Επιστροφή στο Forum : [Κλιματιστικό Toshiba] RAS-10JKVP-E
Εχω 2 ιδια κλιματιστικα toshiba daiseikai 9000 btu (2.5kw) αγορασμενα το 2005. και τα δυο αρχικα αθορυβα. Το ενα απο τα 2 δουλευε χειμωνα καλοκαιρι οποτε ειχε και τις μεγαλυτερες φθορες. Στα 6 χρονια παρατηρησα οτι η σταθμη θορυβου ειχε ανεβει ενω εβγαλε και την πρωτη βλαβη (πλακετα). Στα 8 χρονια αρχισε να ακουγεται περισσοτερο το ενα και λιγο το αλλο. Επειδη ο θορυβος ειναι αρκετα ενοχλητικος εφερα καποιο τεχνικο και μου ειπε οτι ειναι μοτερ ανεμιστηρα. Σε ερωτηση για κοστος σε αντιπροσωπια, το ανταλλακτικο κοστιζει 182+φπα + 10 courier !!!! και 45+φπα η εργασια. Επειδη πλεον ο θορυβος ειναι ακομα πιο ενοχλητικος, και αν δεν βρω πιο φτηνο το ανταλλακτικο σκεφτομαι να το αλλαξω, ξέρει κανείς που μπορώ να βρω φτηνότερα ανταλλακτικό;
brasidas12
16-01-15, 17:57
με τοσα λεφτα αγοράζεις ένα καινουργιο 9αρακι και τελος. τωρα για ανταλλακτικο για βαλε τον κωδικο του μοτερ στο google να δεις αν θα σου βγαλει κανα μαγαζι πιο οικονομικο αλλιως από ebay παλι με τον κωδικο και το μοντελο
Κυριακίδης
16-01-15, 21:30
Εσωτερικού ? εξωτερικού ανεμιστήρα? τον είδες από κοντά? τι έχει στους άξονες? κουζινέτα? ρουλεμάν?
Είναι εσωτερικός ανεμιστήρας. Ρουλεμαν έχει το μοτέρ αλλά πρεσαριστο μου είπαν. 2 τεχνικοι που ασχολήθηκαν. Ουτε στο ebay ουτε στο Google υπάρχει κάτι. Και έχω και το service manual. Η ποιότητα του και η απόδοση του συγκρίνεται με καλά σημερινά. Cop , eer στα 4.3 και κατεβαίνει στα 2000 btu το inverter.
Αν δεν καταφέρω κατι, θα αλλάξω το ένα και θα το φυλαξω για ανταλλακτικά για το άλλο.
Μια λύση είναι αν κάποιος μπορεί να αλλάξει ρουλεμαν στο μοτέρ.
Κυριακίδης
17-01-15, 16:42
Μόνο έτσι (αλλαγή ρουλεμάν ) αν υπάρχει η δυνατότητα . Γιατί 250 ευρώ για έναν ανεμιστήρα (και που είναι μόνο από ρουλεμάν) είναι γελοία πράγματα . Όμως δεν έχουμε μια εικόνα για τι είδους μοτέρ είναι και πως είναι διαμορφωμένο (στοιχεία μοτέρ κτλ) τις προάλλες σε έναν απορροφητήρα ΤΕΚΑ (και αυτός θόρυβο από κουζινέτα ήταν το πρόβλημα του ) αλλά το μοτέρ κόστιζε 150 ευρώ . (για έναν φίλο ήταν ) τελικά με ψάξιμο που έκανε ο φίλος βρήκε ένα με 63 ευρώ . Όταν όμως το είδαμε και ήρθε για να το βάλουμε , είδαμε ότι το αρχικό μοτέρ ήταν 290W και αυτό που έστειλε ήταν διαφορετικό στα 230W (και διαφορετικές ταχύτητες και καλώδια ) . Ευτυχώς το ανοίξαμε το καινούριο είδαμε ότι είχε τα ίδια κουζινέτα με του παλιού κινητήρα και αλλάξαμε μόνο τα καπάκια με τα κουζινέτα ... τώρα "πετάει " με 100 ευρώ φθηνότερα . Ανάλογα την κατάσταση πάντα.
Μόνο έτσι (αλλαγή ρουλεμάν ) αν υπάρχει η δυνατότητα . Γιατί 250 ευρώ για έναν ανεμιστήρα (και που είναι μόνο από ρουλεμάν) είναι γελοία πράγματα . Όμως δεν έχουμε μια εικόνα για τι είδους μοτέρ είναι και πως είναι διαμορφωμένο (στοιχεία μοτέρ κτλ) τις προάλλες σε έναν απορροφητήρα ΤΕΚΑ (και αυτός θόρυβο από κουζινέτα ήταν το πρόβλημα του ) αλλά το μοτέρ κόστιζε 150 ευρώ . (για έναν φίλο ήταν ) τελικά με ψάξιμο που έκανε ο φίλος βρήκε ένα με 63 ευρώ . Όταν όμως το είδαμε και ήρθε για να το βάλουμε , είδαμε ότι το αρχικό μοτέρ ήταν 290W και αυτό που έστειλε ήταν διαφορετικό στα 230W (και διαφορετικές ταχύτητες και καλώδια ) . Ευτυχώς το ανοίξαμε το καινούριο είδαμε ότι είχε τα ίδια κουζινέτα με του παλιού κινητήρα και αλλάξαμε μόνο τα καπάκια με τα κουζινέτα ... τώρα "πετάει " με 100 ευρώ φθηνότερα . Ανάλογα την κατάσταση πάντα.
Στοιχεια μοτερ που ξερω ειναι DC280-340V, 30W. Περισοτερα θα αποκτησω αν λυθει το κλιματιστικο . Εχω τον κωδικο του απο το service manual αλλα αυτο δεν λεει κατι. Το αλλο που εμαθα ειναι οτι πιθανα να ειναι πλαστικοποιημενο, οποτε εχει και αυτο το θεμα. Το "χειροτερο" ομως ειναι οτι το συγκεκριμενο μοτερ υποστηριζει 5 ταχυτητες με προσβαση απο κοντρολ και 2 κρυφες (μια πολυ χαμηλη για υπνο και μια για το powerful). Επειδη το θεωρω εξαιρετικο κλιματιστικο αλλα με πολυ εκμεταλλευση απο πλευρας ανταλλακτικων, και καθολου φθηνο για να δικαιολογησω αυτη την πολιτικη, οταν το αντικαταστησω θα προσπαθησω να το ανοιξω να δω αν βγαζω ακρη.
Λοιπον, βρηκα λυση. Υπαρχει καποιος στην Σουηδια που αλλαζει τα ρουλεμαν στα μοτερ. Οποτε βρηκα μοτερ.
Το θεμα μου ειναι οτι ρωτωντας για αλλαγη μου λενε οτι πρεπει να το βγαλουν (ολη την εσωτερικη μοναδα) γιατι πρεπει να βγει και το στοιχειο για αλλαγη του μοτερ ανεμιστηρα ενω το service manual λεει οτι βγαινει απο την δεξια πλευρα (το διαπιστωσα και εγω).
Ξερει κανεις κατι ;;
καλησπερα απο μενα!! καποιοι ανεμιστηρες βγαινουν - μπαινουν ευκολα και καποιοι παρα πολυ δυσκολα!! προσοχη λοιπον