PDA

Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] asus f551ca-sx072h Δεν φορτώνει λειτουργικό

Liaskas774
21-03-15, 10:26
Καλημέρα,

Εχω το εν λόγο laptop, δεν ξέρω τι έκδοση των windows 7 είχε, όταν πατάω το power button ανοίγει δείχνει το σήμα της asus πάει να φορτώσει τα windows 7 και μετά η οθόνη μένει μαύρη αλλά δείχνει τον κέρσορα του ποντικιού και σε εξωτερική οθόνη το ίδιο.Στο bios μπορώ να μπω. Έβαλα μια έκδοση των linux ubuntu lts 12.0.1 και μετά από που πολύ ώρα μου έβγαλε μήνυμα low graphics can't detect graphics card και κόλλησε εκεί, οταν ξανα έβαλα τα linux έμεινε στο λογότυπο των ubuntu για κανα 2ωρο χωρίς να μου βγάλει κάποιο μήνυμα, οπότε απέκλεισα τη βλάβη του σκληρού.Το αποσυναρμολόγησα, γιατί σκέφτηκα την περίπτωση της κάρτας γραφικών, για να την κάνω reball.Η μητρική είναι x551ca rev 2.2, το σχηματικό δεν το βρήκα, ο επξεργαστής που έχει είναι της intel ο celeron 1007u το βρήκα από το κωδικό του chip sr109 είναι bga.Η μητρική εχει και το hm70 express chipset με κωδικό sjtnv, ετσι βρήκα ποιο ολοκληρομένο είναι, το οποίο φαίνεται να είναι υπεύθυνο για τα γραφικά.
Μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος για το πιο από τα 2 ολοκληρομένα ευθύνονται, άν είναι αυτά.Αξίζει να σημειωθεί ότι για το sr109 δεν βρήκα stencil και το sjtnv δεν έχει ψύκτρα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!!

atsio
21-03-15, 11:14
Το PCH (sjtnv). Η εμπειρία μου με τα pch είναι ότι εάν αρπάξουν θέλουν άλλαγμα. Ελπίζω να είσαι τυχερός και να την γλυτώσεις με reball.

crc78
21-03-15, 13:30
Επειδή είπες ότι ανοίγει και μένει κολλημένο στο σήμα των windows , δεν πιστεύω ότι ειναι κάτι στην πλακέτα ή στα γραφικά .... Μάλλον για σκληρό δίσκο μου κάνει ...
Έχεις άλλο μηχάνημα να τον δοκιμάσεις ?? Επίσης κατέβασε αυτο το πρόγραμμα για να δείς σε τι κατάσταση βρίσκεται ...

http://www.hdsentinel.com/

DGeorge
21-03-15, 20:29
Πολλή Καλησπέρα στην παρέα! :biggrin:
Κατ' αρχάς οφείλω να συγχαρώ την κατατοπιστικότατη περιγραφή υλικού, λειτουργικών, κλπ από τον φίλτατο Δημήτρη!!! ......Εντάξει!!!!.... Τελειότητα δεν υπάρχει... Όλο και κάτι θα ξεφύγει, θα μείνει αδιευκείνιστο, κλπ.
Όμως άλλο να ξεκινάς να ρωτάς τα πάντα, και άλλο να ζητάς 2~3 διευκρινίσεις!
Εύγε φίλε Δημήτρη! Να σε υποψιαστώ ~Τεχνικό;:biggrin:

Επειδή είπες ότι ανοίγει και μένει κολλημένο στο σήμα των windows , δεν πιστεύω ότι ειναι κάτι στην πλακέτα ή στα γραφικά .... Μάλλον για σκληρό δίσκο μου κάνει ... Χμμμμμμμ..... Προς Θεού δεν αποκλείω τον δίσκο! Πλην όμως, φίλε Χρυσόστομε, και μιά δύστροπη~χαλασμένη κάρτα γραφικών είναι ικανή -πιστεύω- να δημιουργήσει τέτοιο κόλλημα.
1) Το LINUX, στο οποίο αναφέρεσαι φίλε Δημήτρη, είναι εγκατεστημένο στον δίσκο σου, ή το λειτουργείς απ' ευθείας από το DVD Drive;
2) Το BIOS, στο οποίο γράφεις ότι μπορείς να μπεις, βλέπεις να αναγνωρίζει την κάρτα γραφικών;
3) Επίσης ψάξε να δεις αν αναγνωριζει τη 'Southbridge' (http://el.wikipedia.org/wiki/Southbridge) και τη 'Northbridge' (http://el.wikipedia.org/wiki/Northbridge).
Ειδικά, απ' όσα διαβάζουμε, η Northbridge είναι περισσότερο σχετική με έλεγχο γραφικών και RAM
...Ένα τυπικό northbridge διαχειρίζεται τις επικοινωνίες μεταξύ της Κεντρικής Μονάδας Επεξεργασίας - CPU), της Μνήμης Τυχαίας Προσπέλασης (RAM), των καρτών γραφικών βασισμένων στον δίαυλο AGP ή στον PCI Express (όπως ο PCIe x16) και του southbridge. Μερικά northbridge ενσωματώνουν επίσης ελεγκτές γραφικών, γνωστούς και ως GMCH (Graphics and Memory Controller Hub=Κεντρικός Ελεγκτής Γραφικών και Μνήμης), χαρακτηριστικό που συναντάται στα συστήματα της Intel....
Αυτό -που εννοώ- είναι, ότι ακόμα και αν το chipάκι της κάρτας γραφικών βρεθεί να λειτουργεί σωστά, αν η Northbridge δεν λειτουργεί σωστά, μπορούν -άνετα- να δικαιολογηθούν τα συμπτώματα σφάλματος-κολλήματος, που μας περιγράφεις.
Αν φταίει όντως η Northbridge, τότε μόνο γενικότερο reball στη Motherboard, ίσως φέρει τα πράγματα σε κάποιο λαγαριασμό!!!! ..Ίσως!!!!
Αυτά τα ολίγα, για την ώρα, φίλε Δημήτρη, κι επιφυλάσσομαι...
Περιμένουμε νεότερά σου!:biggrin:

Liaskas774
24-03-15, 11:25
Καλημέρα!!
Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο και τις γνώσεις που μου διαθέσατε.
Τελικά είχε πρόβλημα ο σκληρός κακός τον απέκλεισα τόσο νωρίς, ξόδεψα πολύ χρόνο χωρίς αιτία, δεν κολλούσε στο σήμα των windows, μετά το σήμα μαύριζε η οθόνη.Ξανά συνάντησα το ίδιο πρόβλημα όταν είχε πρόβλημα το ολοκληρωμένο των γραφικών. Έτρεχα τα ubuntu απο live cd.Μέχρι στιγμής όσες φορές και να χρησιμοποίησα αυτή την μέθοδο διάγνωσης, αν είχε πρόβλημα ο σκληρός έτρεχαν τα ubuntu και μετά μου έβγαζε πρόβλημα ο σκληρός είτε δεν τον έβλεπε καθόλου, είτε τον έβλεπε και δεν τον άνοιγε.Μάλλον θα πρέπει να τεστάρω πλέον με μια πιο σύγχρονη έκδοση των ubuntu. Από τα λάθη μαθαίνεις! Ευελπιστώ κάποια μέρα να μπορώ να δίνω αξιόπιστες συμβουλές και εγώ!
Τέλος καλό όλα καλά!!!! Ο πελάτης δεν πληρώνει για αλλαγή σκληρού!!:001_unsure:
Ευχαριστώ και πάλι!

DGeorge
27-03-15, 09:47
Μην νομίζεις... Αυτό είναι το θαυμάσιο, με όσα Fora λειτουργούν με ελεύθερη διακίνηση γνώσης, εμπειριών! Αφού έχεις λύσει τα χ-δικά σου προβλήματα, σε κάποια ξαφνική στιγμή αισθάνεσαι, ότι -τουλάχιστον- μπορείς να εκφέρεις άποψη για τα προβλήματα κάποιων άλλων. ...Ενώ σταδιακά βλέπεις, ότι μπορείς, να δίνεις και διάφορες προτάσεις!
Νοιώθεις θαυμάσια, όταν προωθείς την βοήθεια (την οποίαν κάποτε -τόσο απλόχερα- σου χάρισαν) προς 'τα εμπρός', προς εκείνους, οι οποίοι χρειάζονται -τώρα- τη δική σου βοήθεια.
Είναι το καλύτερο "Ευχαριστώ!" προς όσους σε βοήθησαν -κατά καιρούς-, και ο ωραιότερος Τρόπος Ανταπόδοσης!.....Πιστεύω!
Νά'σαι κι εσύ καλά!:biggrin:

nyannaco
27-03-15, 11:37
Μην νομίζεις... Αυτό είναι το θαυμάσιο, με όσα Fora λειτουργούν με ελεύθερη διακίνηση γνώσης, εμπειριών! Αφού έχεις λύσει τα χ-δικά σου προβλήματα, σε κάποια ξαφνική στιγμή αισθάνεσαι, ότι -τουλάχιστον- μπορείς να εκφέρεις άποψη για τα προβλήματα κάποιων άλλων. ...Ενώ σταδιακά βλέπεις, ότι μπορείς, να δίνεις και διάφορες προτάσεις!
Νοιώθεις θαυμάσια, όταν προωθείς την βοήθεια (την οποίαν κάποτε -τόσο απλόχερα- σου χάρισαν) προς 'τα εμπρός', προς εκείνους, οι οποίοι χρειάζονται -τώρα- τη δική σου βοήθεια.
Είναι το καλύτερο "Ευχαριστώ!" προς όσους σε βοήθησαν -κατά καιρούς-, και ο ωραιότερος Τρόπος Ανταπόδοσης!.....Πιστεύω!
Νά'σαι κι εσύ καλά!:biggrin:Τα είπες όλα :wiink: