Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : [Τηλεόραση LG] τηλεοραση lg 37lo5000 προβλημα με τα χρωματα-φωτεινοτητα

ioannislab
18-10-14, 02:43
Καλησπερα σας.
Ενας φιλος μου μου εφερε την lg 37lo5000 και το τελευταιο καιρο μου κανει το εξης. Ανοιγει και δουλευει κανονικα με εξωτερικο δεκτη και hdmi. Μετα απο μια μιαμιση ωρα που ζεσταινεται λογικα αρχιζει και το μισο δεξια της εικονας σκοτεινιαζει λιγο και τα χρωματα φαινονται πιο κοκκινα και λιγο θολα. Καμια φορα εξαπλωνεται και στην υπολοιπη εικονα η φτιαχνει μονο του αλλα ξαναχαλαει γρηγορα. Την ανοιξα και την ελεγξα και δεν ειδα κατι σκασμενο. Ισως καποιες κολλησεις ειναι ψυχρες αλλα θα τις περασω ξανα και θα σας πω. Υποψιαζομαι ομως οτι παιζει κατι με τις λαμπες ή με τον ινβερτερ και ισως γι'αυτο το κανει μολις ζεσταθει λιγακι. Ειναι σωστη η σκεψη μου ή φταιει η T-con ή κατι άλλο?
Ευχαριστω εκ των προτερων,
Γιαννης

ioannislab
24-10-14, 00:53
Περασα τις κολλησεις ξανα και δεν αλλαξε κατι. Παρατηρωντας ομως την τηλεοραση και κοιτωντας την απο πισω χωρις καπακι παρατηρησα οτι η φωτεινότητα στις λαμπες δεν πεφτει κατα μηκος αυτων. Στις μιση ωρα λειτουργια που ζεσταθηκε οντως τα χρωματα στη μιση οθόνη σκοτεινιασαν καπως και κοκκινισαν. Βαζοντας το δαχτυλο μου πανω σε ενα 10πινο τσιπακι με κωδικο 847Α2 stin Τ-con φώτειζαν λιγο τα χρωματα παντου σαν να πειραξα την φωτεινότητα. Το θέμα ειναι οτι στην αλλη ακρη της Τ-con ειναι ενα τσιπακι με κωδικο TPS65162 το οποιο ειναι Compact LCD Bias IC With High Speed Amplifiers for TV-LCD Panels οπως ειδα στο datasheet. Μολις το πιεζα ειτε κατακορυφα ειτε δεξια αριστερα αλλαζε η δεξια πλευρα της οθόνης (αυτη που ειχε το προβλημα) και είτε εσπαγε κι αλλο και κολλαγαν τα πιξελ είτε βελτιώνονταν λίγο. Τελειώς δεν εφτιαχνε όμως. Τό φυσηξα με τον θερμο αέρα για να κανω reflow αλλα τώρα και κρύα που ειναι η πλακέτα δείχνει περιεργη την εικονα και τα χρωματα? Θα δοκιμάσω ενα reflow ακομη. Μηπως ειναι ολη η πλακέτα off ? εψαξα και στο ebay αλλα την βρηκά 45-50 και μεταχειρισμένη. Έχετε καμια ιδεα τι αλλο να κοιτάξω?Αν θέλετε και φωτογραφια πειτε μου.

GeorgeSindos
24-10-14, 12:01
Ποιος ειναι ο κωδικος της T-CON?

ioannislab
24-10-14, 15:46
H πλακετα εχει κωδικο:
LG PHILIPS Co. Ltd
DESC: LC370WUN-SAA1 (B1)
P/N: 6870C-0214A
DESIGNED: 2007.11.21

Μετα το δευτερο reflow και με πειραγμα με το δαχτυλο μου των γυρω εξαρτηματων (πυκνωτες -αντιστασεις) εστρωσε αν και επηρεαζεται αν ξαναβαλω το δαχτυλο μου πανω. Θα δοκιμασω να περασω τις κολλησεις στους πυκνωτες με το κλασσικο κολλητηρι και να δω τι θα γινει.

ioannislab
27-10-14, 21:05
Περασα και τα smd με κολλητηρι και επανηλθε στη πρωτυτερα κατασταση. Ανοιγει και δουλευει κανονικα μεχρι να ζεσταθει και μολις ζεσταθει ξεκιναει να σκοτεινιαζει και να χαλαει τα χρωματα δεξια.
Μηπως Κυριε Γιωργο (GeorgeSindos (http://www.howtofixit.gr/forum/member.php?u=53715)) εχετε εσεις τετοια πλακετα ή ξερετε κατι παραπανω?