PDA

Επιστροφή στο Forum : [Κινητό Τηλέφωνο] Κλείδωμα των ημιτασιόν digitizer από τις εταιρίες;

gas_liosia
06-03-15, 17:38
Φίλοι συνάδελφοι/συμφορουμίτες καλησπέρα. Θέλω να σας πω για ένα πρόβλημα με αντιμετωπίζω το τελευταίο διάστημα και να μου πείτε αν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα και εσείς.
Έχω αλλάξει ουκ ολίγα τζαμάκια σε κινητά τηλέφωνα και tablet (με ενσωματωμένο digitizer τα περισσότερα). Τελευταία όμως αντιμετώπισα ένα πρόβλημα σε δύο διαφορετικά τηλέφωνα.
Σε ένα Lumia 620 και σε ένα XPERIA ST15i. Τοποθέτησα από δύο διαφορετικά ανταλλακτικά εμπορίου στο κάθε ένα και δε δούλεψε κανένα (χωρίς ανταπόκριση στην αφή). Στο Lumia πήρα ανταλλακτικό από ελληνικό κατάστημα. Εφόσον δε δούλεψε μου κάνανε αντικατάσταση με ανταλλακτικό από άλλη παρτίδα και είχα το ίδιο πρόβλημα. Τονίζω ότι το αρχικό σπασμένο τζαμάκι (γνήσιο), δούλευε κανονικά και πριν και μετά τις επισκευές. Μίλησα και με άλλο κατάστημα και μου είπαν ότι τους είχαν γίνει επιστροφές από παλιότερες πωλήσεις (δεν δοκίμασα διότι δεν θα είχα επιστροφή χρημάτων...)
Το ίδιο ακριβώς αντιμετώπισα και με το XPERIA, μόνο που η αγορά έγινε από το ebay. Αυτή τη φορά μίλησα και με την αντιπρωσωπία... Μου είπαν ότι δε βγαίνει ανταλλακτικό πλέον για αυτό το μοντέλο... και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι μήπως βρω από ebay... :lool:
Δε νομίζω να είμαι τόσο... "τυχερός" και να έπεσα σε 4/4 ελαττωματικά ανταλλακτικά. Σκέφτομαι μήπως ξυπνήσανε οι εταιρίες και βγάζουν updates που να αναγνωρίζουν τα ημιτασιόν και τα απενεργοποιούν αυτόματα. Έκανα μια αναζήτηση στο διαδίκτυο και βρήκα ένα θέμα που κάποιος περιγράφει αυτό ακριβώς. Ότι είχε κάνει αντικατάσταση τζαμιού στο κινητό του (ημιτασιόν) και στην αρχή δούλευε η αφή. Μόλις έκανε ένα update δεν ξαναδούλεψε...
Παραθέτω και το link εδώ (http://forums.windowscentral.com/nokia-lumia-820/249355-touch-not-working-after-amber-update-replaced-digitizer.html).
Μήπως ακολουθούν τελικά οι κατασκευαστές τα χνάρια της FTDI???
Ακόμα και γνήσιο ανταλλακτικό να θέλει να τοποθετήσει κανείς, δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Αφού έχουν ενσωματώσει τα τζαμάκια-digitizer-οθόνη... και πλασάρουνε παρέα και το frame... και στο πουλάνε πανάκριβα (και όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα). Δηλαδή για μια γρατζουνιά χρειάζεται να αλλάξει κανείς παραπάνω από το μισό κινητό, αφού κρατά μόνο την πλακέτα και τη μπαταρία ίδια... Πολλές φορές η τιμή φτάνει την αξία του ίδιου του κινητού.
Όλα για το μονοπώλιο τελικά;
Δεν είμαι απόλυτος σε αυτά που έγραψα παραπάνω, απλά προς τα εκεί αρχίζω να καταλήγω από τις εμπειρίες μου. Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας, ή αν αντιμετωπίζει και άλλος τα ίδια προβλήματα με αυτά ή και άλλα μοντέλα.
Συγνώμη αν ήμουν κουραστικός.

chip
06-03-15, 22:22
αν και δεν εχω ιδέα από service κινητών δε νομίζω... μάλλον οι κινέζοι αντιγραφείς έχουν χαρακτηρίσει από λάθος συμβατό κάτι που δεν είναι συμβατό.... ή πουλάνε προβληματικά (την απόρρηψη της παραγωγης) και δεν είναι περίεργο να αλλάξεις πωλητή και πάλι να συμβεί το ίδιο αφού και αυτοί φαίνεται οτι συχνά έχουν κοινό προηθευτή....
το digitizer νομίζω δεν έχει τσιπάκι... ή κανω λάθος?

είχα παραγγείλει (πρέπει να ήταν πριν 2 χρόνια) από ebay ένα digitizer σε μία φίλη για LG κινητό και το είχε παει σε κατάστημα για αλλαγή και δεν δούλευε σωστά (δούλευε το μισό)... της έκαναν update και δεν βελτιώθηκε...
στη συνέχεια της παρείγγειλα δεύτερο από άλλο πωλητή το οποίο είχε δουλέψει.... (εννοείτε και οι δύο πωλητές έλεγαν Original και φυσικά η τιμή ήταν πολύ χαμηλή... χώμα στον πρώτο που δεν δουλεψε και αρκετά ακριβότερο το δεύτερο αλλά και πάλι φθηνό)

gas_liosia
07-03-15, 01:02
Γεια σου Chip. Τα digitizer έχουν chip πάνω στο flex. Στην δική σου περίπτωση (που δεν δούλευε η οθόνη σε όλη την επιφάνεια) ήταν 99,9% πρόβλημα κάποιας επαφής, είτε στο κούμπωμα είτε κάποια επαφή στο ολοκληρωμένο. Δεν θα με παραξένευε κάτι τέτοιο. Οι δικές μου περιπτώσεις είναι από διαφορετικά κινητά και με διαφορικό ανταλλακτικό εμπορίου κάθε φορά, με μηδέν ανταπόκριση πουθενά. Μόνο το backlight των κουμπιών επαφής άναβε. Δεν γίνεται ένα ανταλλακτικό να παίζει σε μερικά κινητά μόνο, όπως μου είπαν από τα καταστήματα που μίλησα (μου είχαν πει ότι σε ορισμένα δούλεψε ενώ σε κάποια άλλα όχι). Γι' αυτό υποψιάζομαι τις εκδόσεις λογισμικού. Στην αντιπροσωπία ρώτησα αν ισχύει κάτι τέτοιο. Δηλαδή αν χρειάζονταν να τους αναφέρω κάποιο συγκεκριμένο κωδικό από το κινητό για να έχω το σωστό ανταλλακτικό, και μου είπαν πως όχι. Τους είχα αναφέρει το πρόβλημα που είχα αντημετωπίσει με το Lumia και μου είπαν μόνο πως δεν δούλεψε γιατί δεν ήταν γνήσιο.
Μόλις άρχισα να υποψιάζομαι το λογισμικό και το έψαξα στο google, βρήκα το link που ανέβασα στο πρώτο ποστ. Δεν είναι περίεργο που ενώ είχε τοποθετημένο ημιτασιόν digitizer, ενώ στην αρχή δούλευε, μετά από update "νέκρωσε" η αφή;
Μου κάνουν πολύ περίεργα όλα αυτά.

manolo
07-03-15, 10:53
Καλημέρα κι από μένα.
Αυτό που γνωρίζω για τα ανταλλακτικά κινητών είναι ότι σε γενικές γραμμές υπάρχουν τα εντελώς no name, τα ΟΕΜ και τα γνήσια. Γενικά σε οθόνες digitizer τα γνήσια πουλιούνται ως bundle από τις εταιρείες, δηλαδή οθόνη-digitizer μαζί. Εγώ αποφεύγω τα no name τελείως παρόλο που η τιμή τους είναι εξευτελιστική γιατί την έχω πατήσει μερικές φορές (δε δούλευε). Προτιμώ ΟΕΜ ανταλλακτικά και σε κάποιες περιπτώσεις και γνήσια αν δε τίθεται θέμα κόστους. Με ΟΕΜ ανταλλακτικό δεν μου έχει τύχει να μη δουλέψει..

gas_liosia
07-03-15, 12:40
Καλημέρα manolo. Και εγώ μέχρι τώρα δεν είχα προβλήματα. Τους τελευταίους 2 μήνες περίπου μου έχουν τύχει διάφορα στραβά. Τα ΟΕΜ μιας και τα ανέφερες είναι άλλο ένα κεφάλαιο που θα ήθελα να συζητήσουμε. Πρόσφατα την πάτησα με ένα bundle όπως λες για Galaxy S3 (digitizer-οθόνη-frame) το οποίο ήταν υποτίθεται ΟΕΜ. Να σημειώσω ότι η οθόνη ήταν μικρότερη από την εργοστασιακή και το μπλε χρώμα αρκετά διαφορετικό επίσης. Μέσα σε 20 μέρες κάηκε η οθόνη.

manolo
07-03-15, 20:52
Κωνσταντίνε καλησπέρα,
φίλε αν η οθόνη ήταν μικρότερη τότε ΣΙΓΟΥΡΑ δεν ήταν ΟΕΜ το ανταλλακτικό και αυτός από τον οποίο το αγόρασες ή τον κορόιδεψαν ή αυτός σε σένα. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι μερικές φορές - ευτυχώς λίγες - μπορεί να βρεθεί κάποιος αντιεπαγγελματίας και να σου πωλήσει no name ανταλλακτικό γ' διαλογής ως ΟΕΜ.

gas_liosia
07-03-15, 21:12
Η αγορά είχε γίνει από ebay. Αλλά και από Ελλάδα που είχα προμηθευτεί το ίδιο ανταλλακτικό ως "γνήσιο..." ήταν ίδιο με αυτό που αναφέρω. Και στις δύο περιπτώσεις το κατάλαβα ότι δεν ήταν γνήσια, απλά τις περισσότερες φορές τους ρωτάω για επιβεβαίωση μόνο και μόνο για να δω τι θα απαντήσουν. Γενικά έχω καταλήξει ότι γνήσια ανταλλακτικά ψωνίζεις μόνο από τα επίσημα συνεργαζόμενα της εκάστοτε εταιρίας. Όλα τα υπόλοιπα του εμπορίου είναι ημιτασιόν (τουλάχιστον τα περισσότερα). Και οι ενδείξεις "ΟΕΜ" και "γνήσιο" δυστυχώς χρησιμοποιούνται λανθασμένα από τους περισσότερους πωλητές.

manolo
07-03-15, 21:23
Συμφωνώ! Ένα ακόμα στοιχείο που καταλαβαίνεις ότι είναι ΟΕΜ ή γνήσια είναι η λίγο τσουχτερή τιμή. Καμιά φορά προτιμώ να τα δώσω με κάποιο παζάρι αν είναι εφικτό και να έχω ήσυχο το κεφάλι μου παρά να μπλέξω με μαϊμούδες.

gas_liosia
07-03-15, 21:42
Σαφώς. Ήθελα να αναφερθώ και εγώ στο θέμα της τιμής. Δεν είναι δυνατόν να σου πουλάνε στην μισή τιμή γνήσιο ανταλλακτικό. Και εγώ μετά από αυτά έχω καταλήξει ότι θα απευθύνομαι μόνο στην εταιρία για ανταλλακτικά. Δεν γίνεται να περιμένεις ένα μήνα παραγγελία από εξωτερικό και άλλο τόσο για αντικατάσταση και στο τέλος για να κάνεις δουλειά να βάζεις λεφτά από την τσέπη σου... Επίσης, λίγα ελληνικά καταστήματα σε καλύπτουν χωρίς έξτρα χρεώσεις (μεταφορικά) ή επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση ελαττώματος.