόνη PLASMA είναι τελείως διαφορετικής τεχνολογίας (σε σχέση με τις οθόνες LCD), <<οδηγείται>> με διαφορετική λογική/τρόπο, οπότε τα κυκλώματα οδήγησης της οθόνης PLASMA είναι διαφορετικά και καμία σχέση δεν έχουν με τα κυκλώματα οδήγησης μιας οθόνης τύπου LCD (πλακέτες T-CON).
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
21-04-15, 00:20
Έχεις να προτείνεις κάτι για την επίλυση του προβλήματος μου;
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
23-04-15, 10:20
Φίλε μου ΝΙΚΟΛΑΡΙΣΑ μήπως θα μπορούσες να με βοηθήσεις για το πρόβλημα μου; ;;;
αδερφε τους πυκνωτες τους αλλαξες ολους στο τροφοδοτικο ?
Δες προσεκτικά την πλακέτα στο το πίσω μέρος.....Ψάξε για ψυχρές κολλήσεις, σπασμένες η/ καμένες....
Όσες εντοπίσεις ξαναπέρνα τες προσεκτικά με το κολλητήρι....
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
26-04-15, 01:52
Έχω αλλάξει πολλούς πυκνωτές στο τροφοδοτικό και από κολλήσεις την έχω γαζώσει όλη. Το ποιο πιθανό είναι να μου έχει ξεφύγει κάποιος πυκνωτής στο τροφοδοτικό. Το κακό είναι ότι είναι πολλοί.
Έχω αλλάξει πολλούς πυκνωτές στο τροφοδοτικό και από κολλήσεις την έχω γαζώσει όλη. Το ποιο πιθανό είναι να μου έχει ξεφύγει κάποιος πυκνωτής στο τροφοδοτικό. Το κακό είναι ότι είναι πολλοί.
ΔΕΝ είναι απαραίτητο η "βλάβη" να βρίσκεται στο βασικό τροφοδοτικό.....Κοίτα και σε άλλα σημεία...
service manual έχεις;; Δώσε ότι στοιχείο βρεις να το κοιτάξουμε....
δες μήπως ανακαλύψεις να παραζεστένεται κάποιο από τα τσιπάκια της...
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
26-04-15, 15:45
Το service manual δεν μπορώ να βρω. Το πρόβλημα πρέπει να είναι στο τροφοδοτικό γιατί όταν ζεσταίνω την πλακέτα αλλάζει καταστάσεις.
Το service manual δεν μπορώ να βρω. Το πρόβλημα πρέπει να είναι στο τροφοδοτικό γιατί όταν ζεσταίνω την πλακέτα αλλάζει καταστάσεις.
Εύκολα σε ξεγελάει αυτό...
Η μεγάλη σου πιθανότητα είναι σε ψυχρή κόλληση, η/ σε υπερθέρμανση σε κάποιο cip που έχει θερμική προστασία....
ότι άλλο θα σου έβγαζε την βλάβη από την αρχή! και όχι μετά από τόση ώρα....
βάλε φωτο από όλες τις πλακέτες....
ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
28-04-15, 17:59
βγάλε όλες τις καλωδιοταινίες απο την logic πρός y sus,zsys και buffer τις καθαρίζεις και ελένχεις γειώσεις σε μεταλλικές επαφές
και γράψε αν το κάνει πάλι
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
28-04-15, 23:15
ΟΚ . Θα το κάνω και θα σε ενημερώσω σε ευχαριστώ!