PDA

Επιστροφή στο Forum : [Άλλη] ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ

ilias1983
19-11-14, 23:27
Καλησπερα σε ολους.
Έχω ένα πλυντήριο ρούχων Hoover Aaa 1400. Στην πλύση και κυρίως στο στήψιμο σηκώνει την πολυκατοικία στο πόδι. Πριν λίγο καιρό είχε κρατήσει νερό ο κάδος. Ακολούθησα τις οδηγίες του φόρουμ και άνοιξα το φίλτρο, το οποίο είχε διάφορα αντικείμενα. Χρωμοπαγιδες, κέρματα κτλ. Μέσα σε αυτά είχε και κάποια μικρά μεταλλικά κομματάκια τα οποία δεν κατάλαβα από που μπορεί να βγήκαν. Σήμερα έγινε το ίδιο με τα νερά στον κάδο. Όταν άνοιξα το φίλτρο, ήταν γεμάτο με τα ίδια μεταλλικα κομματια. Είμαι βέβαιος ότι προέρχονται από το πλυντήριο αλλά δεν καταλαβαίνω από που. Βάζω και μια φωτογραφία για να σας βοηθήσω. Ευχαριστώ.http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=38655&stc=1

diony
20-11-14, 00:21
Η φωτογραφία δεν ανοίγει σε εμένα πάντως

Κυριακίδης
20-11-14, 00:42
να τι έχει μέσα το πλυντήριο σου
http://www.espares.co.uk/product/es1139031/washing-machine-tub-including-bearings?PartTypeId=1558&ManufacturerId=107
έναν πλαστικό κάδο με ανοξείδωτο περιστρεφόμενο εσωτερικό τύμπανο . (το πλαστικό και το ανοξείδωτο ) δεν βγαίνουν στο φίλτρο σε κομμάτια , και η "φωλιά των ρουλεμάν" (όπως δείχνει στο παραπάνω Link) είναι φιξ και χωνευτή στον πλαστικό κάδο , επομένως τα μόνα ύποπτα μεταλλικά κομμάτια που θα βγάλει θα είναι στον τρίποδα/ άξονα που βαστάει το ανοξείδωτο τύμπανο . βλέπε παρακάτω
http://www.espares.co.uk/product/es671453/drum-shaft-assy?PartTypeId=1558&ManufacturerId=107
Περιλαμβάνει τις ανοξείδωτες βίδες και ροδέλες για αντικατάσταση του τρίποδα.
Εξαιρούμε την περίπτωση να έχει πάθει σοβαρή ζημιά και η φωλιά των ρουλεμάν που είναι φιξ με τον κάδο.

UV.
20-11-14, 01:36
αν ο θόρυβος είναι από "κοπανήματα" το σενάριο που φαντάζωμαι εγώ είναι:
σπασμένη βάση αμορτισέρ
η αντλία που βρίσκεται κοντά στο αμορτισέρ από τα κοπανήματα έχει αποσυνδεθεί και δεν αδειάζει τα νερά
το ερώτημα μου είναι αν ολοκληρώνει το πρόγραμα ή περιστρέφετε ο επιλογέας συνέχεια αν όχι μάλλον δεν ισχύουν τα παραπάνω

xsterg
20-11-14, 19:01
μενα παντως που κοπαναγε και εκανε θορυβο ηταν τα αμορτισερ. εσενα μπορει να ειναι κατι αλλο.

ilias1983
20-11-14, 22:16
Το πρόγραμμα τελειώνει κανονικά. Η τελευταία φορά που είχε παρουσιαστεί ήταν πριν 2 και μήνες. Από τότε δεν είχε γεμίσει ξανά το φίλτρο για να κρατήσει νερό ο κάδος. Βέβαια σε κάποιες πλυσεις έβρισκα και στα ρούχα 1 με 2 τέτοια μέταλλα. Πως θα τσεκάρω το αμορτισέρ και τη βάση αν έχει προβλημα? Είναι φυσιολογικό να περνάνε στο φίλτρο οι Χρωμοπαγιδες?

xsterg
21-11-14, 20:05
φιλε μου καποια μεταλικα κοματια ειναι. κατι εχει σπασει. θες ρουλεμαν, θες βαση, θες κατι αλλο κατι εχει σπασει και τα κοματια περνανε μεσα στις σωληνες. τωρα διαγνωση απο μακρυα δεν γινεται...

ilias1983
01-04-15, 15:57
Update μετά από καιρό.
Η χρήση συνεχίστηκε για 3 μήνες ακόμα μέχρι τη μέρα που δεν άδειαζε τα νερά (Βλάβη Ε03), προφανώς από πρόβλημα στην αντλία.
Ήρθε τεχνική εταιρία η οποία χρειάστηκε να το πάρει στο συνεργείο.
Βλάβη στο στεγνωτήριο, διαλυμένα ρουλεμάν τα οποία πήγαιναν σετ με τον κάδο.
Για την αντλία δεν χρειάστηκε να δουν, γιατί το κόστος των 2 αρκούσε για να πάρω την απόφαση να μην το φτιάξω (~400).