Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] Πρόβλημα σε laptop FUJITSU Siemens amilo D 7830
Γεια χαρά παιδιά. Έχω πρόβλημα με τον υπολογιστή μου με το που ξεκιναει βγάζει .
cmos wrong settings
cmos date / time not set
Όταν μπαίνω με F2 αλλάζει η ώρα και η ημερομηνία αλλά δεν την κρατάει και δεν πηγαίνει σε άλλο σημείο στο μενού. Καμιά ιδέα ;
Θελει αλλαγη η μπαταρια του CMOS.
Θα το δοκιμάσω απλά δεν βρίσκω το service manual για το λύσιμό του και ξαναμιλάμε. Ευχαριστώ Γιώργο
Άλλαξα μπαταρία και πάλι βγάζει τα ίδια . Λες να έχω θέμα με το chip του bios και αν ναι μπορω να κάνω κάτι με αυτό;
κανε ενα update bios μπας και φτιαξει αλλα το παθαιναν αυτο τα συγκεκριμενα και δεν μπορεις να κανεις κατι
η μπαταρια που εβαλες ειναι καινουργια; εχει μπει καλα;
Παναγιώτη μπαταρία καινούργια . Update δεν έχω ξανακάνει , αν είναι μανίκι σκεφτόμουν να πάρω έτοιμο από ebay με το bios μαζί το chip.
Ευκολο ειναι το update, ή μεσα απο τα windows γινεται η το γραφεις σε ενα usb και το κανει μονο του αφου πατησεις τα καταλληλα κουμπια.
Είδα μερικά βιντεάκια και μάλλον θα προτιμήσω με usb stick. Απλά το θέμα είναι ότι είναι παλιός ο υπολογιστής και δεν ξέρω αν κάνει boot από usb , ενώ παράλληλα δεν έχω λειτουργικά πλήκτρα στην εκκίνηση μόνο το F2 που με πάει στο bios για να αλλάξω ημερομηνία και ώρα και όταν καταφέρνω να τα αλλάξω δεν τα κρατάει , ούτε πατιέται το ENTER και πολλά άλλα κουμπιά εκτός από 2 βελάκια , TAB , ESC , F9 και F1 .
Παιδιά κατόπιν παραγγελίας καινούργιου CHIP BIOS με update από την εταιρεία έτοιμο . Πάλι κάνει τα ίδια. Τώρα με πηγαίνει σε error από κάποιο chip. Συγκεκριμένα μέσω block diagram της motherboard uniwill 755II0 rev:C έχει το ΚΒC (NS-PC87591) Ή τον controller ΙΝΤEL FW82801DB. Ποια είναι η γνώμη σας;
Παιδιά κατόπιν παραγγελίας καινούργιου CHIP BIOS με update από την εταιρεία έτοιμο . Πάλι κάνει τα ίδια. Τώρα με πηγαίνει σε error από κάποιο chip. Συγκεκριμένα μέσω block diagram της motherboard uniwill 755II0 rev:C έχει το ΚΒC (NS-PC87591) Ή τον controller ΙΝΤEL FW82801DB. Ποια είναι η γνώμη σας;
μέτρα τάση πάνω στη μπαταρία. νομίζω δεν θα βρεις, η/ θα είναι πολύ χαμηλή....
δεν τροφοδοτείται..