Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] laptop dell

mitsos99
08-04-15, 16:03
καλησπέρα , ..ενώ το laptop ου λειτουργούσε μιά χαρά
ξαφνικά όταν το ανάβω κάνει συνεχόμενα μπιπ μπιπ μπιπ .....χωρίς να
σταματάνε..δεν ααβει η οθόνη.άλλαξα ραμ σκληρό τίποτε..τον άνοιξα και
παρατήρησα ότι πατώντας το power button ξεκινάει το ανεμιστηράκι μετά
από 2-3 δευτερόλεπτα σταματάει και αρχιζουν τα μπιπ που
προανέφερα..υπάρχει περίπτωση να έχει ξερυθμιστεί το bios της μητρικής
και να θέλει update ή συμβαίνει κάτι άλλο? να αναφέρω ότι με πολύ
προσπάθεια και μετά από 30-40 επανακκινήσεις το λαπτοπ ξεκινάει και
τρέχει μιά χαρά ..ευχαριστώ

manolo
08-04-15, 20:25
Το ΒΙOS της μητρικής δεν ξερυθμίζεται χωρίς λόγο και χωρίς επέμβαση του χρήστη. Ίσως είναι επεξεργαστής γραφικών και χρειάζεται κανένα reflow.

andyferraristi
08-04-15, 21:23
Έχεις κάποιο μήνυμα στην οθόνη (πχ απορρύθμιση ημερομηνίας ή κάτι τέτοιο που σε παροτρύνει είτε να πατήσεις F1 για setup, ή F2 για resume) ??? Μια άλλη λύση θα ήταν να μετρήσεις τα beep και να googlάρεις τον αριθμό τους μήπως βρείς κάτι στο Internet (beep code). Τέλος, κοίτα μήπως έχεις κάποιο λαμπάκι (πχ το caps lock) που αναβοσβήνει κάποιες φορές, γιατί και αυτό θα μπορούσε να αποτελεί δείγμα στο τι να ψάξεις ...

mitsos99
08-04-15, 21:30
καλησπέρα και πάλι
λαμπάκι όχι δν έχω ..μήνυμα σε οθόνη όχι καθώς δεν ανάβει καθόλου..ε'ιναι λογικό να ξεκινάει το ανεμιστηράκι και μετά απο 2-3 δευτερόλεπτα να σταματάει ?γιατί μετά το σταμάτημα του αρχίζει και το μπιπ

jakektm
08-04-15, 22:30
Το ΒΙOS της μητρικής δεν ξερυθμίζεται χωρίς λόγο και χωρίς επέμβαση του χρήστη. Ίσως είναι επεξεργαστής γραφικών και χρειάζεται κανένα reflow.

συμφωνω με τον Μανόλη

mitsos99
08-04-15, 23:40
Υπέροχα
τον
ανοιξα ξανά και τώρα δουλευει κανονικά το ανεμιστηράκι ανάβει λαμπάκι τροφοδοτικού όλα οκ αλλά φυσικά οθόνη μαύρη και δεν κάνει κανένα μπιπ , μα κανένα

katmadas
09-04-15, 09:28
Η αλλη ραμ που δοκιμασες ειναι σιγουρα καλη?

almarko23
17-04-15, 19:07
Ram τσέκαρε

DGeorge
23-04-15, 19:50
Το ΒΙOS της μητρικής δεν ξερυθμίζεται χωρίς λόγο και χωρίς επέμβαση του χρήστη. Ίσως είναι επεξεργαστής γραφικών και χρειάζεται κανένα reflow.Συγχωρήστε μου μια μικρή διαφωνία....
Το BIOS μπορεί να απορυθμιστεί και από 'τερματισμό λειτουργίας' της μπαταρίας υποστήριξής του.

Φίλε Δημήτρη,
Αν (όπως γράφεις) το Laptop σου είναι DELL, με BIOS -πάλι DELL- τότε σύμφωνα με αυτό! (http://www.computerhope.com/beep.htm) η cpu είναι, που -μάλλον- 'χαιρέτησε' (έτσι - στα ξαφνικά).
Κοίταξε όμως και τις οδηγίες, που δίνονται εδώ! (http://en.community.dell.com/support-forums/desktop/w/desktop/3624.beep-codes-and-psa-diagnostic-chart). Αναφέρονται σε PC/Desktop αλλά -φαντάζομαι-, ότι μπορεί -άνετα- να σου χρησιμέψουν.

...... τώρα δουλευει κανονικά το ανεμιστηράκι ανάβει λαμπάκι τροφοδοτικού όλα οκ αλλά φυσικά οθόνη μαύρη......Για την περίπτωση αυτή, αν μπορείς, έλεγξε αν δίνει εικόνα σε εξωτερική οθόνη.

.....Επίσης, εξακολουθεί (ακόμα και τώρα) να μου ψιλοβρωμάει (τουλάχιστον) δυσλειτουργία της CPU.
Ας μην ξεχνάμε, ότι χωρίς (ή με προβληματική) CPU (ακόμα και αν δουλεύει άψογα η Κάρτα Γραφικών) το αποτέλεσμα θα είναι πάλι "σκοτάδι".
Ελπίζω να βοήθησα!
Περιμένουμε νεώτερά σου!:biggrin:

manolo
23-04-15, 20:48
Για το φίλο Γιώργο απλά μια διευκρίνηση: Στη συντριπτική πλειοψηφία πλέον των motherbοαrds το BIOS δεν απορυθμίζεται όταν τα παίξει η CR2032 μπαταρία που συνήθως φοράνε. Έχουν προβλεφθεί μηχανισμοί (συνήθως non-volatile μνήμες flash) οι οποίες κρατάνε τα δεδομένα και απλά αλλάζουν μετά από παρέμβαση του χρήστη ή εκτός φυσικά αν πάθει κάποια βλάβη η μητρική.

JOUN
23-04-15, 21:32
^^ Ετσι ακριβως..Αρκετες φορες μου εχει τυχει "αρπαγμενο" BIOS αλλα δεν εφταιγε η μπαταρια του..
Επισης πολυ μα πολυ δυσκολα να αρπαξει επεξεργαστης,ειναι το τελευταιο που θα κοιταξεις.

DGeorge
24-04-15, 06:14
Χμμμμμμμμμ.... Πρέπει νά'χω χάσει πολλά επισόδεια!
Ρε παιδιά υπολογιστής δεν είναι εκείνο το πράγμα με τις μπομπίνες, τα πολλά φωτάκια, τις ηλεκτρονικές λυχνίες, που πιάνει 1~2 δωμάτια χώρο, και τελειώνει σε ένα κασόνι με οθόνη και ένα πληκτρολόγιο;
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/54/UnivacII.jpg

UNIVAC-I
:biggrin::biggrin:

Smith
08-05-15, 22:52
Καλησπέρα σε όλους! Πρώτο μου post εδώ:001_rolleyes: Η απορία μου είναι η εξής... στην αρχή με το πάτημα του button δούλευε 2 sec ο ανεμιστήρας και σταματούσε, ταυτόχρονα ξεκινούσαν απανωτά μπιπ, με την οθόνη νεκρή σε όλο αυτό το διάστημα. Μετά από 30 επανεκκινήσεις δουλεύει η οθόνη κανονικά; Η διαφορά τώρα είναι μόνο οτι δεν ακούγεται το μπιπ και δουλεύει ο ανεμιστήρας; Σε όλο αυτό το διάστημα δείχνει κάτι οτι μετά την εκκίνηση πήγε στο επόμενο βήμα, οτι προσπαθεί να μπει στο λειτουργικό; Φυσικά δε μπορείς να το δεις, αλλά αν έχεις μηχανικό δίσκο μπορείς να καταλάβεις αν έχει νεκρώσει...