PDA

Επιστροφή στο Forum : [Ηχεία PC] Logitech X-530

Gmaras
06-04-15, 18:33
Καλησπέρα στην κοινότητα,

Έχω τα εν λόγω ηχεία απο καινούργια και λόγω ενός προβλήματος που έχω (έσπασε το βύσμα ενός απο τα ηχεία) και από δικιά μου απροσεξία βραχυκύκλωσα την πλακέτα. Με το κολλητήρι αφαίρεσα την ασφάλεια και πρόσεξα το εξής, στην πλακέτα γραφει T5AL125V ενώ η ασφάλεια γράφει Τ5AL250VP.Δηλαδή η ασφάλεια έπρεπε να είναι 125V σύμφωνα με το pcb και εγώ είχα πάνω 250V?

Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω που μπορώ να βρω τέτοια ασφάλεια με τα "ποδαράκια" καθώς και το κίτρινο βυσματάκι που βρίσκεται στο pcb.Σε 2 καταστήματα που ρώτησα στην δωδεκανήσου δεν είχαν.http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=39608&stc=1

p270
06-04-15, 20:31
σωστή ειναι η ασφάλεια τα 125v ειναι για άλλα ηλεκτρικά δίκτυα στην Ελλάδα έχουμε 230v τάση δικτύου οπότε καλώς έχει αυτήν την ασφάλεια

τώρα αγόρασε μια ίδια ασφάλεια και τα ποδαράκια βαλτα εσύ με το κολλητήρι τα φτιαχνεις από κάποιο μονόκλωνο σύρμα η από τα πόδια μια βαττικης αντίστασης όσο για το βύσμα δεν φαίνεται ποιο ειναι οπότε δεν μπορώ να σου πω κάτι

Προσοχή στο ρεύμα ότι κάνεις να ειναι εκτός ηλ .δικτύου

για πες μου ειναι με εξωτερικό τροφοδοτικό η παίρνει απευθείας 200v

Gmaras
07-04-15, 10:31
καλημέρα

Το βύσμα που αναφέρω είναι το κίτρινο πάνω στο pcb.Είναι τα 2 θυληκά βύσματα μαζί και δεν γνωριζω την ονομασία τους στα ελληνικά.

Απο την μπρίζα πηγαίνει στο τροφοδοτικο και απο εκει με 2 καλώδια έρχεται στο pcb
http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=39615&stc=1

p270
08-04-15, 22:06
τα βύσματα αν λες αυτά που βλέπω λέγονται RCA τώρα αν έχει σπάσει το κίτρινο rca απλά το αλλάζεις με άλλο δεν είχαν έτσι όπως τα βλέπεις αλλά υπάρχουν ένα ένα ξεχωριστά αν το προσπαθήσεις θα τα βάλεις αλλιώς ψάξε και αλλού η από ebay

θα πρέπει βεβαία να τα ξεκολλήσεις από το τυπωμένο προσεκτικά πριν κάνεις οτιδήποτε βάλε νέα ασφάλεια και κανε δοκιμή αν παίζουν για τι λες ότι τα βραχυκυκλωσες ίσως έχεις κάνει και άλλη ζημια

FILMAN
09-04-15, 11:08
Απο την μπρίζα πηγαίνει στο τροφοδοτικο και απο εκει με 2 καλώδια έρχεται στο pcb
Άρα λοιπόν και 125V rated να είναι η ασφάλεια, πάλι πολλά είναι.