PDA

Επιστροφή στο Forum : [Indesit] Προβλημα κεραμικες εστιες INDESIT MK64R

id_arts
08-11-14, 09:09
Συναδελφοι καλημερα... Στην παραπανω κουζινα εχω το εξης προβλημα....οι δυο μπροστινες εστιες δεν λειτουργουν σωστα... δηλαδη...
1. Για να αναψει η μπροστα αριστερα εστια πρεπει να ανοιξω και τις δυο μπροστινες εστιες....
2. Η μπροστα δεξια εστια δεν αναβει, ζεσταινεται απλα λιγο, (δεν κοκκινιζει) και δεν αναβει και το ενδεικτικο λαμπακι....
Οποια βοηθεια καλοδεχουμενη....ευχαριστω εκ των προτερων
http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=38598&stc=1

diony
08-11-14, 15:10
γράψε αν ήταν κανονικά σε λειτουργία και χάλασε τώρα , ή έγινε κάποια επέμβαση και σου το παρουσίασε , καθώς και η παροχή της είναι μονοφασική , ή τριφασική .

id_arts
08-11-14, 23:14
Ναι, δουλευε κανονικα....ξαφνικα το παρουσιασε....η παροχη της ηταν παντα τριφασικη.....

diony
09-11-14, 01:59
Τότε το πιο πιθανό είναι να χαλάρωσε ή να κόπηκε κάπου ο ουδέτερος και οι 2 εστίες μπαίνουν εν σειρά μεταξύ τους στα 400 βολτ και φυσικά ανάβει καλλίτερα η πιο μικρή σε ισχύ
Μην τη λειτουργήσεις καθόλου έτσι (υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει ζημιά σε εξάρτημα της συσκευής) αν πιάνουν τα χέρια σου έλεγξε πρώτα τη σύνδεση από τον τοίχο για χαλαρό ή φευγάτο ουδέτερο , αν δεν πιάνουν τα χέρια σου να φώναζες κάποιον τεχνικό να τη δει

diony
09-11-14, 02:07
Αν η παροχή βγαίνει μονοκόμματη από τον τοίχο ,χαλάρωμα ή διακοπή μπορεί να υπάρχει επίσης στον κεντρικό πίνακα /αναχώρηση γραμμής κουζίνας ή εσωτερικά στη σύνδεση της εστίας στο κιβώτιο που συνδέεται η παροχή (υπάρχει καπάκι πρόσβασης)
Αν έχεις πολύμετρο και γνώσεις εύκολα μετριέται αυτό

id_arts
09-11-14, 06:00
Σε ευχαριστω....θα κυταξω τις συνδεσεις πρωτα πισω στο κουτι της κουζινας και θα επανελθω....με πολυμετρο τι πρεπει να μετρησω?

diony
09-11-14, 12:30
Αν είσαι σίγουρος πως πιάνουν τα χέρια σου ξεκίνα με οπτικό έλεγχο πρώτα σε όποιο από τα 3 σημεία σύνδεσης σου προανέφερα είναι πιο προσιτό ,κάπου θα δεις αλλοιωμένο χρώμα καλωδίου και κλεμας , ή χαλαρή χάλκινη λάμα γεφύρωσης
Αν έχεις βολτόμετρο , θα πρέπει να μετρήσεις περίπου 400 βολτ μεταξύ φάσεων και 230 βολτ μεταξύ της κάθε φάσης με τον ουδέτερο
http://www.howtofixit.gr/forum/attachment.php?attachmentid=38602&stc=1

Αν δεν είσαι σίγουρος κάλεσε κάποιον ειδικό

id_arts
09-11-14, 21:37
πραγματικα σε ευχαριστω για τη διαθεση σου να με βοηθησεις....
οι παραπανω μετρησεις ειναι αυτες που πρεπει να εχω κανονικα, ή λογω της βλαβης??

diony
09-11-14, 21:53
Αυτές είναι οι κανονικές μετρήσεις .
Οι πίσω 2 εστίες λειτουργούν μια-μια ?

id_arts
10-11-14, 10:13
Ναι οι πισω εστιες λειτουργουν κανονικα μια-μια...
...επισης, σκεπτομαι οτι εφοσον το προβλημα εχει να κανει με παροχη, δεν θα ειχα προβλημα και με τα αλλα δυο ματια που λειτουργουν κανονικα?

diony
10-11-14, 16:00
Εφόσον οι πίσω εστίες δουλεύουν κανονικά ξεκίνα από την κλέμα σύνδεσης παροχής είναι κάτω από την τράπεζα και έχει καπάκι προστατευτικό ,έλεγξε για χαλαρή γέφυρα χάλκινη ή καμένο καλώδιο ουδετέρου θα βρεις κάτι παρόμοιο με την εικόνα που σου έστειλα

diony
10-11-14, 16:04
Βγάλε και καμιά φωτογραφία καθαρή αν μπορέσεις και ανέβασε να δούμε

id_arts
11-11-14, 17:48
Φιλε diony ....ήταν ακριβως οτι μου ειπες....το ενα καλωδιο στην κλεμα παροχης της κουζινας ειχε μαυρισει λιγο και δεν "παταγε"....
η βλαβη αποκατασταθηκε.... μου εσωσες παρα πολυ χρονο και αγχος......
το ευχαριστώ, ειναι πολυ λιγο, για την διαθεση και τη βοηθεια που μου προσφερες και σε μια περιοδο "τρελλας" -για μενα- λογω μετακομισης....
να εισαι παντα καλα...

diony
11-11-14, 19:10
και εσύ να είσαι καλά φίλε μου , η θέληση και ο κόπος σου ανταμείφτηκαν :wiink: