Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΟΛΛΗΣΗΣ CT-853ND

gmavro
27-11-14, 17:21
Καλησπέρα.

Όπως λεει και ο τίτλος αγόρασα πριν ενάμιση χρονο περίπου τον παραπάνω σταθμό κόλλησης και πριν 20 μέρες σταμάτησε να δουλεύει το κολλητήρι , δεν ζεσταίνει καθόλου .
Μέτρησα την αντίσταση και ειναι καμένη , ετσι βρηκα απο το internet μια παρόμοια (μιας και η τελε δεν εχει φέρει ... )
Την έβαλα επανω και δείχνει να δουλευει μια χαρα , ΑΛΛΑ δεν 1. δεν ρυθμίζει καθόλου την θερμοκρασία , 2. και βασικο , ενω το κλείνω απο τον διακόπτη μπροστά αυτο συνεχίζει να ζεσταίνει ..... και ο μονος τρόπος να το κλείσω ειναι η να βγαλω το κολλητήρι η να το βγάλω εντελώς απο το ρευμα .
Το ανοιξα μέσα και βρήκα απο την μερια του κολλητηριού ενα chip BT131-600 καμένο ... Το άλλαξα με ενα BT137-600 (δεν ξέρω αν εκανα καλα ) αλλα παλι κανει τα ιδια .
Να πω οτι η μερια του ζεστού αερα δουλεύει μια χαρα .

Καμιά ιδεα τι να δω ?

chip
27-11-14, 18:38
Το BT131-600 είναι TRIAC και όχι τσιπάκι...
δεν ξέρω αν το πρόβλημα είναι στο TRIAC όμως από εκεί πρέπει να αρχίσεις και πρέπει να βάλεις ίδιο με το αρχικό BT131-600
To ΒΤ131-600 έχει ευαίσθητη είσοδο για να οδηγείται απ ευθείας από λογικό ολοκληρωμένο
Τo BT137-600 έχει χαμηλής ευαισθησίας είσοδο για να μην επιρεάζεται από θόρυβο

gmavro
27-11-14, 19:20
Ωραία θα πάρω ενα bt131-600 να δοκιμάσω ...
Πάντως αυτο ειναι σίγουρα καμένο γιατι ειναι σπασμένο το μισό ...
Είναι λογικό να κανει περνάει το 220v με καμένο το BT ?

FILMAN
28-11-14, 10:50
Αν βραχυκύκλωσε, γιατί όχι; Ακριβώς το ίδιο μου συνέβη χθες με ένα Τ410. Πιθανόν να έχουν καεί κι άλλα εξαρτήματα.

gmavro
28-11-14, 17:28
Αν βραχυκύκλωσε, γιατί όχι; Ακριβώς το ίδιο μου συνέβη χθες με ένα Τ410. Πιθανόν να έχουν καεί κι άλλα εξαρτήματα.

Καλησπέρα.

Μπορείς να μου πεις τι άλλο μπορεί να εχει κάψει ?
Ποιο πισω σίγουρα θα εχει κατι για την ταση ?
Υπάρχει περίπτωση να έκανε ζημιά στον προσεσορα ?

Ευχαριστώ.

gmavro
29-11-14, 11:33
Τελικά ο ένοχος ηταν το BT131 Μάνο .
Δούλεψε μια χαρά και με το 137 απλα το λάθος μου ήταν οτι το συνέδεα λάθος ...
Πλέον και με την πατεντα που έβαλα και απο άλλο αντίσταση ειναι μια χαρα και δεν εχω ανάγκη την tele ...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας .