Επιστροφή στο Forum : [Κλιματιστικό Mitsubishi] Mitsubishi srk/src 285 ΘΕΡΜΙΣΤΟΡ / SENSOR
Γεια σας εχω ένα κλιματιστικο Mitsubishi srk/src 285 HENF που δεν δουλεύει ο ανεμιστήρας της εξωτερικης μοναδας στο κρυο μονο ,εχω βρει ότι φταιει το θερμιστορ παγου που εχει στην αρχη της σερπαντίνας στην εξωτερικη μοναδα και πρεπει να το αλλαξω αλλα λογο δυσκολειας πρόσβασης στην μοναδα και στο θερμιστορ δεν μπορω να δω τα στοιχειά του για να ξερω ποσα ohm είναι ετσι ώστε όταν το λύσω να εχω το καινούργιο στο χερι και να το αλλάξω άμεσα .Γνωριζει κανεις την τιμη του ή υπαρχει στο εμποριο καποιο στανταρ για τα κλιματιστικα Mitsubishi. Να αναφερω ότι τι θερμιστορ αυτό δεν εμλεκεται με το ηλεκτρονικο κόμματι του κλιματιστικου αλλα συνδέεται πανω σε έναν ρελε για να τουμπαρει την λειτουργεια για αποπαγοποιηση .
Να αναφερω ότι τι θερμιστορ αυτό δεν εμλεκεται με το ηλεκτρονικο κόμματι του κλιματιστικου αλλα συνδέεται πανω σε έναν ρελε για να τουμπαρει την λειτουργεια για αποπαγοποιηση .
λάθος johndaf
ο σένσορας συνδέεται στα ηλεκτρονικά και μάλιστα βλέπω ότι είναι και inverter δηλ ακόμη πιο πολύπλοκο
οπότε είναι δύσκολο να το επισκευάσεις μόνος σου γιατί απαιτεί πολλές και πολύπλευρες γνώσεις :crying:
επίσης νομίζω ότι δεν ανέφερες όλα τα συμπτώματα δηλ θα πρέπει να ανάβουν λαμπάκια error code κλπ (δεν σταματά μόνο ο εξωτερικός ανεμιστήρας ε; )
στην περίπτωση σου δεν είναι απλά τα πράγματα και τσάμπα θα αλλάξεις τον σένσορα
inverter η εκδίκηση των ψυκτικών 8-[
λάθος johndaf
ο σένσορας συνδέεται στα ηλεκτρονικά και μάλιστα βλέπω ότι είναι και inverter δηλ ακόμη πιο πολύπλοκο
οπότε είναι δύσκολο να το επισκευάσεις μόνος σου γιατί απαιτεί πολλές και πολύπλευρες γνώσεις :crying:
επίσης νομίζω ότι δεν ανέφερες όλα τα συμπτώματα δηλ θα πρέπει να ανάβουν λαμπάκια error code κλπ (δεν σταματά μόνο ο εξωτερικός ανεμιστήρας ε; )
στην περίπτωση σου δεν είναι απλά τα πράγματα και τσάμπα θα αλλάξεις τον σένσορα
Φιλε UV μαλλον το εχεις μπερδεψει με άλλο τυπο κλιματιστικου δεν είναι inverter και σταματα μονο ο ανεμιστήρας στην εξωτερικη μοναδα όταν συνδεω τον αισθητηρα, ο συμπιεστης δουλευει κανονικα αλλα κοβει μετα από λιγο γιατι δεν δουλευει ο ανεμιστήρας και κοβει .Ολο το καλοκαιρι δούλευε στην κανονικα στην ψυξη αλλα τωρα που το θελω και για θερμανση θελω να το φτιαξω για να μην κανω ζημια στον συμπιεστη !!
ΟΚ αφού δεν είναι inverter τότε σίγουρα είναι πιό απλά τα πράγματα
στην θέρμανση δουλεύει κανονικά;
Ολο το καλοκαιρι δούλευε στην κανονικα στην ψυξη
άρα το πρόβλημα είναι μόνο στην θέρμανση;
η λειτουργία του εξωτερικού ανεμιστήρα στην θέρμανση είναι όχι για να ψύχει τον συμπιεστή αλλά να μην παγώσει το εξωτερικό στοιχείο
άρα μάλλον έχεις πολύ μεγάλες πιέσεις
και το κύκλωμα ελέγχου σταματά τον εξωτερικό ανεμιστήρα
1. μήπως πρόσθεσες υγρά
2. έχεις μετρήσει τι πιέσεις έχεις στην θέρμανση;
Και για να μην αφήσω αναπάντητο το θεμα βαζω ένα αρχειο που εχει το ηλεκτρικο κομμάτι και troubleshooting http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=38787&stc=1&thumb=1.
Ακολούθησα το δεντρο βλαβων troubleshooting για τον ανεμιστήρα και εχω πρόβλημα στον DH2 DEFROST SENSOR που φαινετε στο κυκλωμα.
Τον μετρησα με πολυμετρο το καλοκαιρι και είναι ανοικτος.Επεισης λεει ότι ανοιγει στους 14 βαθμούς, μπορει αυτό αν το πω στα μαγαζια με ανταλλακτικα να μου προτεινουν καποιον ?
το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να βγαλεις τον αισθητηρα, και να πας να βρεις ακριβως τον ιδιο. διοτι υπαρχουν πολλα ηδη, μεγεθη κτλ και ισως παιδευτεις παραπανω αν αγορασεις στην τυχη