PDA

Επιστροφή στο Forum : [Κλιματιστικό Hitachi] Κλιματιστικο προβλημα

petros1967
16-03-15, 19:32
Θα ήθελα να ρωτήσω σε ενα 10ρι κλιματιστικό ινβερτερ υπάρχει περίπτωση να είναι ο συμπιεστής προβληματικός?
Το κλιματιστικό το βάζω στο ζεστό και στην εξωτερική μονάδα δεν ξεκινά ο ανεμιστήρας ο συμπιεστής ξεκινά κανονικά αλλά τι γινεται,μεσα φέρνει χλιαρό αερα.Η χοντρή σωλήνα ζεματαει αλλά η ψιλή ειναι χλιαρή μέχρι κρύα θα ελεγα.Δεν υπαρχει προβλημα με φρεο εφερα ψυκτικό και το μέτρησε και αυτός μου είπε οτι ειναι συμπιεστής χαλασμενος.Το κλιματιστικο ειναι 15 χρονων.
Αυτο που θελω να πω ειναι δυνατον ο σωληνας ο χοντρος να ζεματαει και ο ψιλος ναι ειναι χλιαρος και να ειναι ο συμπιεστης?η υπαρχει περιπτωση να ειναι και κατι αλλο που πρεπει να κοιταξω.
Ευχαριστω

θανασης 7
17-03-15, 16:13
το προβλημα το λες μονος σου ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ πιθανον να εχει ο ανεμιστηρας προβλημα και μικρη πιθανοτητα να μην δινει ρευμα η πλακετα στον ανεμ.Δες στα καλωδια του ανεμ. φερνει ρευμα;

petros1967
17-03-15, 17:07
Η πλακετα δεν δινει ρευμα στο ανεμιστηρα αλλα οταν δεν δουλευει ο ανεμιστηρας τι προβλημα υπαρχει στο να δουλεψει σωστα εστω και λιγο.
Ρωταω γιατι δεν γνωριζω δεν θα εκανε κυκλωμα σωστο το φρεο?

UV.
17-03-15, 18:11
είναι πολλά και ταυτόχρονα τα προβλήματα που μπορούν να ισχύουν σύμφωνα αυτά που περιγράφεις και είναι ακόμη πιο πολύπλοκα γιατί είναι inverter

ειναι δυνατον ο σωληνας ο χοντρος να ζεματαει και ο ψιλος ναι ειναι χλιαρος και να ειναι ο συμπιεστης?

σωστά υποψιάζεσαι ότι δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό
αφού η σωλήνα ζεσταίνετε ο συμπιεστής κάνει την δουλειά του (δηλ συμπιέζει το φρέον και αυτό ανεβάζει την θερμοκρασία του)
όπως περιγράφεις το πρόβλημα δίχνει να είναι φραγμένο στο εσωτερικό κύκλωμα και αφού ούτε για λίγο δεν δουλεύει σωστά λογικά αποκλείουμε το παγοφραγμό

με λειτουργία στην θέρμανση:
1, μέτρα πόση είναι η υψηλή πίεση που έχεις και αν έχει R22 ίσως να έχεις από 260 ή 300+ psi (ανάλογα με την θερμοκρασία που ανεβάζει)
2, μέτρα στην ίδια σωλήνα την θερμοκρασία της (°C) με διαφορά πάνω από 15~20°C δείχνει προς τον παραπάνω συλλογισμό

Η πλακετα δεν δινει ρευμα στο ανεμιστηρα αλλα οταν δεν δουλευει ο ανεμιστηρας τι προβλημα υπαρχει στο να δουλεψει σωστα εστω και λιγο.
και αυτό δεν φαίνεται να σχετίζεται άμεσα με το παραπάνω πρόβλημα (αφού όπως λες ποτέ δεν ξεκινά)
δεν μας έχεις πει ποιό μοντέλο είναι (αν και βλάβη σε αυτό το κομμάτι είναι απλή πχ πρόβλημα στον πυκνωτή λειτουργίας του μοτέρ)
3, δες το εξωτερικό στοιχείο αν πιάνει χιονάκι σε μία ή περισσότερες σπείρες (λευκά σωλινάκια στο στοιχείο)
4, σε λειτουργία ψύξης τι κάνει;

petros1967
17-03-15, 18:42
Το μονο που ηθελα να μαθω ειναι αν ειναι δυνατον να ειναι το προβλημα απο τον συμπιεαστη οπως μου ειπε ο ψυκτικος.Το συγκεκριμενο ειχε ενα θεμα με ενα ολοκληρωμενο τροφοδοσιας strf 6523 το αντικατεστισα αλλα δεν ξεκιναγε ο ανεμιστηρας πιθανο να ειχε και αλλου θεμα.
Οταν εφερα το ψυκτικο για να μου πει και αυτος την γνωμη του αν δηλαδη φταιει ο ανεμιστηρας που συμπεριφερεται ετσι το κλιματιστικο εβαλε και αλλο φρεο,τη μια φορα εκλεισε απο μεγαλη πιεση και τη δευτερη φορα χτυπησε eeprom και εριξε ασφαλεια.Τωρα δε νομιζω οτι μπορω να κανω κατι γιατι δεν γνωριζω να προγραματιζω την eprom και να τη βρω s2401.

UV.
17-03-15, 18:57
Το μονο που ηθελα να μαθω ειναι αν ειναι δυνατον να ειναι το προβλημα απο τον συμπιεαστη οπως μου ειπε ο ψυκτικος.Το συγκεκριμενο ειχε ενα θεμα με ενα ολοκληρωμενο τροφοδοσιας strf 6523 το αντικατεστισα αλλα δεν ξεκιναγε ο ανεμιστηρας πιθανο να ειχε και αλλου θεμα.
Οταν εφερα το ψυκτικο για να μου πει και αυτος την γνωμη του αν δηλαδη φταιει ο ανεμιστηρας που συμπεριφερεται ετσι το κλιματιστικο εβαλε και αλλο φρεο,τη μια φορα εκλεισε απο μεγαλη πιεση και τη δευτερη φορα χτυπησε eeprom και εριξε ασφαλεια.Τωρα δε νομιζω οτι μπορω να κανω κατι γιατι δεν γνωριζω να προγραματιζω την eprom και να τη βρω s2401.

Πέτρο δεν υπάρχει λογική σειρά στις βλάβες και τις ενέργειες αποκατάστασης
1, ο ψυκτικός για κάποιο άγνωστο λόγο προσθέτει φρέον
2, διαπιστώνει ότι φταίει ο συμπιεστής
3, εσύ; άλλαξες ένα εξάρτημα strf 6523 αλλά τι κάνει αυτό το εξάρτημα;
4, η υψηλή πίεση χτύπησε!!! την τη eeprom και έριξε και την ασφάλεια!!! και τώρα χρειάζεται επαναπρογραμματισμό!!!

μάλλον είναι απίθανο να φτιαχτεί με αυτές τις πληροφορίες και με αυτές τις συνθήκες
μακάρι να κάνω λάθος

petros1967
17-03-15, 19:34
Το κλιματιστικο σιγουρα δεν θα φτιαχτει.Το led 301 αναβοσβηνει 13 φορες και αυτο εγινε μετα την επεμβασει του ψυκτικου.Το strf 6523 το αλλαξα γιατι ητανε βραχυκηκλωμενο και εριχνε τοπικη ασφαλεια ητανε ενα νεκρο κλιματιστικο,οταν το αλλαξα ο συμπιεστης ξεκινησε αλλα οχι ο ανεμιστηρας, ολα τα υπολοιπα οπως τα ειπα παραπανω.
Αυτο που δε μπορω να καταλαβω επειδη δεν δουλευε ο εξωτερικος ανεμιστηρας δεν λειτουργουσε και μεσα σωστα?Οταν δεν λειτουργει δηλαδη ο εξωτερικος ανεμιστηρας τι προβληματα δημιουργούνται?

UV.
17-03-15, 20:27
Πέτρο θα φας ξύλο!
κάθε φορά έχεις και άλλες πληροφορίες
είχες πει στο #1 στην τρίτη γραμμή

μεσα φέρνει χλιαρό αερα.
τώρα λες για το μέσα

Αυτο που δε μπορω να καταλαβω επειδη δεν δουλευε ο εξωτερικος ανεμιστηρας δεν λειτουργουσε και μεσα σωστα?
νομίζω ότι είναι πάρα πολύ χλωμό να φτιαχτεί με την βοήθεια κάποιου από εδώ

Οταν δεν λειτουργει δηλαδη ο εξωτερικος ανεμιστηρας τι προβληματα δημιουργούνται?
αν ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα και τίποτα άλλο με το mode στην θέρμανση το μόνο πρόβλημα θα ήταν να παγώνει πολύ σύντομα το εξωτερικό στοιχείο και να οδηγούσε σε συχνούς κύκλους απόψυξης
όλα τα υπόλοιπα ΟΚ με δυνατό και ζεστό αέρα στο εσωτερικό

αν όμως είναι μια κακή εγκατάσταση (με ατμοσφαιρικό αέρα μέσα στο κύκλωμα) αυτό θα οδηγούσε σε άμεσους κύκλους παγοφραγμών λόγω πολύ χαμηλής πίεσης στο εξωτερικό κύκλωμα και χλιαρό αέρα μέσα κλπ

τώρα τι να κάνουμε; 8-[

petros1967
17-03-15, 20:55
Πέτρο θα φας ξύλο!
κάθε φορά έχεις και άλλες πληροφορίες
είχες πει στο #1 στην τρίτη γραμμή

τώρα λες για το μέσα

νομίζω ότι είναι πάρα πολύ χλωμό να φτιαχτεί με την βοήθεια κάποιου από εδώ

αν ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα και τίποτα άλλο με το mode στην θέρμανση το μόνο πρόβλημα θα ήταν να παγώνει πολύ σύντομα το εξωτερικό στοιχείο και να οδηγούσε σε συχνούς κύκλους απόψυξης
όλα τα υπόλοιπα ΟΚ με δυνατό και ζεστό αέρα στο εσωτερικό

αν όμως είναι μια κακή εγκατάσταση (με ατμοσφαιρικό αέρα μέσα στο κύκλωμα) αυτό θα οδηγούσε σε άμεσους κύκλους παγοφραγμών λόγω πολύ χαμηλής πίεσης στο εξωτερικό κύκλωμα και χλιαρό αέρα μέσα κλπ

τώρα τι να κάνουμε; 8-[

Δε μπορω να καταλαβω ποιο σημειο δε λεω καλα οταν εγινε η επισκευη το μηχνημα δουλεψε με τα προβληματα που λεω παραπανω.
Δηλαδη εξωτερικη μοναδα.... ακουω τον συμπιεστη να ξεκιναει αλλα ο ανεμιστηρας οχι,μπηκα μεσα στο σπιτι και εβλεπα οτι εφερνε η εσωτερικη μοναδα χλιαρο αερα και οχι καυτο.Ξετυλιξα και ειδα στο σημειο που μπαινει μεσα στο σπιτι ο σωληνας ο χοντρος ητανε καυτος τοσο οσο δεν εμενε το χερι σου επανω και ο ψιλος ο σωληνας θα ελεγα παγωμενος μεχρι χλιαρος εδινε την εστιση τσακισμενης σωληνας οτι δεν γυρναγε το φρεο γι αυτο φωναξα τον ψυκτικο για να δουμε τι γινεται.Απο οτι μου ειπε δεν βλεπει καπου τσακισμα και εβαλε αρκετο φρεο και οτι εχει ζορισει αρκετα το μηχανημα και οτι και αυτος δεν ξερει το λογο.Τωρα στα λεω περιλυπτικα γιατι αν τα πω ολα για ολα θα βαρεθεις να διαβαζεις.
Τωρα για να φτιαχτει αφου χτυπησε επρομ εγω δεν ξερω να την προγραματισω και να βρω καινουργια οποτε δε θα ασχολιθω αλλο με το μηχανημα.
Απλα προσπαθω να δω που εγινε το λαθος για να μη ξαναγινει.Γι αυτο ρωταω παραπανω υπαρχει περιπτωση να ειναι ο συμπιεστης?να ειναι θεμα απο τον ανεμιστηρα της εξωτερικης μοναδας ?Γιατι προεκιψε μια ζημια η οποια δεν υπηρχε.Και εχω και ενα 14ρι ιδιο που ειχα επισκευαση τωρα τελευταια ευτυχως ολα πηγαν καλα.Απλα δεν θελω να ξανα κανω λαθος αν προκυψει ιδια ζημια

θανασης 7
18-03-15, 19:30
Από τα λεγόμενα σου το κλιματιστικό είναι hitachi έχει αυτοδιαγνωση έτσι δεν είναι;

petros1967
18-03-15, 19:43
Ναι εχει αναβοσβηνει το led 301 13 φορες.Προβλημα στην επρομ φοραει το s24c01 ξερεις κανεναν να μου το προγραματισει?

θανασης 7
18-03-15, 21:05
δύσκολα να βρεις κάποιον από ότι θυμαμε πρέπει να ειχες πρόβλημα και με ένα αλλο hitachi.δύστυχος πας για πλακέτα .Όσο αφορά για το πρόβλημα με τον "ψυκτικό" πρέπει να φωνάξεις κάποιον άλλον να βάλει φρεον από την αρχή και μόνο με ΖΥΓΑΡΙΑ

petros1967
19-03-15, 07:57
Το άλλο το 14ρι που είχα πρόβλημα το έφτιαξα σε αυτό που έχω πρόβλημα είναι το αντίστοιχο το 10ρι αλλά για πλακέτα δεν υπάρχει έχει καταργηθεί το μοντελο,ειναι 15 χρονών περίπου.
Τη μαλακια πρέπει να την έκανε ο ψυκτικός όταν τον ρώτησα τι φρεο μου έβαλλε είπε 407 ενώ αυτό παίρνει r22.Του λέω γιατί 407 και μου λέει ότι το r22 εχει καταργηθει το 407 ειναι αντίστοιχο και δεν υπάρχει προβλημα.Χθες έμαθα ότι για να δεχτεί το 407 πρεπει να αλλαχτούν τα λαδια στο συμπιεστη

klik
19-03-15, 16:17
Ποιό μοντέλο έχεις (τύπο εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας);

Έχω eeprom από hitachi RAS32CNH2.

Δεν έχω βρεί από RAS-24CH1/RAC-24CH1
Δες και εδώ: http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=65741

petros1967
19-03-15, 16:42
Το RAS-32CNH1/RAC-32CNH1 αν εχεις αλλα θα ενδιαφερομουνα και για RAS-40CNH1/RAC-40CNH1 σε περιπτωση προβληματος

θανασης 7
19-03-15, 17:58
μπορείς να βγάλεις μια φωτ. την πλακέτα

petros1967
19-03-15, 18:27
http://i60.tinypic.com/2udxlrb.jpg

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
31-03-15, 23:05
Τσέκαρες την μακρόστενη πλακέτα που συνδέεται το πηνίο με τα κίτρινα καλώδια; ;

petros1967
08-04-15, 09:34
Τσέκαρες την μακρόστενη πλακέτα που συνδέεται το πηνίο με τα κίτρινα καλώδια; ;

Δε χρειάζεται να τη τσεκάρω μου λέει που είναι η ζημια.13 αναβοσβηματα στο led 301 = πρόβλημα στην eeprom

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
08-04-15, 19:21
ΟΚ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ.