PDA

Επιστροφή στο Forum : [Οθόνη Samsung] Πρόβλημα σε Τ200



olorin
09-11-14, 18:00
Γεια σας.
Έχουμε μία Samsung Syncmaster T200....Αυτό που κάνει είναι ότι δουλεύει κανονικά για μισή-μία ώρα ,άλλες φορές λιγότερο, και μετα μαυρίζει η οθόνη για 3-4 δευτερόλεπτα και επανέρχεται...Ξανά πάλι μετά από 1-2 λεπτά ,μπορεί άλλες φορες περισσότερο άλλες λιγότερο, μαυριζει και ξαναεπανέρχεται....Άλλαξα όλους τους ηλεκτρολητικούς πυκνωτές αλλά δεν ηδα διαφορά...Εννοείται δεν είναι θέμα κάρτας γραφικών του pc γιατί την τσέκαρα και σε άλλα και κάνει τα ίδια.Δείτε φωτογραφία από το τροφοδοτικό:
http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=38603&stc=1

Τι μπορεί να μου το προκαλεί αυτό;
Ευχαριστώ!

thanasis 1
09-11-14, 18:48
Οταν σου μαυριζει η οθονη αναβοσβηνει το led που εχει κατω δεξια ή απλα χανεται η εικονα και παραμενει ανοιχτο το led??

UV.
09-11-14, 20:47
αν όταν μαυρίζει και η εικόνα παραμένει (χωρίς να φαίνεται) τότε το inverter ενεργοποιεί την προστασία υπερφόρτωσης ρεύματος από τις λάμπες
και αφού η οθόνη είναι δεκαετίας άρα λάμπες

thanasis 1
09-11-14, 22:37
Δες ομως και το ενδεχομενο να εχουν "σπασει" τα καλωδια στις λαμπες
γιατι ετσι την πατησα εγω,αλλαξα τα καλωδια και τωρα δουλευει ρολοι.

UV.
09-11-14, 22:55
γιατι ετσι την πατησα εγω,αλλαξα τα καλωδια και τωρα δουλευει ρολοι.
Θανάση αλήθεια γιατί στην δική σου περίπτωση άνοιξες το πάνελ αντί να βγάλεις τις λάμπες συρταρωτά από τη θήκη τους;
το λέω αυτό γιατί είπες ότι το πάνελ σου μετά από την επέμβαση στις λάμπες εμφάνιζε πράσινη γραμμή = άσχετο!
τα καλώδια αυτά είναι σιλικονούχα και δεν ξεραίνονται για να κοπούν ή είχαν ψυχρή κόλληση;

olorin
09-11-14, 23:36
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας...Όταν σβήνει η οθόνη , παραμενει το led αναμένο...Απ'ότι παρατήρησα εξαφανιζεται εντελώς η εικόνα από την οθόνη...Δεν ειμαι όμως 100% σίγουρος...Θα σας το βεβαιώσω αύριο.

thanasis 1
09-11-14, 23:48
Δεν μπορουσα να να τις βγαλω οπως λες ηταν περιμετρικα κλειστο ολο το πανελ ο μονος τροπος για να τις βγαλω ηταν λυνοντας ολο το πανελ.

"το λέω αυτό γιατί είπες ότι το πάνελ σου μετά από την επέμβαση στις λάμπες εμφάνιζε πράσινη γραμμή = άσχετο!"

Μαλλον δεν καταλαβες,οταν ειπα οτι μου εμφανισε μια μπλε γραμμη δεν εννοουσα οτι προερχεται απο τις λαμπες η γραμμη αυτη,απλα πιστευω οτι
μαλλον κουνηθηκε μια απο τις κολλημενες καλωδιοταινιες που εχει το πανελ στην πλακετα.(δες εδω ποστ 39 (http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=66632&page=4))Υπαρχει περιπτωση να προερχεται απο αλλου??Παντως
καθε μερα αλλαζει και απο ενα χρωμα χθες ηταν μωβ σημερα ειναι πορτοκαλι...

Οσο για τα καλωδια τι να σου πω μολις τα κουναγα ενω ειχα τις λαμπες συνδεδεμενες στο τροφοδοτικο εκαναν επαφη και αναβαν ολες μολις τα αφηνα ξανα εσβηναν.
Οταν τα ξεκολλησα τα ελεγξα για συνεχεια και ειδα οτι ειχαν προβλημα.

UV.
10-11-14, 00:25
Μαλλον δεν καταλαβες,οταν ειπα οτι μου εμφανισε μια μπλε γραμμη δεν εννοουσα οτι προερχεται απο τις λαμπες η γραμμη αυτη,
Φυσικά και κατάλαβα βρε Θανάση
ανάφερες πουθενά ότι έβγαλες τις λάμπες αντικανονικά ανοίγοντας το πάνελ; [-X

πως νομίζεις ότι "μάντεψα" ότι έκανες κάτι τέτοιο; :hammer:

και φυσικά η γραμμή δεν οφείλεται στις λάμπες αλλά από την επέμβαση αυτή στο πάνελ όπως λες και εσύ
Για να βγουν οι λάμπες πρέπει να ξεβιδώσεις ένα μικρό βιδάκι philips No 00 και βγαίνει συρταρωτά στο πλάι :glop:

thanasis 1
10-11-14, 00:35
Συγνωμη νικο αλλα εδω θα διαφωνησω πριν βγαλω οπως λες αντικανονικα [-X τις λαμπες κοιταξα ολο το πανελ και πραγματικα δεν υπηρχε καποιος αλλος τροπος να βγουν διοτι τα πλαινα μερη του πανελ καλυπτονταν με ενα πλαστικο καδρο στο οποιο στηριζεται η οθονη.Βεβαια εσυ ξερεις ποιο πολλα απο εμενα και μακαρι να κανω λαθος αλλα σοβαρα τωρα βιδακι δεν υπηρχε,θα την ανοιξω και αυριο γιατι με εβαλες σε σκεψεις.

UV.
10-11-14, 00:40
βάλε και φωτο για να μην κάνουν και άλλοι το ίδιο λάθος!

vp74
10-11-14, 18:25
Yπάρχουν panel που βγαινουν οι λαμπες συρταρωτα οπως γραφει ο Νίκος ξεβιδωνοντας απλα μια βιδα και υπαρχουν κ αλλα τα οποία είτε καλύπτονται οι τρύπες απο το μαυρο πλαστικο που ακουμπάει επάνω η λεπτή οθόνη ή από το μεταλικό καπάκι. Στις lg συνήθως όσες έχω ανοίξει είναι τα περισότερα συρταρωτα και δεν καλύπτονται οι τρύπες ώστε να εμποδίζουν να βγει το μεταλλικό μέρος με τις λάμπες συρταρωτά. Επίσης για το panel αφαιρουμε το μεταλικό καπάκι πρώτα, μετά γυρνάμε όλο το panel ανάποδα, μετά ξεβιδώνουμε την πλακέτα του από το σασί και ακουμπάμε προσεκτικά, και απλά σηκώνουμε το υπόλοιπο σασί και η λεπτή οθόνη μένει σταθερή κάτω. Ποτέ δεν τραβάμε χωρίς να γυρίσουμε ανάποδα διότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάνουμε ζημιά.

vp74
10-11-14, 18:39
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας...Όταν σβήνει η οθόνη , παραμενει το led αναμένο...Απ'ότι παρατήρησα εξαφανιζεται εντελώς η εικόνα από την οθόνη...Δεν ειμαι όμως 100% σίγουρος...Θα σας το βεβαιώσω αύριο.

Μιας και έκανες ολικό recap άλλαξε και τους μικρούς που είναι σημειωμένοι με μαρκαδόρο στην φωτό σου. Εκεί κοντά στον c202 έχει έναν μικρό. Και άλλους 2 στο τροφοδοτικό σου. Επειδή όπως λες ξαναεπανέρχεται, δες τι ανάλυση της έχεις (την άλλαξες; ) και στα πόσα Hz την έχεις ρυθμίσει μήπως σου κάνει refresh από μόνη της. Αν έχει και menu δες στα πόσα Ηz είναι και ρύθμισέ την στα 60. Κάνε αυτό πρώτα και μετά βλέπεις τι επισκεύη θα χρειαστεί κ αν χρειαστεί.

ΕDIT: Επίσης δοκίμασε και με ένα άλλο καλώδιο.

UV.
10-11-14, 22:22
κάνοντας μία έρευνα για φωτο και βίντεο για πάνελ της SAMSUNG στο θέμα της συρταρωτής εξαγωγής διαπίστωσα ότι μόνο η SAMSUNG δεν υιοθετεί αυτόν τον τρόπο

αίσχος

ελπίζω Θανάση1 να μην άνοιξες το μόνιτορ τσάμπα!