Επιστροφή στο Forum : [Κινητό Τηλέφωνο] Επισκευή connector οθόνης πάνω στην μητρική, σε smartphone
Χαίρεται, ένας φίλος μου έφερε ένα smartphone μήπως μπορέσω να δώ τι φταίει. Το είχε πάει για επισκευή και του είπαν πως δεν επισκευάζεται.Το σύμπτωμα είναι οτι δεν δείχνει τίποτα η οθόνη. Καθώς το άνοιξα είδα κάποια σημάδια οτι έχει ξανανοιχθεί και στον μαύρο κύκλο που έχω βάλει στην φωτό βλέπω οτι λείπει ένα πινάκι από τον connector. Υπάρχει περίπτωση να βρεθεί ανταλλακτικό connector και να ξανακολληθεί; Eπειδή είναι ένα τηλέφωνο όχι από τα γνωστά που κυκλοφορούν, υπάρχουν ελάχιστα ανταλλακτικά στο ebay γι'αυτό το τηλέφωνο.
Ευχαριστώ.http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=38871&stc=1
HTC φαίνεται από το ταμπελάκι της πλακέτας αλλά πες μας λεπτομέρειες της συσκευής και βγάλε λίγο πιο καθαρές φωτογραφίες (macro).
Για την ακρίβεια είναι asus zenfone 6 το smartphone.
Eδώ νομίζω θα φαίνεται καλύτερα. Με βελάκι δείχνω το πινάκι που λείπει.
http://i60.tinypic.com/14me8a1.jpg
Κανείς ρε παιδιά; Απλώς να ξέρω αν μπορεί να βρεθεί ανταλλακτικό και αξίζει ο κόπος να ξανακολληθεί.
Φίλε καλησπέρα,
ο connector που ζητάς είναι οι λεγόμενοι FFC - FPC connectors για boards των κινητών τηλεφώνων. Μέτρα πόσα pins είναι και μπορείς να παραγγείλεις από το Internet (E-bay, aliexpress, molex.com). Υπάρχει πληθώρα και από πλευράς αριθμού pins και διάφορων τύπων. Απ΄ ότι βλέπω εκ πρώτης όψεως ο δικός σου πρέπει να είναι των 30 pins με 0,5 mm pitch. χωρίς όμως να είμαι σίγουρος. Πάντως υπάρχουν στο εμπόριο τουλάχιστον στο εξωτερικό. Για Ελλάδα δεν ξέρω αλλά ψάξτο λίγο στο Web.
Aκριβώς αυτήν την απάντηση έψαχνα! Να είσαι καλά φίλε, ευχαριστώ!
θα καταφερεις να τον κολλησεις; θελει εξξοπλισμο."λοιωνει" ευκολα
Φίλε καλησπέρα,
ο connector που ζητάς είναι οι λεγόμενοι FFC - FPC connectors για boards των κινητών τηλεφώνων. Μέτρα πόσα pins είναι και μπορείς να παραγγείλεις από το Internet (E-bay, aliexpress, molex.com). Υπάρχει πληθώρα και από πλευράς αριθμού pins και διάφορων τύπων. Απ΄ ότι βλέπω εκ πρώτης όψεως ο δικός σου πρέπει να είναι των 30 pins με 0,5 mm pitch. χωρίς όμως να είμαι σίγουρος. Πάντως υπάρχουν στο εμπόριο τουλάχιστον στο εξωτερικό. Για Ελλάδα δεν ξέρω αλλά ψάξτο λίγο στο Web.
σωστος
conector flexible υπαρχουν πολλα και θα βρεις
αλλα υπαρχει και μια πατεντα που κανουμε πχ
εσυ εχεις 18 επαφες στο ribon αν βρεις με 20 με την προυποθεση να ταιριαζουν οι αποστασεις( pitch)
το κολλας και οι 2 ακριανες να μεινουν στο αερα
το θεμα ειναι στο κολλημα ---> μπορεις??
Παρήγγειλα από ebay μια δεκάδα με 2 pins παραπάνω για να κάνω την πατέντα που λες( Δεν έβρισκα πουθενά με τα σωστά pins). Θα το παλέψω μόνος μου και άμα δεν τα καταφέρω θα απευθυνθώ σε κάποιον πιό ειδικό και γιατί όχι και σε κάποιον από το forum(με το αζημίωτο φυσικά).
Ευχαριστώ για την βοήθεια!