PDA

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση Samsung] samsung le37r86bdx

astra97
02-04-15, 13:15
Καλησπερα παιδια.χρειαζομαι τη βοηθεια σας , αν μπορειτε να μου τη δωσετε.η εν λογω τηλεόραση κατα καιρους ειχε κατι προβληματα, τροφοδοτικο στην αρχη πυκνωτες φουσκωμενοι, μετασχηματιστης για τις λαμπες .αλλα μεχρι εδω ειχε βρεθει λυση και δουλευε παλι κανονικα.τωρα κανει το εξης.οταν ειναι κρυα και την ανοιξω για καποια λεπτα εχω θολη εικονα σε φοντο αχνο πρασινο και πολυ θορυβο απο τα ηχεια και ερνωντας τα λεπτα αρχιζει να καθαριζει η πρασιναδα σταδιακα απο πανω προς τα κατω ωσπου εξαφανιζεται.επισης εξαφανιζεται και ο θόρυβος. Αν την κλεισω και την ξανανοιξω δουλεύει κανονικά για ώρες χωρίς πρόβλημα. Οταν είναι κρύα παντα ξεκιναει ετσι.σας λεει κατι αυτο, καμια ιδεα; ευχαριστω εκ των προτέρων, Γιώργος!

manolo
02-04-15, 16:36
Transistors, FETs, διοδάκια, κλπ, τα ξεχνάς εφόσον μετά από κάποιο διάστημα παίζει κανονικά και όλα είναι ΟΚ. Προφανώς κάποιος πυκνωτής σου έχει ξεφύγει και χρειάζεται αντικατάσταση. Άνοιξε την και με ένα hair dryer στόχευσε συγκεκριμένους πυκνωτές ενώ την έχεις μόλις ανοίξει από κρύα, ώστε να ανεβάσεις απότομα θερμοκρασία και να δεις αν σταματήσει το φαινόμενο άμεσα. Ο πυκνωτής που θα του έχεις κάνει πιστολάκι, θέλει αντικατάσταση.

astra97
02-04-15, 16:52
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Τους έχω αλλάξει όλους την πρώτη φόρα που βρήκα τους σκασμένους σε πρωτευον και δευτερευον και τους πλαστικούς εκτός απο τον μεγαλο και κοντοχοντρο 220μf στα 450ν γιατι δεν βρηκα καποιον που με τις ιδιες διαστάσεις..δουλεψε κανονικα μετα .να μου την κανει αυτος αυτη τη φορα;

ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ
02-04-15, 19:30
σε αυτά που σου έχω μαρκαρισμένα στη φωτό την ανάβεις και ζεσταίνεις τους πυκνωτές που είναι μαρκαρισμένοι και βλέπεις πότε αλλάζει συμπεριφορά η εικόνα
προσοχή είναι η main καμία σχέση με τροφοδοτικό η βλάβη σουhttp://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=39598&stc=1

astra97
02-04-15, 21:45
Νικο ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Θα το δοκιμάσω και θα σου πω. Σ' ευχαριστώ πολύ πάντως!