Επιστροφή στο Forum : [Φορητός Η/Υ] sony vaio pcg-71911m επεσε νερο και ειναι νεκρο
Καλησπερα.
το συγκεκριμενο laptop επεσε νερο και δυστυχως δειχνει νεκρο...
εχει εμφανει σημασια οξειδωσης ομως αφου καθαριστηκαν παλι δειχνει νεκρο καθως δεν δειχνει καμια ενδειξη ουτε πως περνει ταση...
σε ενα σημειο φενετε πως εχει γινει η ζημια....
μπορει καπιος να με βοηθησει που να μητρησω σε εκεινα τσ σημεια και να παρω ενδειξης για να δουμε αν οντως εκει ειναι η ζημια?
το σημειο ειναι το PU9 και το PU81...
η μητρικη ειναι η DAOHK1MB6E0
MBX-247
REV E
g.general07
22-10-14, 20:10
αν και ειμαι πολυ αρχαριος εως ασχετος οσον αφορα την αναγνωση σχηματικου ,το δικο σου ειναι πολυ στρωτο http://kythuatphancung.vn/download/sony-vaio-vpceh2n1e-mbx247-quanta-hk1-core-i7-laptop-schematics.html
αν και ειμαι πολυ αρχαριος εως ασχετος οσον αφορα την αναγνωση σχηματικου ,το δικο σου ειναι πολυ στρωτο http://kythuatphancung.vn/download/sony-vaio-vpceh2n1e-mbx247-quanta-hk1-core-i7-laptop-schematics.html
Γιωργο φιλε μου το σχεδιο το εχω αλα τι να μετρησω και που?
Είμαι πολύ πολύ αρχάριος(θα δεις πολλά trheads δικά μου) ξεκίνα με τα βασικά:
Μέτρα πρώτα το τροφοδοτικό και τον κονέκτορα της τροφοδοσίας στην μητρική.
Ανέβασε και φωτογραφίες όσο το δυνατόν πιο καθαρές από την πλακέτα.
Τα υπόλοιπα θα σου τα πούνε οι υπόλοιποι
Δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα:
Μετα απο πτωση υγρων η επισκευη ειναι ασυμφορη.
Καθως οι αστοχιες στην καρτα ενδεχεται να ειναι (το πιο πιθανο) πανω απο μια.
Μου έχει τύχει νεκρό λαπτοπ να το σώσω και μάλιστα ενώ είχε χυθεί πάνω του ολόκληρο κουτί πορτοκαλάδα που είναι πολύ χειρότερη από νερό. Πριν αρχίσεις να μετράς οτιδήποτε κάνεις τα εξής: Το λύνεις όλο και αποσυνδέεις από τη μητρική όλα τα υπόλοιπα (σκληρό δίσκο, DVD drive, κάρτα γραφικών αν είναι αποσπώμενη, κλπ) και έπειτα το βάζεις στην ισοπροπυλική αλκόολη και μια οδοντόβουρτσα το περνάς 2 ή και 3 χέρια με τρίψιμο. έπειτα το αφήνεις να στεγνώσει πολύ καλά, ξαναμοντάρεις και δοκιμάζεις. Δεν το ανέφερα γιατί το θεώρησα αυτονόητο αλλά εννοείται ότι έχεις ήδη αφαιρέσει από την αρχή τη μπαταρία.
Αυτά..