PDA

Επιστροφή στο Forum : [Brandt] Ζορίζεται να γυρίσει τον κάδο σε Brandt WFU0411E

nick kal
18-01-15, 11:38
Καλησπερα σας

Μετά απο μια "βαριά¨πλύση που ειχα κάνει στο παρελθόν με πετσετες ,είχε μυρισει κάτι σαν καμένο..
Εκτοτε οι πλύσεις γινονται κανονικα ΜΟΝΟ εαν εχω λιγα ρουχα μεσα. Εαν βαλω περίπου το μισό σε χωρητικότητα η λίγο παραπανω ,τότε στην μέση του κύκλου,αφου ζεσταθει δηλ, δειχνει να ζοριζεται να γυρισει τον κάδο(με νερό μέσα,αλλά ΔΕΝ μυρίζει καμένα ουτε θόρυβο κανει). Ετσι προχωραει μόνο του στο επομενο σταδιο,μεχρι που φτανει στο στύψιμο,το οποίο το κανει κανονικά. Σας γραφω και τους κωδικους της πορτας να δουμε εαν εχει καρβουνακια η πυκνωτες...Παρακαλώ θα ηθελα και τη γνωμη σας στο προβλημα. Το πλυντηριο ειναι 10 ετων ,αλλα δεν εχει βγάλει άλλα προβλήματα,προς το παρόν. Νομιζω πως αξιζει να το κρατησω.
Ευχαριστω.
Brandt WFU0411E
921003585
No 031810973
(Εχω ξαναγραψει εδω στο παρελθον σχετικά ,αλλά δεν προχωρησα σε καποια επισκευη τότε λογω μετακόμισης μου στο εξωτερικό!! Τωρα ξαναγύρισα πίσω και πρεπει επιτελους να το φτιαξω αφου δείχνει ακομα πιο "κουρασμενο" πλέον). Ο διακόπτης δεν ηταν,απλα ειχε πεσει το ρελε απο τον πίνακα όταν μια μέρα δεν άναβε καθόλου.

Κυριακίδης
18-01-15, 12:59
Όπως φαίνεται στην παρακάτω λίστα του μοντέλου (έχει πυκνωτή 14mF) και μπορεί να είναι αυτός .
http://www.eaparts.gr/modelsearch.aspx?man=BRANDT&mod=WFU0411E&mid=2207#prettyPhoto
Αλλά πρώτα δες και τον ιμάντα μήπως είναι χαλαρός και λόγω του φορτίου "γλιστρούσε" και με την τριβή μύρισε . (προσοχή εκτός ρεύματος και ο πυκνωτής κρατάει τάση).
Για το πως θα καταλάβεις αν γλιστράει ο ιμάντας αυτό θα το δεις όταν θα έχεις το φορτίο μέσα και το βλέπεις από πίσω με ανοικτό το καπάκι (δεν βάζουμε χέρια μέσα όταν λειτουργεί) , βλέπεις αν το μοτέρ γυρίζει περισσότερες φυσιολογικές στροφές από αυτές που έπρεπε να μεταδίδει στον ιμάντα και στην τροχαλία.

nick kal
20-01-15, 02:37
Σ ευχαριστώ Πέτρο!Θα το κοιτάξω μέσα στην εβδομάδα που θα 'χω λίγο χρόνο και θα ενημερώσω :biggrin: